Sta jezelf toe om je borsten lief te hebben

We vieren een feestje. Mijn teamleden, familie, vriendinnen en ik. We vertellen elkaar ervaringen en verhalen over de afgelopen tien jaar. Tien roerige jaren waarin ik regelmatig heb gedacht: ‘Ik stop ermee, waar doe ik het allemaal voor!?’ En toch zette ik door, want er is altijd, elke dag dat stemmetje dat heel diep van binnen tegen me zegt: ‘Jij kunt het verschil maken voor vele vrouwen.’

Het verschil
Ik wist nooit precies wat ‘het verschil’ inhield. Tot ik op een dag inspiratie kreeg om het gedicht te schrijven dat nu op de muur in mijn praktijkruimte prijkt.

MIJN BORSTEN

mijn borsten zijn te groot
en soms ook echt te klein
ze laten zich niet vormen
ze zijn zoals ze zijn

mijn borsten zwellen en krimpen
ze hangen en zijn slap
zodra ik ze wil liften
voelt dat veel te krap

mijn borsten zijn mijn zorgen
ik ervaar ongemak en pijn
schenk ik liefdevolle aandacht
dan voelen mijn borsten fijn

Buiten het normale
Praten over lingerie, borsten en alles wat ermee te maken heeft valt in onze maatschappij en cultuur behoorlijk buiten het normale. Het gespreksonderwerp gaat er zelden of nooit over. Pas op het moment dat er pijn, twijfel, angst of verdriet bij komen kijken – of wanneer er iemand in de directe omgeving te maken krijgt met ziekte of een aandoening in het borstgebied – wordt erover gesproken.

Zonder taboe
Zelf praat ik elke dag over borsten. Soms heb ik het niet eens door en merk ik het pas als mijn gesprekspartner de wenkbrauwen optrekt en ongemakkelijk begint te zuchten. De vrouwelijkheid en intimiteit die vrouwen van hun borsten ervaren is te kwetsbaar om het onderwerp ter sprake te brengen als er ‘niets’ aan de hand is. Maar hoe fijn zou het zijn als je er gewoon, zonder taboe, over kunt praten? 

Zacht en soepel weefsel
Bijna twee jaar had ik het idee dat ik de enige in mijn team was die vertelde over de liefdevolle aandacht die je je borsten moet geven. In vele gevallen is een plek met stug of verhard borstweefsel een verstoring van het natuurlijke gezonde evenwicht dat is veroorzaakt door externe factoren. Wanneer je je borsten de aandacht en verzorging geeft die ze nodig hebben, wordt het weefsel vanzelf weer soepel en zacht. 

Behoud van een gezond borstweefsel
De laatste tijd hoor ik tot mijn grote vreugde dat ook mijn medewerksters regelmatig vrijuit spreken over zelfbewustzijn, borstgezondheid en de combinatie met ondersteunende, comfortabele lingerie. Het adviesgesprek dat zij geven is steeds vaker gebaseerd op het behoud van gezond borstweefsel.

Zelfgemaakt kunstwerk
En plotseling, tijdens het diner, wordt me gevraagd om even te gaan staan. Met weinig woorden, zonder veel omhaal, maar met zichtbaar veel plezier van mijn teamleden, maken zij me sprakeloos door een zelfgemaakt kunstwerk te onthullen. De vrijheid waarmee ze spreken over borsten gaat veel verder dan dat. Zij zetten woorden om in daden. Mijn love-li ladies geven mij hun in gips gegoten borsten cadeau.

Meest persoonlijke cadeau ooit
Een gevoel van trots stroomt door me heen. Ineens besef ik dat ze allemaal een enorme groei hebben doorgemaakt en dat ik dat niet eens in de gaten heb gehad. Mijn team van medewerksters hoort ook mijn innerlijke stem en maakt dit duidelijk met een kunstwerk. Voor mij is dit het allergrootste en meest persoonlijke cadeau ooit.

Omarm je vrouwelijke kracht
Mocht je dit kunstwerk zien, bedenk je dan dat het de hoogste tijd is om aandacht te schenken aan je borsten. Omarm je vrouwelijke kracht, laat zelfvertrouwen groeien. Sta jezelf toe om je borsten lief te hebben en te verzorgen en ze te laten ondersteunen en dragen door zachte, comfortabele lingerie. Geef jezelf dat persoonlijke cadeau.

0 thoughts on “Sta jezelf toe om je borsten lief te hebben”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: