Waarom jij interessant bent om te lezen

Laatst vroeg een klant aan mij of ze, als werkzoekende, wel deel mocht nemen aan mijn blogtraining, omdat ik mij hoofdzakelijk richt op authentieke ondernemers. Ik leer mijn ideale klanten hoe ze doelgericht kunnen bloggen over hun expertise en onderneming.

Deze klant, die al eerder een schrijfworkshop bij me heeft gevolgd, en dol is op schrijven, is zelf geen zzp’er. Ze is sinds een jaar werkloos, doet af en toe een interim opdracht en solliciteert zich drie slagen in de rondte. Ze vertelde vervolgens dat ze onlangs spontaan een blog had geplaatst op social media en dat ze daarop zo veel mooie en hartverwarmende reacties kreeg.

Kom uit je eigen schaduw
En dat is exact de reden waarom ik ook niet-zzp’ers adviseer om te bloggen over dat wat je bezighoudt. Je wordt dan namelijk zichtbaarder, je laat veel meer van jezelf zien en horen dan wanneer je in je eigen schaduw blijft staan. Bovendien is het enorm goed voor je zelfvertrouwen en motivatie als je je gezien voelt. Het haalt je echt uit een dip.
Je krijgt bevestigd wat een leuk en interessant mens je bent, wat je allemaal kunt en weet. Waardering, bewondering en respect noemen we dat ook wel. En dat vinden we allemaal fijn.

Zichtbaar zijn zonder commercieel belang
Een vriendin van mij plaatst iedere week een bericht op social media, met fotoverslag, over wat ze die week heeft meegemaakt. Met haar gezin, in haar werk als coach, met vriendinnen, op de tennisbaan en in de opleiding die ze volgt. Wij, als haar trouwe volgers, kijken iedere week reikhalzend uit naar haar openhartige berichtje. Soms slaat ze weleens een keer over, omdat ze het vergeet of geen tijd heeft, en dan trekken we direct aan de bel, want dan missen we het. Dan missen we haar.
Ook zij is dus helemaal niet op social media actief met een commercieel doel voor haar coachpraktijk. Ze durft gewoon zichzelf te laten zien en dat is precies waar we allemaal zo van houden. We zijn geïnteresseerd in mensen en vinden het oprecht leuk om te weten wat jou bezighoudt.

Zet je kritische ‘ik’ uit
Daarom adviseer ik iedereen, wel of geen ondernemer, om je kritische ‘ik’ uit te zetten. Ik hoor zo veel vriendinnen, ex-collega’s en klanten zeggen: ‘Wie vindt het nou interessant om dat over mij te lezen?’ En daar voegen ze aan toe: ‘Het interesseert me geen moer wat anderen vanavond eten. Dat ga ik echt niet op social media zetten!’
Terwijl ze ondertussen wel alle selfies, vakantieverslagen en updates van anderen liken…

Jij bent leuk en interessant!
‘Ook jouw leven is interessant!’ roep ik dan. ‘Ook jij inspireert anderen, je inspireert mij al, ik hang aan je lippen, gewoon om wie je bent, om wat je bezighoudt, wat je meemaakt, wat je allemaal weet en kunt! En ik ben vast niet de enige die dat oprecht interessant vindt.’
Alsjeblieft, laat jezelf zien, durf te delen en te publiceren. Er kan niets ergs gebeuren.
Alleen maar positiviteit, warme reacties en een boost voor je zelfvertrouwen. Hoe fijn is dat?

Bloggen kun je leren
Wil je meer leren over bloggen, hoe je dat kunt aanpakken? Kies dan voor de online training Story & Blog voor ondernemers. Ik leer je om verhalen te vertellen, op papier, vanuit jouw expertise, je bedrijf en authenticiteit. Praktische schrijftips helpen jou om je eerste blogs ook echt te schrijven. 

0 thoughts on “Waarom jij interessant bent om te lezen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: