Tips voor vitaliteit in je huis na de feestdagen

Januari, een maand waarin rust komt na de hectische maand december. De eerste maand van een nieuw jaar. De maand van goede voornemens. Gaan we ze wel of niet volhouden? De donkere dagen van de winter terwijl het elke dag weer iets lichter wordt.

Gezelligheid en dankbaarheid
Ik houd van de gezelligheid, de geuren en de lichtjes van de feestdagen. Licht geeft vitaliteit in huis en buiten. Dit brengt een hele andere sfeer met zich mee. Elke keer als ik in het donker naar huis rijd, geniet ik van de lichtjes die mensen hebben opgehangen. Als ik thuiskom en ik doe de feestlichtjes aan, dan voel ik een warmte, blijdschap en rust over me heen komen. In december kijk ik terug naar wat er allemaal gebeurd is het afgelopen jaar. Ik kijk vooral naar waar ik dankbaar ben geweest in het afgelopen jaar.  

Gevoel van leegte, nieuw begin
6 januari, drie koningen, de dag dat de kerstlichtjes uitgaan en de kerstboom de deur uitgaat. Als ik de kerstspullen opberg, overvalt een gevoel van leegte me elk jaar weer. Vooral op de plek waar de kerstboom heeft gestaan. Als ik de spullen heb opgeruimd, bekijk ik mijn huis weer eens door een nieuwe bril en verander ik een aantal dingen, waardoor de vitaliteit in huis gewaarborgd wordt tijdens de donkere tijd van de winter. 

Tips voor gezelligheid in je huis:

  1. Koop een grote plant en zet deze neer waar de kerstboom stond. Kun je geen plant kopen, dan is misschien ruilen met iemand anders een idee of je kunt je planten die je al hebt reorganiseren. 
  2. Tegenwoordig heb je mooie lampen die je in allerlei kleuren kunt zetten. Plaats deze op de plek waar de kerstboom stond en zet de lamp op de kleur waar je blij van wordt.
  3. Bak zelf je koekjes. Je huis gaat heerlijk ruiken. Je kunt ook extra koekjes maken en die niet afbakken maar invriezen. Deze kun je op een ander moment afbakken, bijvoorbeeld als je onverwachts bezoek krijgt. 
  4. Brand een etherische olie die je heerlijk vindt in een geurlampje. 
    Let op als je vogels hebt. Vogels zijn zeer gevoelig voor synthetische geurtjes.
  5. Brand (geur)kaarsen. Wil je het veilig doen, dan kun je tegenwoordig hele mooie kaarsen kopen met ledverlichting die net aanvoelen als kaarsen. 
  6. Verander de kleur van je kussens en leg lekkere warme plaids op de bank en stoelen waarin je weg kunt kruipen met een kop koffie, warme chocolade melk, thee etc.

Ben je benieuwd naar wat je nog meer kunt doen om de vitaliteit van je huis te verhogen, dan kan ik je daarin adviseren.

0 thoughts on “Tips voor vitaliteit in je huis na de feestdagen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: