Wat de verjaardagshoroscoop kan bijdragen

Een aantal keer per jaar maak ik een Solaar voor iemand uit mijn gezin of omgeving. Een Solaar is een verjaardagshoroscoop. Er wordt uitgegaan van dezelfde stand van de zon als op het moment dat je geboren bent. Deze staat dus altijd in hetzelfde sterrenbeeld, zonneteken als je die hebt meegekregen bij je geboorte. Op dezelfde graad. De rest van de horoscoop is elk jaar totaal anders. Mijn man Ronald was jarig en dus was het weer tijd dat ik zijn Solaar bekeek en duidde.

Een gewoonte 
Een Solaar maken voor iemand die dichtbij me staat voelt altijd anders dan voor een cliënt. Zelf kan ik natuurlijk ook als partner, moeder, zus of kind deel uitmaken van een duiding. Dit geeft het ook een andere lading. Ondertussen is het een gewoonte geworden om dit jaarlijks te doen. In ieder geval voor Ronald, mijn man en Milo, mijn zoon. Ook op mijn eigen Solaar werp ik zo rond mijn verjaardag een blik. Zo is het mogelijk om bepaalde tendensen af te lezen en kan ik duiden wat er speelt of gaat spelen. 

Veranderingen per jaar door de Solaar heen
Meestal maak ik een Solaar rond iemands geboortedag. Een moment waarop er vaak behoefte is om eens terug te kijken wat er gebeurd is en vooruit te kijken naar wat er speelt en zich verder ontwikkelt. Ook nieuwe zaken duiken geregeld op in een Solaar. Terwijl het zonneteken hetzelfde blijft, schuift de tijd waarop het nieuwe levensjaar gestart wordt jaarlijks. Zo kan een nieuw jaar het ene jaar om 00:30 uur van start gaan terwijl een jaar later het een dag kan schelen tot de zon op hetzelfde punt terechtkomt. Dan begint een nieuw jaar dus zomaar een dag later. Berekeningen en het schrikkeljaar zijn hierop van invloed. Net als de plaats waar je bent. Door je verjaardag in een ander land te vieren of op een andere plaats kan er een verandering in de Solaar zichtbaar zijn. Hierdoor kan er op een totaal ander gebied een gebeurtenis of thema spelen dan als je in je geboorteplaats of woonplaats je verjaardag viert.

Wat voor jaar het wordt…
Vooraf kan ik over het algemeen wel inschatten of het een vrij rustig jaar wordt of dat het net een achtbaan is waar iemand doorheen gaat. Hierbij gebruik ik de Solaar en andere methodes uit de Astrologie. De Solaar geeft geregeld nog extra nadruk op de thema’s en onderwerpen die er spelen.

De Solaar van Ronald
Afgelopen week was het moment om de Solaar van mijn man te maken, bestuderen en interpreteren. Wat ik overigens met heel veel plezier doe. Een moment om uit te zoeken hoe zijn nieuwe zonnejaar eruit gaat zien. Al jaren kom ik bij hem bepaalde tendensen tegen die aangeven dat hij werkt in de zorg of daarin gaat werken. Wat dan weer grappig is, want dat doet hij pas 34 jaar. Blijkbaar is hij daarin zo op zijn plek en er nog lang niet klaar mee. Ook voor het komende levensjaar kom ik weer tegen dat hij in een ziekenhuis werkt of gaat werken, maar dit jaar zit er nog een beetje extra lading bij. Af te lezen is dat er veel aandacht is voor zorg en dienstbaarheid en voor de thema’s leven, dood en transformatie. Zich inzetten voor de goede zaak kom ik ook een aantal keer tegen. Net als een carrièreverandering of -omslag. 

Plezier in zijn werk
Bij het duiden moest ik direct denken aan het afgelopen voorjaar. Ronald is begin april van baan gewisseld van een regulier ziekenhuis naar het Prinses Maxima Centrum. Daar werkt hij nu als teamleider op een afdeling voor kinderen met neurologische kanker. Ronald gaat alweer een half jaar met heel veel plezier naar zijn werk. Iets wat de afgelopen jaren in, het reguliere ziekenhuis waar hij werkte, veranderde. Daar was het al geruime tijd een hoop administratie, regels door allerlei instanties opgelegd, zoals de zorgverzekeraars en vooral heel veel stress.

Werken met kinderen
Ronald heeft nooit de ambitie gehad om met kinderen te werken. Dat vond hij lastig, het lag gevoelig en hij vond het vooral veel te confronterend. Terwijl hij dat wel goed kan. Ook in eerdere functies zoals SEH verpleegkundige ging hem dit meer dan uitstekend af. De kinderen voelden zich op hun gemak bij hem en vertrouwden zijn handelen. Nu werkt hij  als teamleider op een afdeling in een organisatie waar alleen maar kinderen worden behandeld.

Zorg zoals zorg bedoeld is
“De kinderen staan er aan of uit. Iets er tussenin is er niet” vertelt Ronald me geregeld. Of ze kunnen hun ding doen of niet. Het Prinses Maxima is een kinderziekenhuis waar veel onderzoek wordt gedaan. Het gebouw is door kinderen ontworpen en er is aan allerlei zaken meer aandacht besteed. Hierdoor kunnen de kinderen zich, zo goed als het gaat, amuseren. Door middel van speelplekken, een tienerlounge en nog heel veel meer. Er is zelfs een school- en sportgelegenheid voor de kinderen. De patiënt staat in dit ziekenhuis in het middelpunt. De zorg wordt er omheen gerangschikt, afhankelijk van de patiënt, de zorgbenodigdheden en wensen. In mijn oren het ideale zorgcentrum. Zorg zoals zorg zou moeten zijn. De artsen, verpleging en ondersteunende diensten staan om de patiënt heen in plaats van dat de patiënt zich vormt naar de schema’s en structuren van de organisatie, arts of verpleging. 

Solaar 2021 
Het gaat mij benieuwen wat ik in september 2021 kan terugzien van de nu zichtbare tendensen. Wel heb ik al stiekem een beetje vooruit gekeken naar de Solaar van 2021. Daarin kan ik aflezen dat het een veel onrustiger jaar wordt voor Ronald met veel meer veranderingen, wisselingen en onverwachte gebeurtenissen. Belangrijk om te onthouden is dat je zelf de keuzes maakt en de tendensen uit een Solaar of andere vorm van Astrologie een richting en tendens aangeven.

Het blijft bijzonder dat het leven gaat zoals het gaat en zich ontwikkelt zoals het loopt. Vaak kom je gedurende je leven erachter dat iets wel of niet bij je past. Onzekerheid, oncomfortabele en confronterende gevoelens hoeven niet persé te betekenen dat het niet bij je past. Dit verandert net zoals dat jij verandert.

Wil jij ook een Solaar laten maken?
Je gedachten hebben krachten. Er is altijd meer mogelijk dan je denkt. Lijkt het jouw leuk om ook een Solaar te laten maken? Neem dan contact op: www.kailosinzichten.nl/contact.

0 thoughts on “Wat de verjaardagshoroscoop kan bijdragen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: