De magie van de witte jas

Als je in een ziekenhuis loopt, omdat je op bezoek komt of als patiënt, valt het direct op: de witte jas. De witte jas is een magisch kledingstuk en heeft tot gevolg dat mensen je een stuk geloofwaardiger vinden en accepteren dat wat jij zegt ‘de waarheid’ is. Men gaat ervan uit dat iemand met een witte jas weet wat goed voor ze is en de juiste keuze voor ze maakt. Er is tenslotte een geneeskundestudie voor gevolgd. Zo vindt de magie van de witte jas plaats en word je, zonder dat je er erg in hebt, gehypnotiseerd waar je bij zit.

Wat zou dat mooi zijn… zo’n kledingstuk waarin ik mijn beroep als hypnotherapeut perfect kan uitoefenen. Want voor je het weet, valt iedereen zo in de juiste trance-staat en verdwijnen de problemen als sneeuw voor de zon. 

Geweldig toch?
De onbewuste en bewuste invloed en de uitwerking die dat heeft. Helaas werkt het niet zo. Wel heeft een witte jas veel meer invloed en effect op je dan je denkt. Daar zorgt je onderbewustzijn namelijk voor. Die heeft een beeld opgepikt van iemand in een witte jas die arts is. Het lijkt mij een goed idee om je daar bewust van te worden. Zodat je door hebt, weet en begrijpt dat je onderbewuste ook geautomatiseerde programma’s afdraait. Waar jij je niet van bewust bent. Dit zorgt ervoor dat je aannames doet over iemand in een witte jas. De jas heeft een hele sterke bewuste en onbewuste uitwerking. Zo sterk, dat het een situatie kan oproepen waarbij je zonder twijfel voor waar aanneemt wat er door iemand in een witte jas gezegd wordt. De meeste mensen kunnen in een sterk gefocuste staat naar iemand in een witte jas luisteren en de rest van de wereld niet meer horen, waarnemen of zien. Dit is vergelijkbaar en soms hetzelfde als in een trance-staat zijn.       

Wie dragen de witte jas?
Bij mijn part-time baan in het ziekenhuis zie ik geregeld patiënten en bezoekers die lijden aan de magie van de witte jas. Een witte jas is een veel gedragen kledingstuk in een ziekenhuis, maar wordt niet alleen door artsen gedragen. Alleen voor iemand die niet weet welke kleding regels een ziekenhuis hanteert, die overigens per ziekenhuis kunnen verschillen, kan dit best verwarrend zijn. In het ziekenhuis waar ik werk lopen specialisten, de bedoelde magiërs, in de witte jas. Maar ook laboranten, co-assistenten (een student geneeskunde), assistenten (iemand die de studie geneeskunde heeft afgerond en nu basisarts is), en verpleegkundig specialisten. Daar ontstaat veelal de verwarring. Want is de persoon tegenover je de dokter in die witte jas? Of toch niet en heb je met iemand anders te maken die alleen je bloed komt afnemen of komt om een diagnose te leren en kunnen stellen? Een patiënt is vaak bezig met alles een plekje geven en hierbij spelen emoties en de nodige stress een grote rol. Waardoor opmerkzaamheid naar wie er aan het bed staat of een gesprek met je heeft niet de boventoon voert.

Als hypnotherapeut krijg ik veelal te maken met ingesleten patronen                                     
In mijn praktijk loop ik geregeld tegen de onbewuste en bewuste patronen aan waarbij het hoe en waarom uit het oog is verloren en er een geautomatiseerd systeem door het brein wordt afgedraaid. Veelal zijn deze patronen ontstaan om te zorgen dat iemand zich staande kon houden en functioneren. Op het moment dat iemand bij mij in hypnotherapie komt, is hij vastgelopen in het leven en niet in staat om het probleem dat is ontstaan zelf op te lossen. Na een uitgebreid gesprek, soms met een astrologisch consult, ben ik in staat om mijn vinger op de pijnlijke plek te leggen en kunnen de aangeleerde patronen worden doorbroken en aangepast. Zodat iemand weer in staat is om op een prettige manier in het leven te staan. Vaak hoor ik terug dat het zoveel beter is geworden dan het eerst was.

Nieuwsgierig wat ik voor jou kan doen of betekenen? Kijk rond op mijn website of neem contact met me op.

2 thoughts on “De magie van de witte jas”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: