Wat fijn, een minivakantie!

De zon op mijn huid, het voelt lekker. Zolang er ook maar wat wind staat. Anders wordt het voor mij al snel te warm. Ik kan niet zo goed tegen de zon. 

De vogeltjes vermaken zich
Maar hier op het terras met wat schaduw houd ik het wel even vol. De vogeltjes vermaken zich ook hoor ik. Ze fluiten naar elkaar en fladderen door de bomen. Snel en kort. Er komt er zelfs eentje heel dichtbij om te kijken of ik nog wat te eten heb. Ik blijf even kijken hoe hij moeiteloos over de stenen lijkt te huppen. En weg is hij weer, de bomen in, naar zijn vriendjes. 

Huiselijke geluiden, ik word er blij van
Ik merk, terwijl ik dat zo allemaal observeer en in me opneem, dat mijn hoofd rustig wordt. Dat mijn gedachten ‘gaan liggen’. De gedachtenwind die altijd door mijn hoofd waait, valt even stil. Wat fijn. Even in het nu. In het moment. Het geluid van borden uit de keuken achter me, die opgestapeld worden. Huiselijke geluiden. Ik word er blij van. Want ik hoef er niets mee. Ik kan gewoon schrijven wat ik observeer. Een momentje voor mezelf.

De munt is net vers uit de kas gehaald
Mijn bestelling wordt gebracht, Verse muntthee en appelsap. Ik moet altijd even wennen aan sap die troebel is. Maar wat is hij heerlijk! De pure smaak van appel op mijn tong. De koude vloeistof op deze warme dag. Het lijkt wel of ik even op vakantie ben. De munt is net vers uit de kas gehaald. En dat proef je. Wat een genot. 

Slow motion
De bomen ruisen in de wind terwijl de zon nog steeds mijn armen verwarmt, een glans geeft. Mijn sproetjes worden weer zichtbaar. De wolken drijven langzaam over. In slow motion. Ook al zo fijn. Om die even te volgen. Gewoon alleen aandacht aan de wolken geven. Niets anders dan de wolken en de vogeltjes en de lach van de kok in de keuken. “Wat zouden we eten?” En weg is de rust……

Maar wat is dat fijn. Even alleen met mijn aandacht bij het nu. Een minivakantie. Wil jij, al schrijvend, onderzoeken wat rust voor jou betekent? Hier vind je 3 schrijfopdrachten voor meer rust. 

8 thoughts on “Wat fijn, een minivakantie!”
 1. De kunst is om zo te schrijven, dat de lezer het gevoel heeft naast je te zitten en voelt, ruikt , proeft en waarneemt, zoals jij..
  Jij kan dat Miranda, alsof ik naast je zat, …zo echt.
  Ik heb genoten van je blog…

  1. Wat een mooi compliment Anne-Mieke! Dank je! Maar weet jij dat ik dat pas ook had toen jij schreef over je moeder en de tenniswedstrijd? Jij kunt dat ook heel goed.

 2. Heerlijk minivakantie. Van die heerlijke me momenten! Dank voor het delen. Ga ik snel weer doen. En dan ook nog tussendoor schrijven. Altijd fijn!

 3. Ik heb altijd het gevoel er een week tussenuit te willen, terwijl ik ook mini-vakanties kan nemen. Die zijn heerlijk en veel beter bereikbaar. Wat een goede tip, dank je, Miranda, en voor het meebeleven van de jouwe.

  1. Graag gedaan en heel herkenbaar! Ben ook nog steeds bezig om dat ‘vakantiegevoel’ te creëren terwijl ik gewoon thuis ben. Het gaat gelukkig steeds beter. Ik merk dat het vooral veel te maken heeft met mijn eigen verwachtingen en patronen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: