Wat reist er generatie op generatie mee in een familie?

We erven van alles van onze familie. Van onze voorkeur om rijst te willen eten in plaats van aardappelen, de vorm van je handen die er exact zo uitzien als die van je vader, tot een voorliefde voor de zee en water die je het liefste altijd in je buurt hebt. Patronen die zich binnen een familie van generatie op generatie herhalen zijn niet vaak bewust aanwezig. Hierdoor blijft hetzelfde patroon zich herhalen tot er iets verandert.

Daarnaast herhalen culturele en maatschappelijke patronen zich. Van geloof tot beroep. Heb je van huis uit het katholieke geloof meegekregen? Ben je Joods omdat je moeder Joods is? Word je huisarts omdat opa en vader dat ook waren? Maar ben je ook handig – dat je handen kunnen maken wat je ogen zien – net als je moeder?  

Ook zijn er patronen die zich binnen een familie kunnen herhalen. Naast de wenselijke en zichtbare patronen is het geregeld zo dat er ook onbewuste of minder zichtbare patronen een rol spelen. Deze patronen zijn af te lezen uit een horoscoop. 

Zoeken maar niet kunnen vinden
Zo ging het ook met mijn cliënt. Ze was een half leven zoekende naar: wat is nou mijn plekje, waar wil ik voor gaan en wat wil ik het liefste doen? Afgewisseld met periodes waarin het duidelijk leek te zijn en ze een doel vond. Waarna het gevoel van falen en het weer niet bereikt hebben elkaar afwisselden. Om neerslachtig van te worden. En dat gebeurde dan ook na een half leven zoeken. Zij wist het niet meer na een jaar of 20 bij dezelfde werkgever en een reorganisatie waarbij ze een andere keuze maakte dan te blijven waar ze was. Het negatief inkleuren van de dagen kregen steeds meer grip op haar en trok haar omlaag. Altijd zoekende en niet kunnen vinden wat ze nou echt zocht en wat het doel is waar ze echt voor wilde gaan. 

Fouten mogen maken en keuzes worden herzien
Mij werd al snel duidelijk waar het vandaan kwam. Vaak werken eye openers als bewustwording, wat een proces in gang zet waardoor iemand de volgende stap weet te zetten en met zichzelf, keuzes en beelden aan de slag gaat. Zo ook hier had het dat effect met een gewenst resultaat. Na jaren van coaching en het zichzelf toestaan fouten te mogen maken en keuzes te mogen herzien, belt ze me voor een afspraak.

Gedrag dat herkenbaar is
“Met mij gaat het goed, meer dan goed” zegt ze. Ze komt nu niet voor zichzelf, maar voor haar dochter. “Mijn dochter vertoont gedrag dat ik herken van mezelf: het zoeken naar een bestemming, een doel, een plekje op de wereld. Maar het niet vinden en maar door blijven zoeken en graven en proberen. Is dit door mij doorgegeven? En is het wel van mij of is het misschien iets wat in mijn familie gebruikelijk is?” Ik geef aan dat ik haar vragen kan beantwoorden als ze me toestemming geeft om de horoscoop van haar dochter uit te mogen zoeken. Die toestemming geeft ze, dus ik ga aan de slag.

Terugkerende patronen
Al verschillende keren heb ik een terugkerend patroon in een familie ontdekt en telkens kom ik erachter dat – als er extra aandacht naar uitgaat – er in de hele familie een heling of verandering tot stand komt. Bijzonder om hier ooggetuige van te mogen zijn en het patroon te ontdekken. 

Aandacht geven aan wat bewust mag worden
Met mijn cliënt is de kentering begonnen. Ook haar moeder had dezelfde planeetstand in haar horoscoop staan. Het niet eenvoudig vinden van een plekje en een doel hier op aarde. Dat stukje van lastig een plekje vinden is iets dat is doorgegeven aan haar dochter. In een andere vorm, maar het is nog wel aanwezig. Mijn cliënt heeft het opgepakt en is ermee aan de slag gegaan. Wat al een zoektocht op zich was. Daardoor heeft ze het patroon veranderd. Haar halve leven nam het in beslag en nu steekt ze haar hand uit naar haar dochter om haar hiermee verder te helpen, zodat dit familiepatroon verandert en een bewust stuk vormt binnen de familie. De uitwerking van deze planeet, een retrograde Mercurius, verandert daardoor ook. Er wordt aandacht aangegeven waardoor de werking bewust is geworden in plaats van onbewust.

Zichtbaar wat er met een familie meereist
Zo wordt zichtbaar wat er al die tijd van generatie op generatie meereist in een familie. Processen en patronen die we van onze familie erven. Met name als degene vóór jou dit (nog) niet heeft uitgewerkt, is er een kans dat je dit erft van je familie. In de astrologie is dit zichtbaar in standen van planeten of bepaalde verhoudingen, aspecten die planeten onderling vormen. Zolang iets niet is uitgewerkt of afgemaakt, wordt het doorgegeven aan de volgende generatie.

Bewust van wat onbewust was
Zo worden er stappen gezet naar uitwerken en opruimen. Bewust worden van wat onbewust was. Zodat het beter wordt voor jezelf en de generaties die na jou komen. Wil jij ook deze stap zetten? Laat het me weten, ik ben erg benieuwd naar jouw ervaring: kailosinzichten@gmail.com.

1 thought on “Wat reist er generatie op generatie mee in een familie?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: