Welke kleur geeft jou kracht?

Het eerste wat er qua gevoel naar boven komt schrijven de deelneemsters van de workshop Visueel Hartsverlangen in hun zojuist gekozen notitieboek. De omschrijving van een stemming wat klopt bij die kleur die zij op dat moment zien. Een opdracht die helpt bij bewustwording van denken naar voelen en daar ook voel-woorden bij op te schrijven. Dat lijkt zo gemakkelijk totdat je hier zelf aan tafel zit.

Kleur en communicatie
Je ogen zijn gericht op de groene kaart en verder dan gras, groene asperges of groen licht kom je niet. Wat absoluut niet erg is, want alles aan tafel is goed, je kan geen fouten maken, je bent hier juist puur voor jezelf om kennis en inzicht te krijgen over kleur en communicatie. 

In alle rust en volledige aandacht oefenen met 17 kleuren van de colourcomfort methode. Spontaan deel je vervolgens wat jouw betekenissen zijn van een aantal kleuren. 

Zwart
Bij zwart zijn er deze keer weinig positieve woorden benoemd; verstoppen, donker, zwaar, overlijden, negatief, maar ook chique en netjes geven aan hoe zwart bij de ander overkomt. Hoe is dat voor jou? Probeer het nu eens, om in gedachten een stemming te benoemen die bij de kleur zwart past. Welke emotie vertaalt de kleur? Je merkt waarschijnlijk al dat het nog niet zo gemakkelijk is.

Jouw favoriete kleur voor de ander
Zodra we onderling de woorden uitwisselen, zijn de reacties verschillend. Om op de zwarte kleur terug te komen; als dit voor jou een fijne en makkelijke kleur is, zeg je onbewust tegen de ander ‘ik verstop mijzelf’ of ‘let maar niet op mij’ of ‘somber en donker’. Maar de ander kan jou ook als een nette en chique dame zien, om maar even een paar voorbeelden te noemen. Door het te benoemen word jij bewuster van jouw uitstraling naar de ander.

Welke kleur ligt het meest in jouw wasmand?
Jouw favoriete kleur is meestal die kleur of kleding die het meest in de wasmand komt te liggen. Om erachter te komen wat voor jou een fijne kleur is, waar jij je echt goed in voelt, is het vast de kleur die jou power geeft. Welke kleur geeft jou kracht? 

Hoe ziet de ander jou?
Deze kleuropdrachten zorgen ervoor dat je meer bewust bent van de kleuren die je vaker draagt. Ook ervaar je hoe de ander jou ziet en hoe jij ongemerkt communiceert via de kleur die jij op je hart en zichtbaar voor de ander draagt.

Rood versus roze
Stel je eens voor dat er nu een dame de ruimte in komt met een knalrode jurk. Alles klopt, de nagellak, de lipstick, ze is tot in de puntjes verzorgd. Best opvallend en zeker een dame waarvan je denkt: ‘Mmm, vast een pittige tante, die weet wat ze wel en niet wil, is vastberaden, zelfverzekerd en misschien is het maar beter om niet in een verhitte discussie met haar te raken’. 

Hoe meer kennis en inzicht je over de kleuren kan opdoen, hoe fijner en beter het voor je kan werken. Ook in zakelijk opzicht. Je kan de kleuren dragen die bij jouw stemming aansluiten of juist de kleur kiezen die jou ondersteunen op die dag of op dat moment.

In haar zachtroze mantelpakje
Zo kan juist zachtroze veel sterker zijn dan het rood. Misschien denk jij bij zachtroze: staat mij niet, wel een leuke kleur maar niet voor mij en zeker niet geschikt voor naar kantoor of in een drukke sales baan. Terwijl juist een van de deelneemsters zo’n geweldig succesverhaal deelde; in haar zachtroze mantelpakje sleepte ze menig contract binnen waarvan de werkgever zich afvroeg hoe zij iedere maand de hoogste resultaten had t.o.v. andere bankafdelingen.

Zo blijkt maar weer dat in de overtuiging of conditionering van de denkwijze een heel ander resultaat mogelijk is met gebruik van kleur.

Stap in je kracht en voel wat jij nodig hebt
Wil jij nu heel graag weten met welke kleur jij in je kracht staat of welke kleur jouw helpende kleur kan zijn? Ik help je graag met inzicht in de kleurkeuzes. Mijn voorkeur gaat uit naar een persoonlijk consult bij Kompas in Kleur of oefen met denken naar voelen tijdens de workshops. Neem contact met mij op en zet je de eerste stap in jouw persoonlijke ontwikkeling.

1 thought on “Welke kleur geeft jou kracht?”
  1. Weer goed geschreven zie de dame met het rode mantelpak gelijk voor me !het klopt helemaal,leuk om zo met je mee
    te kijken naar de dames die jij zo goed beschrijven kan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: