Ze wil haar happy place met de hele wereld delen

Ze zit in kleermakerszit op het gras. Ze voelt hoe het kriebelt onder haar blote voeten. Ze beweegt ze even om het nog beter te voelen. Ondertussen geniet ze van het uitzicht. De intens blauwe lucht boven de zee in de verte. Er is geen wolkje aan de lucht. Ze ziet het rotsblok dat als een eiland boven het water uitsteekt. Bruin en grijs steen, geen boom of struik. Het staat daar ongenaakbaar. Een meeuw neemt een duikvlucht richting het water. Dit uitzicht verveelt haar nooit en vervult haar met een intens dankbaar gevoel. Dat ze hier mag zijn, ze is er nog altijd heel blij mee.

Zulke zuivere geuren
De wind laat de blaadjes in de struik naast haar ritselen en voert het parfum van seringen aan. Ze snuift het op. Wat houdt ze van deze zuivere geur. Zeker vermengd met het beetje zilte lucht dat vanaf de zee komt aandrijven.

Twee vogeltjes spelen tikkertje in de boom. Wat hebben ze prachtige kleuren. Ze zou willen weten hoe ze heten. Ze moet lachen om hun capriolen en hun geluidjes. Ze voelt hoe de wind haar huid streelt, haar haren doet bewegen die onder haar zonnehoedje uitsteken. Heerlijk, dat briesje.

Precies goed
De zon verwarmt haar huid en maakt het samen met de wind net zo aangenaam warm dat buiten zijn heerlijk is. Lekker in een korte broek en hemdje. Ze kan zo nog uren blijven zitten. Plotseling slaat een krekel aan. Ze kan niet geloven dat het beestje alleen is, want hij overstemt al het andere geluid. Wat een concert.

Ze sluit haar ogen. Het beeld is niet weg, ze beleeft het alsnog achter haar gesloten oogleden. Ze ademt een paar keer diep in en uit. De rust die ze al voelde, verdiept zich nog meer. Bewust ontspant ze haar kaken, haar tong, haar schouders. Ze voelt haar handen op haar benen, haar billen op de grond, haar voeten op het gras. Dan keert ze naar binnen. Ze volgt haar ademhaling. Hoe deze naar binnen stroomt via haar neus en haar buik en borst naar voren duwt en de weg andersom volgt als ze uitademt. 

Liefdevolle dankbaarheid
Met iedere inademing stroomt er nog meer rust over haar heen. Bij elke uitademing vloeien stress en spanning en alles wat ze niet meer nodig heeft uit haar weg. Dit doet ze tot ze voelt dat ze heel ontspannen is, tot haar gedachten steeds meer op de achtergrond zijn. Ze stelt zich haar favoriete plek voor. Dit keer hoeft ze niet lang na de te denken. De plek waar ze altijd wil zijn, daar is ze nu. Ze beleeft het nu. Het vervult haar hart met liefdevolle dankbaarheid.

Met iedere inademing vult haar hart zich meer en meer met dit gevoel. Met elke uitademing laat ze het door haar lichaam stromen. Het voelt heerlijk. Ze wordt nu ook van binnenuit verwarmd. Als ze merkt dat haar lichaam doordrenkt raakt van dit gevoel laat ze het met iedere uitademing haar aura, haar eigen bubbel instromen tot ook deze is gevuld met het gevoel van liefdevolle dankbaarheid. Ze wil dit gevoel met de hele wereld delen en breidt haar aura steeds meer uit. Eerst de berg waarop ze zit, dan het hele eiland. Gevolgd door het land waar ze is, het continent en langzaam maar zeker over de hele wereld en alle lagen daaromheen, helemaal tot en met het universum, de bron.

Haar happy place
Wat een gaaf gevoel om dit te kunnen doen. Om deze liefdevolle dankbaarheid met alles en iedereen te delen. Ze blijft een tijdje op deze manier verder ademen tot ze voelt dat het goed is voor nu. Rustig haalt ze haar aura weer naar zich toe en komt weer terug in haar lichaam. Ze voelt het gras onder haar voeten, haar billen op de grond, haar handen op haar benen. Ze hoort de vogeltjes weer. De krekel is blijkbaar klaar met zijn gezang. Ze voelt de zon, de wind. Ze beweegt haar tenen, haar voeten, haar vingers, haar handen. Ze strekt zich uit en opent haar ogen. Haar meest favoriete landschap wordt weer zichtbaar. Wat is het heerlijk om hier te zijn. In het echt of in haar fantasie. Dit is haar happy place.

0 thoughts on “Ze wil haar happy place met de hele wereld delen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: