Werken naar het licht

Ik zie me nog in het bos staan. Zijn handje in mijn hand. Kijk, zie je die zonnestraal, die is er voor ons. Zo klein als hij was, hij voelde de impact. De impact omdat ik het zei. De vertrouwelijke persoon in zijn omgeving. Zijn mama. 

Zonnestralen in het bos
Ik kan nog altijd genieten van de zonnestralen tussen de bomen. De mooie lichtstralen die door de bladeren piepen. Een soort van geheim licht in de donkerte. Prachtig vind ik dat, of is het meer dan alleen prachtig?

Ik ‘moet’ werken naar het licht
Toen alles na 1 telefoontje donker werd, en ik er alleen voor stond met drie kleine kinderen, wist ik het al. Ik ‘moet’ werken naar het licht. Als iemand vroeg “hoe hou je dit vol” dan zei ik al, zonder bewust spiritueel bezig te zijn: “vooral blijven ademen en richten op het licht.” 

Lichtwerker
Inmiddels vele jaren later ken ik de term lichtwerker. En hoe spiritueel de context ook is, het gaat om hetzelfde. Kun je vanuit de donkerste, moeilijke en ondoorgrondelijkheid van de mens de weg vinden naar de zachtheid, lichtheid en kracht van mensen? Kun je de weg leiden naar de oplossingen, de kracht en de verbinding tussen elkaar? Kun je vanuit de zwaarte van gevoelens, de depressiviteit die je als zware dekens kunt ervaren, de bedekking afschudden, klimmen, klauteren, soms kruipend naar de lichtheid van het leven? 

Hoogsensitiviteit 
Ik ken veel sensitieve en intuïtieve vrouwen die worstelen met energiegebrek. Die de ballen in de lucht houden en snakken naar meer energie en lichter leven. Lichter in gewicht en lichter in kleur. Doordat je geleerd hebt in je jeugd je aan te passen, ben je soms ongemerkt je grenzen gaan overschrijden. Je behoefte en verlangen naar harmonie maakt dat je geraakt wordt door iedere mismatch die je ervaart. En als je niet geleerd hebt te laten wat van jezelf is of van de ander, kun je ongemerkt té veel zijn gaan dragen. Waarbij je verleerd hebt voor jezelf te zorgen….

Grenzen stellen
Inmiddels werk ik al vele jaren met hoogsensitieve en intuïtieve vrouwen. Vrouwen die door ervaringen uit het verleden nog de lichtheid in hun leven missen. Die misschien wel bewust zijn dat ze het anders willen, maar nog niet goed weten hoe. Door meer inzicht te krijgen in je grenzen kun je ook leren wat niet van jou is. Wat je los mag laten. wat niet jouw verantwoordelijkheid is. Zodat je last lichter wordt.

Van naar het licht werken naar ‘lichtwerker’
Door zelf geleerd te hebben naar het licht te werken, ben ik vanzelf opgeschoven naar lichtwerker. We hoeven het niet groter, ingewikkelder te maken. Van mij mag spiritualiteit absoluut bestaan, en heeft het zeker een basis in mijn werkzaamheden. Toch maak ik het ook graag praktisch, behapbaar en hanteerbaar. 

Kiezen voor licht & liefde
Ik ben een lichtwerker. Ik help vrouwen te kiezen voor leven vanuit hun gevoel, hun sensitiviteit en intuïtie. Ik leer ze hoe ze kunnen kiezen voor licht & liefde. Hoe ze een stap kunnen maken naar het licht. Lichter leven…. Want ik heb geleerd dat het kan. De mooie herinnering in het bos helpt me. Het mooie diffuse zonnelicht is inspirerend. 

Het is er, altijd, al denk je van niet. Zelfs als je rusteloos, gespannen en gestrest bent, als je meer piekert, angstig of boos bent. Zelf in twijfel kun je opnieuw de lichtkant opzoeken in jezelf. De plek van licht en liefde. Jouw plek van licht en liefde. Lichter leven… leer grenzen stellen.

0 thoughts on “Werken naar het licht”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: