Als ik nou jou was

‘Als ik nou jou was, en jij nou mij was.’ Ik zing het luidkeels mee terwijl ik ondertussen naar mijn bestemming voor vandaag rijd. Het is niet zo ver en het liedje is net afgelopen als ik er ben en uitstap. Wat een heerlijk nummer is dat. Het geeft me wat om over na te denken en swingt de pan uit. Een goede zanger zal ik zeker niet worden, maar ik geniet van het zingen en kan wel toon houden. Ook is het voor mij een goede opwarming voor mijn stem, die ik zo veelvuldig ga gebruiken.

Er staat een astrologische jaarhoroscoop op het programma en deze geef ik bij mijn cliënt thuis aan haar eetkamertafel. Dat kwam voor ons beide goed uit.

Intunen in iemands energie
Na het consult rijd ik weer naar huis en kom toch in gedachten weer terug bij de tekst. Dat iedereen een eigen manier heeft om ergens tegenaan te kijken en dat ik nooit helemaal kan voelen wat de ander voelt. Ik bent tenslotte een ander iemand. Het voelt voor iedereen anders. En dit anders zijn is zojuist tijdens het consult weer heel duidelijk geworden voor me. Hoewel ik kan intunen en in iemands energie kan waarnemen wat er speelt. Waarbij de horoscoop voor mij een richtlijn is en als een anker dient. Het stroomt en ik vertrouw op zo’n moment op mijn intuïtie en gevoel voor taal. Met dit consult ben ik al een paar dagen bezig geweest. Aangezien het hier om een jaarhoroscoop ging, heb ik me bezig gehouden met wat er nu aan de hand is, wat net geweest en gebeurd is en vooral wat er nog komen kan. Natuurlijk kijk ik dan naar waar iemand nu staat in het leven, de leeftijd en een heleboel andere factoren.  

Astrologie is voor mij
Astrologie is intunen en er is een praktisch deel dat je bij elke horoscoop toepast. Het duiden is te leren, maar komt ook aan op ervaring, kennis en kunde. Duiden is het bekijken van planeetstanden, waar ze staan en welke verbindingen ze maken met elkaar. Het geeft een beeld van de werking van de planeten op elkaar en met elkaar.
Het is als een taal die ik heb leren spreken waarbij ik de tolk ben en kan vertalen en lezen wat er te zeggen is over deze horoscoop. Voor mij zijn het geen loze lijnen met allerlei kleurtjes en cijfertjes met tekeningetjes. Voor mij is het, na een gedegen voorbereiding, de bevestiging van wat ik heb afgelezen en ontdekt. Tijdens het gesprek dat ik net had, was ik hierdoor in staat om mijn cliënt heel goed te begrijpen en kijk ik bijna door haar ogen heen.

Wonderlijk hoe mijn intuïtieknop werkt
Voor mij blijft het wonderlijk hoe dit werkt. Door middel van het praktisch uitwerken van een horoscoop wordt er bij mij een knop aangezet. Hiermee tune ik in op de persoon die tegenover me zit. Hierdoor ben ik in staat om gelijk te schakelen met haar. Deze knop wordt bij mij ook al aangezet op het moment dat ik mij ga verdiepen in de horoscoop van een ander. Zelf noem ik het mijn intuïtieknop. Deze helpt mij om met de ander mee te kunnen voelen en te kijken. Zo zie ik de wereld dan dus ook meer volgens haar waarheid en kan ik zonder oordeel advies, aandachtspunten en inzichten aan haar meegeven. Zodat zij voor zichzelf kan bekijken en bepalen wat handig is om te gaan doen. Of waar ze beter mee op kan houden.

Om in de schoenen van de ander te gaan staan
‘Als ik nou jou was, en jij dan mij was, als dat zou kunnen. En wij konden kijken in elkaars hoofd met elkaars geest. Als je alles kon bekijken met andere ogen.’ (De Dijk – Ga in mijn schoenen staan)

Ik kijk graag met je mee d.m.v. je horoscoop. Meer informatie? Neem dan contact met me op: www.kailosinzichten.nl/contact

3 thoughts on “Als ik nou jou was”
  1. Mooi hoe jij op deze wijze, zo goed uitlegd wat je precies doet bij het maken van een jaarhoroscoop. Ik volg je al een tijdje en ben fan van jouw berichten. Fijne blog xx

    1. Dank je wel Monique dat is een mooi compliment wat ik van je krijg. Leuk om te horen dat je mijn berichten volgt. Ook verrassend dat ze zo in de smaak vallen, mijn berichten. Dikke knuffel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: