Wat is het advies van Going with the flow?

In mijn vorige blog heb ik Moeten, Perfectionisme en Controle op vakantie gestuurd naar Ibiza. Tja en nu? Graag zou ik advies willen krijgen van Going with the flow. Om dat te kunnen, merk ik dat ik daarvoor eerst met Going with the flow op pad dien te gaan. Met Going with the flow bekijk ik wat ik doe in mijn dagelijkse leven.

Hoe start mijn dag met Going with the flow?
Ik word wakker, kijk uit het dakraam om te zien wat voor weer het is. Ik zet een geleide meditatie op en keer me nog even, tijdens de duur van de meditatie, op mijn zij. Ik maak het me nog even comfortabel in bed. Ik sta op, ga rustig douchen en aankleden, geef de dieren eten. Dan maak ik mijn eigen ontbijt en met een kop thee lees daarna nog even in een boek. Alles gaat gemoedelijk en rustig. Dit is mijn ideale ochtendritueel. Zo ga ik relaxed de dag in. Als ik vrij ben of vakantie heb, kan ik heel makkelijk hand in hand lopen met Going with the flow. Ik bekijk per dag wat ik wil gaan doen, daarom vind ik het ook moeilijk om met een groepsreis mee te gaan omdat alles van te voren is gepland.

Going with the flow in mijn werk?
In mijn werk kom ik vaak voor de volgende uitdagingen te staan om hand in hand te lopen met Going with the flow: Ik word plat gebeld door iedereen die wat van me wil. Ik merk de laatste tijd dat als er te veel achter elkaar iets van me wordt gevraagd ik daar zeer onrustig en ongeduldig van word. Ik heb deadlines te halen en veel afspraken achter elkaar. 

Hiervoor ben ik in gesprek gegaan met Going with the flow en dit is haar advies:

  • Plan niet te veel afspraken achter elkaar, zodat er nog ruimte overblijft voor calamiteiten.
  • Blok tijd in je agenda om te werken aan je deadlines en andere zaken die gedaan dienen te worden.
  • Zorg dat je je deadlines naar voren haalt, zodat ze niet op het allerlaatste moment nog af moeten en je dus in de stress raakt.. Het geeft rust en ruimte als deze eerder af zijn.
  • Plan elke dag minimaal een uur in om ‘niets’ te doen, om bijvoorbeeld een inspirerend boek te lezen, met de honden het bos in te gaan, een uurtje te werken aan een beeld of schilderij, foto’s te maken en uit te zoeken hoe je nieuwe camera werkt. Of even een uurtje te rusten als je dat nodig heb.
    Door ‘niets’ te doen gaat de creativiteit meer stromen en krijg je meer energie waardoor je de taken die je minder leuk vindt makkelijker kan oppakken.
  • Besteed de taken die je niet leuk vindt, zoals de boekhouding, uit. Zodat je je bezig kan houden met de taken die echt belangrijk zijn.
  • Zijn er taken die je zelf dient op te pakken die je niet zo leuk vindt? Hak deze in stukken en doe iedere keer een beetje. Plan deze op een tijd dat je nog fit bent. Zo blijft er tijd en ruimte over voor leuke dingen.
  • Hoe gek het ook klinkt, met iets meer structuur komt er meer Going with the flow in je werk. Toch is het ook goed om ruimte te houden voor spontane dingen die op je pad komen.

Communicatie met mijn stemmetjes
Wat heerlijk toch dat ik kan communiceren met al deze stemmetjes in mij. En ik breng het advies van Going with the flow steeds meer in de praktijk. Structuur is voor mij mijn hele leven al een uitdaging en ik merk dat ik dat meer nodig heb. Hierdoor heb ik meer tijd voor creativiteit gekregen en daar geniet ik volop van. Het stroomt weer van alle kanten.

In gesprek met Creativiteit
Creativiteit is voor mij niet zo moeilijk om daar meer mee te doen. Mijn brein is echt op creativiteit gericht. Vooral als het gaat om creativiteit met je handen en nu ook met fotograferen. Creativiteit inzetten om uitdagingen en problemen op te lossen, dat zou ik graag nog meer willen doen. Dus ga ik de volgende keer in gesprek met Creativiteit, die antwoorden krijg je in mijn volgende blog. 

0 thoughts on “Wat is het advies van Going with the flow?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: