Van VLOW® consulent naar borstweefselbehandelaar

In mijn winkel hoor ik vrouwen regelmatig klagen over knellende en schurende behabanden of priemende beugels. Begrijpelijk, want een lingeriezaak is de plek waar je naartoe gaat om een oplossing te vinden voor je probleem. 

Klachten
In de Westerse industrielanden draagt meer dan 90% van de vrouwen een beha. Het is een vast onderdeel geworden van onze kledingcultuur. De meerderheid van de vrouwen draagt een beha die niet past of ongeschikt is. In deze gevallen verliest een beha de gunstige werking op de borsten en kan er een gezondheidsrisico ontstaan. Door het langdurig dragen van ongeschikte beha’s kunnen de volgende klachten optreden:

  • schouder- en armpijn
  • hoofdpijn
  • rugpijn
  • huidproblemen
  • pijnlijke, gevoelige en gespannen borsten

Hoe ontstaan die klachten precies?
Tot voor kort kon ik alleen maar een ‘vage’ uitleg geven. Een uitgebreide uitleg waardoor pijnlijke borsten mogelijk ontstaan, moest ik je schuldig blijven. In augustus vorig jaar trok ik de stoute schoenen aan. Ik wilde meer kennis over het borstweefselgebied en meldde me aan voor een opleiding tot borstweefselbehandelaar. Bij voorbaat wist ik al dat ik niet aan de toelatingseisen zou voldoen. Ik beschik niet over de medische basiskennis en heb geen ervaring met lichaamswerk. Maar, ik wilde wél de theorie over borstweefsel en alle preventieve maatregelen voor een goede borstgezondheid leren. Die kennis kan ik namelijk goed gebruiken als ik vrouwen adviseer bij de aanschaf van een nieuwe beha. Ook begrijp ik met de kennis over borstweefsel, de klachten, waar vele vrouwen mee kampen, veel beter. Vol goede moed verstuurde ik het aanmeldingsformulier. 

VLOW®consulent
Tot mijn grote vreugde werd na enig overleg de opleiding tot borstweefselbehandelaar voor mij aangepast, zodat ik me alleen de theorie eigen kon maken. Er ontstond een nieuwe opleiding waar ik als eerste en enige aan deelnam. Ook het doel en de functie van de opleiding werden helemaal nieuw bedacht: VLOW®consulent. 

Inmiddels adviseer ik als VLOW®consulent vele vrouwen die last hebben van bovenstaande klachten. Ik vertel je over preventieve maatregelen voor een optimale borstgezondheid. Maatregelen die je gemakkelijk zelf kunt doen om de doorbloeding te verbeteren en de lymfestroming te stimuleren. Afvalstoffen worden daardoor beter afgevoerd met als gevolg dat pijn en ongemak verminderen. 

In sommige gevallen adviseer ik je een bezoek te brengen aan een VLOW®borstweefselbehandelaar die je doorbloeding en stroming van het lymfevocht kan optimaliseren waardoor je klachten afnemen of zelfs helemaal verdwijnen. 

Borstweefselbehandelaar
En, zoals het vaak gaat als je ergens enthousiast over bent, ben ik begonnen met een nieuwe opleiding. Dit is voor mij de opstap om alsnog borstweefselbehandelaar te worden. Het is mijn missie om zoveel mogelijk vrouwen bekend te maken met de preventieve maatregelen voor een goede borstgezondheid. Je krijgt daarmee inzicht en controle over de conditie van jouw borsten. 

k kijk ernaar uit dat ik aan het einde van dit jaar de opleidingen voor Klassieke Massage en VLOW® heb afgerond, want jij en jouw borsten verdienen aandacht en verzorging. Ondertussen ga ik gewoon door met het adviseren van de meest geschikte beha voor jou en beantwoord ik graag al je vragen over borstgezondheid.

* VLOW®staat voor Veno (bloedvaten) Lymfatische Optimalisatie van Weefsel

3 thoughts on “Van VLOW® consulent naar borstweefselbehandelaar”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: