Wat een ontdekkingen tijdens de zomerweken

Sinds jaar en dag ben ik in de zomer bij de zomerweken van VakantieAnders. Ik organiseer dit samen met mijn man, het is zijn bedrijf, en we zijn er zelf ook de hele zomer. Het is hard werken, vooraf in de voorbereiding en tijdens de zomerweken zelf. Maar ik geniet er ook van. Het buitenleven, alle mensen, de contacten en ontmoetingen en heerlijk elke dag alleen maar aan te hoeven schuiven voor het eten. 

In de jaren dat ik dit nu doe maak ik ook persoonlijk een grote ontwikkeling door. Los van het omgaan met de gasten, het coördineren van het programma en het vinden van mijn eigen balans in het geheel. Daarin leer ik natuurlijk ook. Elk jaar weer. Maar ik leer ook van de workshops die worden gegeven. Ik maak kennis met veel verschillende gebieden en doe mooie ontdekkingen.

Dat wilde ik ook!
Het zaadje voor masseren is tijdens de zomerweken geplant. In een workshop voor ouder en kind, waar ik met een van mijn kinderen aan mee deed, voelde ik de aanrakingen en ik vond het fijn om te doen. Ik was al op zoek naar iets anders in mijn werk, wist niet zo goed wat ik zocht. En daar, tijdens die workshop, ontstond mijn interesse voor massage. Later thuis heb ik daar werk van gemaakt en ben een massage-opleiding gaan volgen. Inmiddels heb ik mijn eigen massage-opleiding, Mazzaze.

Wat leer ik van al die workshops?
Tijdens de zomerweken heb ik het werken met klankschalen geleerd en volgde ik spirituele workshops over het medicijnwiel, chakra’s, smudgen en trancereizen. Op het gebied van communicatie heb ik kennis gemaakt met NLP en ben ik onder de indruk van geweldloze communicatie. Dat zijn verschillende manieren om te denken en praten. Je eigen gedachten zijn grote krachten. Haptonomie vind ik zeer aanvullend op mijn massagewerk.

Wonderlijke familieopstellingen
Van familieopstellingen had ik voor mijn tijd bij VakantieAnders nog nooit gehoord en ik kon me er ook echt geen voorstelling van maken. De uitleg die ik kreeg toen ik ernaar vroeg maakte het voor mij niet duidelijker. Natuurlijk ben ik ook die workshops gaan volgen en heb ik het inmiddels al heel vaak meegemaakt. Wat daar gebeurt, is heel indrukwekkend. Het zijn energieën die een rol spelen, je staat op de plaats van iets of iemand anders en je voelt echt wat er is. Ik kan het niet echt goed uitleggen, maar weet wel dat het heel erg vaak raak is. Familieopstellingen/systemisch werk geven veel inzichten en heeft vaak een doorbraak tot gevolg. Ik weet nu uit ervaring dat er veel verschillende begeleidingen van opstellingen zijn en dat er altijd wel iets gebeurt. Bij de vraagsteller en bij de anderen die erbij zijn. Ik vind het ongrijpbaar en heel zinnig tegelijkertijd.

Vrouwen- en mannenavonden
Ik geef zelf ook workshops bij VakantieAnders. Dat vond ik eerst heel erg moeilijk, ik was heel zenuwachtig van tevoren, maar daarin ben ik wel gegroeid en ik breid mijn workshopaanbod steeds verder uit. De zomerweken bieden een mooi podium om try outs te doen. Voor mij en voor andere workshopgevers. Ik heb mijn godinnenavonden daar ontwikkeld, samen met Ine, een workshopgever. In nu 7 jaar is het uitgegroeid tot een mooie workshop voor vrouwen die de verbinding tijdens de zomerweek versterkt.

Sinds we op die avond ook een mannenvuur voor mannen aanbieden en de mannen aan het einde de vrouwen komen ophalen om samen naar het kampvuur te gaan, vermengen de vrouwen- en mannenenergie zich weer helemaal aan het einde van de avond. Het is zo mooi om dat te mogen doen.

Innerlijke familie en theatersport
De innerlijke familie en theatersport hebben ook mijn hart gestolen. Aan beide workshops doe ik graag mee. Het een geeft me veel inzicht in mezelf en het ander brengt meer humor en luchtigheid in mijn leven. Met beide ben ik heel blij. Ook deze zomer zijn die workshops er weer. En als het even kan, doe ik mee.

Schrijfworkshops
Als blogger schrijf ik graag en daag ik mezelf af en toe uit tot het geven van schrijfworkshops. Met een groep een panthoum schrijven gaat al heel goed. De andere schrijfworkshops hebben nog een duwtje nodig. Daarin wil ik mezelf ook wel ontwikkelen. Misschien deze zomer? 

Nieuwsgierig
Voor deze zomer ben ik nieuwsgierig naar de waardevolle reizen, naar de paden naar de liefde en naar de cursus ‘versteld staan van jezelf’ Wat gaan onze gasten en ik nu weer ontdekken?

Wil jij ook een zomerweek meedoen?
Half juli gaan we van start. Vijf zomerweken, heerlijk, ik heb er weer zin in. En wil je er ook een week bij zijn en lekker meegenieten? Boek dan jouw zomerweek bij VakantieAnders in Zuid-Limburg.

0 thoughts on “Wat een ontdekkingen tijdens de zomerweken”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: