Welke edelstenen helpen mijn huisdier?

Twee maanden terug werden wij halsoverkop verliefd op een puber van tien maanden oud. Lekker bekkie, enthousiast en ach, hij stal direct ons hart. Zo kwamen we thuis met Marley, een hond met een rugzakje. In het begin was hij afwachtend en heerlijk gehoorzaam. We dachten het lot uit de loterij te hebben als het ging om de ‘meest ideale hond ever’. Maar toen we elkaar leerden kennen, werd de liefde groter, maar zijn ideale gedrag kreeg toch wat scheurtjes. De informatie die we van de vorige eigenaar hadden gekregen bleek niet echt overeen te komen met zijn gedrag. Uitlaten, bezoek ontvangen en alleen laten bleken een grote opgave te zijn voor hem en daardoor ook voor ons.

Een gesprek met een coach en de start van een cursus brachten rust en helderheid, maar werken nog niet afdoende voor zijn problematiek. Inmiddels zijn we wat schoenen, halsbanden en afstandsbedieningen armer. Ons wordt steeds duidelijker dat deze lieve schat meer heeft meegemaakt dan dat wij ooit zullen weten. Dus ik ben af gaan stemmen op zijn energie en gaan kijken hoe ik hem kan helpen om meer ontspannen te zijn en minder onzeker.

Bergkristal voor het zuiveren van zijn systeem
In zijn waterbak heb ik een zaksteen van bergkristal gedaan. Dit heb ik altijd al in de waterbak van de katten, maar nu ook bij hem. Bergkristal zuivert het water en brengt een energie in die ondersteunend werkt voor het immuunsysteem. Onze Noorse boskat heeft in het verleden nierproblemen gehad en dit extra zetje voor zijn systeem is dan alleen maar fijn tenslotte. Zo ook voor Marley.

Zwarte toermalijn voor aarding en bescherming
Op het moment dat wij hem meer alleen moesten gaan laten, ontstond er ook meer problematiek in de vorm van verlatingsangst. Door een zwarte toermalijn in zijn mand te leggen, bracht ik er een energie in die hem meer aarding geeft en hem helpt om minder angstig te zijn. Hij zoekt zijn plek nu ook meer op en vindt er beter zijn ontspanning.

Mosagaat gebruik ik om hem mee te masseren
Omdat hij een dieper trauma heeft, brengt mosagaat hem meer aarding, rust en heling. Deze energie werkt meer in op trauma’s en angsten en door de aardende en rustgevende werking kan ik hem er heerlijk mee aaien. Zo doet de energie nog dieper zijn werk. Ik voeg namelijk mijn energie, de liefde voor hem, toe aan de zaksteen in mijn hand en geef het zo in energie door. Marley gaat er vol overgave in en geniet volop. Dit heeft er inmiddels in geresulteerd dat hij zich veilig voelt bij ons en we verder kunnen gaan werken aan zijn verlatingsangst. Bergkristal en rozenkwarts zijn ook fijne edelstenen om een angstig dier mee te aaien.

Dieren en energie
Wees je bewust dat de helende energie een fijne ondersteuning kan zijn voor je huisdier. Ik ben bekend met de werking en inzet bij katten en honden en denk graag met je mee. Wees alert als je zelf aan de slag gaat en kijk ook wat je huisdier doet met de steen. Het is niet de bedoeling dat de steen opgeslokt kan worden en je dient dit te allen tijde veilig op te bergen. Dit is jouw verantwoordelijkheid, dus wees je bewust dat je niet met hele kleine trommelstenen gaat werken, bijvoorbeeld als je een hond hebt die hem in één hap door kan slikken. Maar als je er veilig en bewust mee omgaat, is dit een waardevolle ondersteuning voor je huisdier die jullie beide veel kan brengen, in het contact, maar ook in de helende werking.

Wil je graag advies voor jouw huisdier? Boek een gratis online sprankelsessie, dan kijken we samen wat een mooie toepassing kan zijn voor jou en jouw huisdier. Want onderschat ook niet wat jouw energie doet met je huisdier.

0 thoughts on “Welke edelstenen helpen mijn huisdier?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: