Alsof ik midden in een sprookje ben beland van duizend-en-een-nacht

Het ruikt hier naar de verfrissende oosterse spray die ik zojuist gebruikt hebt, mijn oren zitten nog wat dicht van de vlucht. De temperatuur en de zon zijn hier bedrukkend warm, weer zo anders dan de warmte die ik ervaar in Spanje of op Curaçao. Ik voel mij meer dan welkom, de ontvangst van mijn vriendin en haar man was gisteravond laat uiterst liefdevol, echt tot in de puntjes verzorgd.

Op mijn ‘eigen’ royale kamer – het lijkt wel een hotelsuite met privébadkamer – staat een mandje klaar met een totale verzorgingslijn: heerlijke voedende crèmes, reinigingslotion, shampoo, douchegel, wattenpads en zelfs een paar roze slippers. Aan de wand siert het kleurrijke moodboard van Lida, het resultaat van de workshop die zij vorig jaar bij mij volgde. Net daaronder een slinger in gouden letters ‘special day’. Nou dat is het zeker; vandaag is mijn eerste dag in Dubai.

Een lachende geluksboeddha
Een waterornament staat pronkend op het nachtkastje, het is een lachende geluksboeddha die omringd is met brons gekleurde geluksmunten. Het water stroomt er met sputterende geluidjes langs en alles bij elkaar voelt het voor mij zo verrijkend: een verre reis, het onbekende ontdekken en de persoonlijke groei omarmen, waarbij ik meer vertrouw op mijn eigen veerkracht.

Welke kleuren zie ik?
Als ik van tien hoog naar buiten kijk, zie ik een melkwitte lucht, hier en daar ook wat grijzig. De huizen van de wijk aan de overzijde zijn babyblauw en lichtolijfgroen, veelal een mud-kleiachtige verf die ze hier op de huizen gebruiken. Een skyline van glimmende torenflats steken hoog boven alles uit. In de verte zie ik de grote weg die als een grote slagader door heel Dubai gaat. Daarnaast rijdt de blauw-zilveren metrolijn die bij ieder metrostation in een soort van goudkleurige koepel gaat, net een immens grote glimmende kever. Het valt mij op dat er minder groen is, wel logisch, ooit was het hier alleen een woestijn.

De mensen groeten elkaar vriendelijk
Dubai is vooral ontzettend schoon en geordend, geen chaos, geen of heel weinig criminaliteit. De inwoners zouden niet durven, je wordt meteen het land uitgezet. Alle mensen gedragen zich respectvol en groeten elkaar vriendelijk. Het is ten opzichte van Nederland anders georganiseerd; de inwoners betalen geen inkomsten-, erf- of vermogensbelasting. Door de vaak hogere lonen stoppen ze eerder met werken. Ik heb begrepen dat je hier kan komen wonen, mits je een baan hebt, zodat je iets kan toe voegen. Zonder werk heb je een sponsor nodig; een persoon die jou helpt en garant staat die ook voldoende inkomsten genereert voor beide.

Overvloedig goud
De rijke overvloed van verlichting schittert alsof het altijd kerst is. Zodra wij de mega grote shoppingmall bezoeken, voelt het voor mij vooral overdadig; blinkend goud, maar over de top. Groot, groter, grootst. Soms zo onwerkelijk, alsof ik midden in een sprookje ben beland van duizend-en-een-nacht.

Overweldigende indrukken
Vooral mijn onzekere gedachten die ik alvorens de reis er naartoe bij mijzelf hebt waargenomen, zijn hier na twee dagen nergens te bekennen. Ik reis hier met gemak met de metrolijn van A naar B, dus ook voor mij met mijn rollator, is dat goed te doen. Overal zijn liften en in de metro staan ze voor mij op. Alle indrukken zijn overweldigend, maar ook vermoeiend. De hoge luchtvochtigheid, de hitte en de geuren overvallen mij dagelijks, zodat ik meteen inslaap na een nog te warme douche.

Het effect van reizen
In deze tijd, waarbij de wereld zo verdeeld raakt, voelde ik meer dan normaal een gezonde spanning toen ik mijn ticket boekte. Ook mijn familie reageerde niet meteen heel enthousiast op mijn verlangen om mijn vriendin Lida op te zoeken in Dubai. Herkenbaar met een paar jaar geleden, toen ik voor mijn kleurcoach-opleiding alleen naar Bali reisde. Juist zij die om mij geven waren overbezorgd en wilde liever geen veranderingen, vanuit angst, bescherming en/of de onwetendheid. Inmiddels heb ik ervaren dat vaste patronen er ook voor zorgen dat alles blijft zoals het is. Mijn hartsverlangen om meer te reizen krijgt een enorme positieve boost, meer ruimte door het te doen, waardoor ik zelfstandiger en beter functioneer. Ontdekken, proeven, ruiken, luisteren, een andere taal, het verrukkelijke eten, de gewoontes, de inzichten over het leven… Heerlijk om te ervaren hoe het ook anders kan, om mijn hart te ontmoeten, te onthaasten en open te staan voor nieuwe paden.

Wil jij ook niet meer dat alles blijft zoals het was?
Tijdens een doorbraaksessie ontdek je eerst de dieptepunten waarna je met het inzicht een nieuwe koers kunt bepalen. De kleuren die jij veel draagt, geven informatie over jouw persoonlijkheid. Zo komen er altijd verhalen uit het verleden naar boven als we samen terugkijken. Welke kleur is er bijvoorbeeld verdwenen uit jouw dagelijkse garderobe of welke heb je er juist weer na jaren aan toegevoegd? Het is bijna ongelooflijk hoe er bepaalde emoties die diep zijn weggestopt, opeens zo helder en bespreekbaar worden.

Bij een vervolgconsult heb je het advies van helpende kleuren zelf getest en kom je erachter hoe de kleuren jouw emoties en gedrag  beïnvloeden. Op een tijdlijn zie je jouw kleurkeuze en je vraagt je werkelijk af: waar is mijn groen of blauw gebleven? Of geel is ook zo’n specifieke kleur die vaak verdwenen is na een bepaalde leeftijd, vaak niet bewust. Tijdens een totaal coachtraject geef je het verleden een update, net als een programma op je computer: opschonen, opnieuw starten, zodat je weer beter functioneert.

Kan jij wel een update gebruiken? Mail geheel vrijblijvend naar contact.inmocasa@gmail.com en wie weet ben jij de volgende die met kleur een leven in balans creëert.

2 thoughts on “Alsof ik midden in een sprookje ben beland van duizend-en-een-nacht”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: