Ze gelooft stiekem in horoscopen

Ze las ze vroeger stiekem altijd al, de horoscopen in de bladen. Even spieken in een magazine in de winkel, bij de kapper of in de Margriet van haar moeder. Ze vond ze spannend, zeker als er leuke dingen in stonden. Natuurlijk wist ze wel dat ze nep waren, dat het nooit op echt kon zijn, want dan zou iedere weegschaal hetzelfde meemaken als zij in dezelfde tijd. Maar toch. Een van de horoscopen had ze zelfs uitgeknipt en bewaard. Daar stonden zulke gave dingen in, die mochten van haar wel uitkomen. Het lezen ervan gaf haar hoop. Stiekem toch.

Ze mist haar spontane kant
Nu leest ze soms nog wel, maar houdt zich er niet meer mee bezig. Ze is serieuzer geworden, luistert vooral naar haar hoofd, naar de stemmetjes die haar voor gek verklaren. Daar wil ze vanaf, ze wil weer spontaan en in gekke dingen zoals horoscopen geloven. Ze wil vooral zichzelf weer leren kennen. Zijn wie ze is. Weten en voelen dat het goed is, dat ze mag leven vanuit zichzelf. Wat een ander daar ook van vindt.

Naar de maan en de sterren
Ze heeft een uitstapje gemaakt naar de maan en sterren tijdens een astrologieconsult om zichzelf nog meer te ontdekken. En om, ja ja, een stukje horoscoop te krijgen. Een echte en alleen op haar gericht. Best spannend. In haar achterhoofd zit ook wel een beetje de twijfel; kan dit echt? Haar gevoel zegt haar dat het tijd is dit te doen. De astrologe kijkt niet echt naar de maan en de sterren natuurlijk, ze kijkt naar de stand van de planeten rond haar geboortedag, -tijd en -plaats. Maar de maan en sterren klinkt zoveel leuker. Die woorden had ze ook gebruikt in de gedichten op de geboortekaarten van haar kinderen.

Flink aan het wiebelen
Na een uurtje in de auto wordt ze ontvangen met een lekkere kop thee. Ze zet haar recorder op haar mobiel aan en de astroloog steekt van wal. Ze vertelt dat ze niet alleen kan zien waar ze staat, maar ook wat haar blinde vlekken zijn. En nog spannender: wat het komend jaar in petto heeft. De sessie ontwikkelt zich in een samenspel. De astroloog raakt gelijk doel met haar opmerking dat iemand met haar sterrenbeeld weegschaal een wikker en weger is. Klopt helemaal. En dat de weegschaal de laatste tijd aardig aan het wiebelen is. Klopt ook, gelukkig is de rust aan het terugkeren, zegt ze. Wat door de astroloog bevestigd wordt. 

De binnenwereld
Dat ze naar binnen aan het keren is, al even, maar dat het is versterkt sinds haar verjaardag anderhalf jaar geleden. Dat klopt helemaal, toen startte ze haar opleiding waardoor ze meer aandacht ging geven aan haar binnenwereld. De astrologe benadrukt dat ze op dit pad verder zal gaan. Met een groep. Zo bijzonder, denkt ze, want ze gaat inderdaad een bewustzijnsopleiding doen, in een groep. Dat zal haar veranderen en ook de koers van haar bedrijf. Ze vindt het fijn dit te horen. Ze voelt aan alles dat ze in een transformatie zit, al weet ze niet waarheen. Dat kan de astrologiesessie ook niet uitwijzen, zo gedetailleerd is het niet, maar wetend dat ze verder gaat op dit pad is al helemaal goed. 

Spontaan op pad
Het contact met haar gevoel helpt haar nog meer zichzelf worden. Daar heeft ze zich als kind voor afgesloten. Ze wordt getroffen als de astroloog de leeftijd noemt waarop dat is begonnen. En de periode waarop ze steeds verder van haarzelf is komen staan door relaties die niet goed voor haar waren. Wat een bevestiging. Haar hele weg om te herstellen heeft haar zoveel gebracht en nu is het tijd om naar binnen te keren. Leren onderscheiden waar haar gevoelens zijn en die van anderen. Die komen wel binnen, maar omdat ze zo afgesloten is van haar gevoel, kan ze geen onderscheid maken, maar haar lichaam ondervindt wel de negatieve effecten. Ze heeft er last van. Ze is blij dat ze op de goede weg is, al weet ze nog niet precies welke die is. Dat is helemaal goed. Vol plezier en vertrouwen verlaat ze de sessie. 

Wat is jouw levenspad?
Wil jij ook een astrologiesessie laten doen? Nog meer inzicht in jezelf en je pad krijgen? Ik raad je Natasia de Ridder, levenspadbegeleider van Kailos Inzichten van harte aan. Ze gebruikt niet alleen astrologie, maar een heel palet aan instrumenten om je verder te helpen.

2 thoughts on “Ze gelooft stiekem in horoscopen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: