Volle maan van 27 februari: balans tussen donker en licht

Op 27 februari 2021 is er weer een volle maan. De maan heeft een sterke uitwerking op het leven op aarde. Het effect van de volle maan is vaak al een dag of drie voordat deze vol is (en erna), merkbaar. Geregeld hoor ik slecht slapen, onrust, niet kunnen slapen als uitwerking van de volle maan. Krachtig voelen en niet kunnen stoppen zijn echter de productieve kanten van de volle maan. Wat zijn de effecten van deze late februari-maan?

Februari betekent reiniging. Deze volle maan gaat over reiniging in het hoofd, maar zeker ook in het lichaam en de woonomgeving. Met de maanstand in Maagd en de zon in Vissen is er een tegenstelling tussen praktisch, kritisch en aards versus de bewegelijkheid van water (emoties, voelen). Gelukkig is het alweer een stuk langer licht; vanaf begin januari tot nu scheelt bijna anderhalf uur aan daglicht, elke dag wordt langer. En licht en donker zijn beide nodig, dit zorgt voor een natuurlijk evenwicht. Deze volle maan maakt ons hierop attent.

De natuur ontwaakt langzaam
Doordat deze volle maan van 27 februari 2021 betrekkelijk laat in de maand valt, is het alweer bijna maart. Dat merk je ook aan de natuur. Zo ineens ontwaakt er wat groen en je hoort de vogeltjes weer vrolijk fluiten. Als de zon zich laat zien, voelt het ook een stuk warmer aan. 

De zon staat nu in Vissen; wat ga je daarvan merken?

  • gevoelig en voelbaar openstaan voor een ander, opmerken wat er speelt; enorme meelevendheid en inlevingsvermogen
  • behoefte om iets bij te dragen, er te zijn, inzetten voor zwakkeren en helpen waar nodig
  • voorspellende en levendige dromen
  • behoefte aan rust, stilte, wandelen in de natuur

De maan staat nu in Maagd; wat merk je daarvan?

  • kritischer, serieuzer
  • meer bezig met je gezondheid, voeding en sport, maar wel praktisch en hanteerbaar
  • verlangen naar schoon en netjes, behoefte aan een voorjaarsschoonmaak
  • oog en oor hebben voor je omgeving, anderen een handje helpen
  • vernieuwen, aanscherpen of herbekijken van werk en leven, herstructureren wat vastzit
  • leven zoals het past

De balans vinden tussen twee tegenovergestelden
Twee tegenovergestelde energieën komen elkaar tegen tijdens deze volle maan. Probeer hierin een balans te vinden, een midden tussen constateren, waarnemen en voelen. Overhellen naar een van beide zijden is soms aantrekkelijker omdat het bekend is. Maar het evenwicht is dan verstoord.

De zon straalt direct uit en belicht wat er belangrijk is. De maan belicht wat er speelt op gevoelsniveau op een indirectere manier. Om een balans te vinden, kun je gaan herinrichten. Is het inderdaad mogelijk om het werkende leven anders in te richten en wordt thuiswerken de norm? Gaat de negen tot vijf uur norm er steeds meer aan? Is het praktisch toepasbaar en mogelijk? En nog belangrijker: voelt het goed?

Dit is de ene kant. De andere kant, zon in Vissen staat open voor allerlei input, feedback. Meelijden is iets wat Vissen goed kunnen. Meevoelen, beleven is waar alle aandacht heen kan gaan, oog en oor hebben voor de ander. Cruciaal is om niet jezelf en de eigen processen uit het oog te verliezen. Vooral omdat juist nu de behoefte aan opmerkzaamheid groot is.

Praktische haalbaarheid
Nu is het een prima periode om praktisch te bekijken wat haalbaar en toepasbaar is aan ideeën en plannen voor de komende maanden. Maak deze concreet en tastbaarder door ze op te schrijven. Zo ontdek je wat er speelt, je verlangens zijn, of ze toepasbaar zijn en of je ervoor wilt gaan, er ruimte voor wilt maken. Bekijk waar je aandacht heengaat, wat haalbaar is en je wilt laten uitgroeien. Omarm het licht en donker in jezelf. Maak een keuze, dit geeft rust.

Ik kijk graag met je mee
Bij elke horoscoop speelt er meer dan zon en maan. Door de andere planeten en energieën wordt er geregeld iets aangezet of afgezwakt. Hierdoor wordt de uitwerking ervan versterkt of verminderd. Maar het blijft behapbaar en grijpbaar, zodat we samen naar een betere, mooiere en gelijkwaardiger samenleving gaan groeien. 

Loop je toch vast door te veel keuzes? Ik kijk graag met je mee. Neem contact op, dan maken we een afspraak: kailosinzichten@gmail.com

2 thoughts on “Volle maan van 27 februari: balans tussen donker en licht”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: