Wil jij je innerlijke stem (leren) herkennen?

‘Ik ben een analist, ik stop nooit met denken’ zegt een deelnemer aan de les intuïtieve ontwikkeling. Het kost haar moeite. Ze blijft maar overal iets van vinden en veroordeelt zichzelf bij elke oefening. Dit is iemand die het durft te benoemen en dat vraagt moed. In al mijn groepen zie ik dit namelijk terugkomen: de kracht van onze gedachten.

We volgen onze gedachten, die nemen we aan als waarheid. Maar laat dat nu eens helemaal geen waarheid zijn. Want weet je dat het zo is? Of denk je dat het zo is? Veelal denken we het en doen de aanname dat dat klopt. Maar dat is een beperkende gedachte waar je jezelf mee tekort doet. Veel gedachten zijn gebaseerd op angst. Ze vertellen je graag hoe het zou moeten zijn en wat je moet doen. Ze zijn vaak vol aannames, verwachtingen en oordelen. Niet zuiver, niet eerlijk en bovenal niet waar. Weerhouden worden door die ‘maren’ doen we allemaal. We vinden het gewoon, we leven zo. Velen van ons zijn zich ook van niets anders bewust en leven vanuit deze gedachten, dit is hun basis. Alleen, deze basis geeft een schijnveiligheid.

De fluistering van je hart. Zo noem ik graag je intuïtie. Want we hebben vaak eerst een gevoel dat resoneert en waar we van voelen dat dat klopt. Maar nog geen milliseconde later is daar de gedachte die het torpedeert. Maar onze gedachten zijn gebaseerd op angst terwijl onze intuïtie gaat over vertrouwen. Dat innerlijke weten dat je laat voelen dat dat een juiste keuze is en je blij maakt. Dat gevoel trouw te blijven en je niet af te laten leiden door je gedachten is de grootste uitdaging. Het is dat gevoel waar je hart een huppeltje van maakt. Het voelt eerlijk, zuiver en ook al voelt het als mogelijk, als waarheid, we neigen direct daarna eraan te gaan twijfelen.

Denken versus voelen
En dan heb je dus die innerlijke strijd die velen van ons kunnen voeren. We willen zo graag vertrouwen op die intuïtie, dat gevoel waarvan je tot in je vezels voelt dat het klopt. Maar dan zit daar al die aap op je schouder, misschien wel een kolonie. Die je vertelt dat je het niet goed voelt en dat je die keus echt niet moet maken. Want…. Maar…. Mogelijk… Misschien… Hoor jij ze ook al?

Mijn angst, niet de zijne
De veiligheid van ons denken kan heel fijn zijn. Ook al kunnen we hiermee de meest verschrikkelijk rampscenario’s bedenken. Ik weet nog dat mijn zoon, die geboren is met het woord vrijheid op zijn voorhoofd, mij op zijn negende al een spiegel voor hield. Mijn hart gunt mijn kinderen de wereld, maar in die tijd hield mijn denken mij in de ban van angst. Ik verbood hem dan ook om iets te gaan doen en hij keek mij met oprechte ogen aan en zei: ‘hé mam, dat is jouw angst, niet de mijne!’ Zo die kwam binnen en is me dus altijd, nu zijn we inmiddels tien jaar verder, bijgebleven. Want hij had zo ongelooflijk gelijk!

Aan wie wil jij trouw zijn?
En dan komt daar die tweestrijd. Die wel bekende innerlijke twijfel wat te doen. Ga je trouw zijn aan dat gevoel, aan die hartenwens? Die innerlijke stem die het allermooiste met je voor heeft? Of luister je naar die kolonie apen die het beter weten en je willen weerhouden van keuzes omdat je niet in de toekomst kunt kijken en geen zekerheid hebt als je je hart volgt?

Wil jij meer gaan leven vanuit intuïtie? Die innerlijke stem (leren) herkennen? Die fluistering die kan voelen als een roep in de woestijn omdat je je gedachten voorrang blijft geven bij lastige keuzes. Stuur me dan vrijblijvend een e-mail met je aanmelding en/of vragen. Ik heb in de praktijk nog een plekje in een groep op woensdagavond en ga starten met een groep op dinsdagavond. Daarnaast ga ik starten met een groep online. Ik kijk uit naar onze ontmoeting! Dibamineralen.nl

1 thought on “Wil jij je innerlijke stem (leren) herkennen?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: