5 Helpende tips om Blue Monday door te komen

Blue Monday is zogenaamd de meest deprimerende dag van het jaar. In het leven geroepen door de Britse psycholoog Cliff Arnall. Er staat genoeg over geschreven: feeling blue, down, somber en neerslachtig. Het zijn nog de donkere dagen in januari, waarbij de meeste mensen weinig geld over hebben zo aan het einde van de lange maand, of de goede voornemens zijn al tot mislukte pogingen van tafel geschoven. Kies jij bewust voor positieve gedachten of doe je mee aan de gekte rondom Blue Monday?

Zelf denk ik meteen aan alle blauwtinten, heldere blauwe luchten, blauwe zeeën en diverse washings in verschillende doeken van mijn favoriete jeans. Mijn gedachten stuur ik naar het ietwat ijzige blauw die tot de Pantonekleur van het jaar is uitgeroepen. Blauwtinten om met gedachten in te verdrinken. Gewoon even mijmeren bij een kleur die ik zie…

Een stukje geschiedenis
Als een schip zijn kapitein of officier verloor dan kreeg het schip rondom een blauwe band, zodat de rouw voor iedereen zichtbaar was. Maar in andere culturen, zoals in India, vieren ze juist de overgang naar de langere dagen. Zij bekijken deze donkere periode halverwege januari van de zonnige kant: vanaf nu vindt de zonsopgang elke dag weer vroeger in de ochtend plaats.

Feelgood momenten
Misschien voelt het voor jou juist somber en ben je al toe aan het voorjaar of kan je wel wat goede tips gebruiken? Ik noem ze altijd feelgood momenten, die kleine dingen die jezelf met gemak kan toepassen. Zodat het iedere dag mogelijk is de juiste keuzes te maken. Je kiest hoe je wilt denken, je kan het voor je zelf bevestigen door het op te schrijven of door het vast te leggen met een foto. Maak het zo belangrijk zodat het goed voelt. Het is even oefenen om zo bewust te denken, maar je merkt al snel dat het fijner is, een beetje aandacht aan jezelf kan met kleine dingen een groot verschil maken.

De volgende 5 tips werken heel simpel

  1. Kies bewust je gedachten. Wat zijn de dingen waar jij zo blij van wordt? Zie het voor je en houd de gedachte even vast.
  2. Kies een van je favoriete kleuren. Welke kleur tovert voor vandaag een lach op jouw gezicht?
  3. Koop een bos bloemen (of 1 bloem kan ook) voor jezelf, zet deze vandaag op jouw werkplek en kijk er regelmatig naar.
  4. Luister naar jouw favoriete muziek op en zing even lekker uitbundig mee.
  5. Heb je net als ik ook een verzameling sjaals? Kies er een uit uit en draag ‘m vandaag.

Genieten van de nieuwe collectie?
Heb je zelf nou helemaal niets met Blue Monday en kies je liever meteen voor een feelgood collectie zo begin van dit nieuwe jaar? Wil je alvast winkelen met je vriendinnen op een vrije avond? Boek dan een vriendinnenavond bij Inmocasa Fashion & More. Een heerlijke avond shoppen met elkaar in een fijne ambiance met service en aandacht onder het genot van een hapje &een drankje. Ga naar www.inmocasa.nl en reserveer jouw datum. 

Dag Blue Monday, ik doe er niet aan mee!

2 thoughts on “5 Helpende tips om Blue Monday door te komen”
  1. Yess zo is dat bye bye blue monday ! Ik doe er ook niet aan mee hoor , ben met mijn hoofd bezig met leuke en uitdagende dingen ….dat wil niet zeggen dat ik ook weleens een dipje voel! Daar doe ik meestal niets mee , tja er aan toe geven haha en de volgende dag weer omarmen.

    Mooie opbeurende blog, in ieder geval van jou hand en daar heb je wat aan ! Xxx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: