Spread your wings

Het leven gaat en loopt zoals het loopt. Je zit er lekker in, bent aardig je dromen aan het realiseren. Niet helemaal zoals je wilde, maar hé, niet alles kan hè, met wat er op je bordje ligt? Je hebt het verder allemaal goed op orde, goede baan of goedlopend bedrijf. Kids doen het ook goed, je relatie nog steeds fijn. Natuurlijk kom ook jij op zijn tijd je lessen tegen, moeilijke momenten in het leven waar je steeds weer sterker uit komt. En toch, iets bekruipt je.

Je beseft niet zomaar dat je gevangen zit in een eigen kooi
De dingen zijn veel hetzelfde. Je leven voelt wat aan als een stramien, een kooi misschien? Het duurt lang voordat je doorhebt dat het misschien een kooi is, want hij is groot en ruim, comfortabel. Het is er veilig en stabiel, je vindt er de liefde, het vertrouwde, de vanzelfsprekendheid. Je beseft niet zomaar dat je gevangen zit in je eigen gecreëerde kooi.

Sleur
Het beste herken je dit wellicht wel vanuit de term sleur, wat betekent dat iets saai wordt op een gegeven moment. Ik ben van mening dat er ook zoiets bestaat als een ‘sluipsleur’, de sleur die je langere tijd niet als zodanig herkent omdat je dus best leuke dingen doet. Je krijgt het wat in de gaten, doet eens een keer iets anders, iets geks tussendoor wat je nooit eerder deed, dat breekt wel even lekker die sleur. Je komt tot mooie inzichten en gave plannen en voelt weer volop energie om ervoor te gaan.

En weer door!
In de waan van de dag verdwijnen de inzichten soms sneller dan je lief is. In de waan van de dag vervliegen je plannen en je dromen. Je doet je best voor wat er elke dag op je afkomt, wat je te doen hebt, alle ballen die je hoog te houden hebt met je dromen en verlangens ergens onderop de bodem van je ziel.

Je wilt het zo graag anders, maar je weet niet hoe. Steeds verder raak je weg van jezelf, je dromen, je verlangens. Het is allemaal best oké, maar als je jezelf afvraagt, ‘wil ik zo oud worden?’ dan krijg je een knoop in je maag.

Tijd voor verandering
Wanneer het gat tussen je angst en je verlangen groter wordt, en de pijn die dat oplevert meer en meer voelbaar, dan is de tijd daar gekomen dat je je gaat onttrekken aan de sleur. Dat je het deurtje van de kooi open durft te zetten omdat het er te krap wordt. Omdat er te weinig ruimte is voor je verlangens, voor wie je werkelijk bent en voor wat je te doen hebt hier op aarde of simpelweg in jouw leven. Hoe langer je in de kooi blijft (onbewust0, verdwijnt ongemerkt jouw levensenergie en ga je niet je dromen en je verlangens realiseren op de manier die je zo graag wilt.

Zo kom je uit je kooi
Ik geef je graag wat tips hoe jij jouw levensenergie weer terugkrijgt en hoe je van daaruit je dromen werkelijk waar kunt maken.

1. Allereerst: Onderzoek hoe voel jij je werkelijk voelt in jouw eigen leven. Is er toch niet iets aan het knellen als je eerlijk bent? Is het te comfortabel, durf je niet uit te vliegen omdat je bang bent dat je valt? Of ben je juist constant aan het vechten om te bereiken waar je zo naar verlangt, met als gevolg dat je jezelf uitput? Ben je dan misschien ook het type die dat wegschrijft aan andere dingen, waardoor je maar door en doorgaat?

2. Onderzoek of je in een veilige comfortzone zit of niet. Durf je daar uit te stappen? Durf jij het deurtje van jouw eigen kooi open te zetten? Het vertrouwen te voelen dat je wel kunt, dat je zelf kunt, of alleen? Durf je je kop boven het maaiveld uit te steken, de meningen van de ander naast je neer te leggen en je hart achterna te gaan?

3. Hoe zit het met angst voor verlies? Wanneer jij niet meer bang bent voor verlies, dan komt er rust en vertrouwen en durf je juist te gaan doen wat voor jou belangrijk is.

4. Het in je comfortzone blijven – eerst waarschijnlijk onbewust, maar op een gegeven moment bewust – heeft te maken met patronen die je ontwikkeld hebt als kind. Ontdek (en doorbreek) je patronen. Spread your wings en go. Je hoeft alleen maar te springen om te ontdekken dat je kunt vliegen. En besef dat er al veel meer wijsheid in je zit dan je wellicht denkt; alles zit in je. Wat ligt er nog in jou te wachten tot je zover bent?

Wil je het niet alleen doen?
De tips kun je gemakkelijk doorlopen aan de hand van mijn online training ‘Bevrijd jezelf!’ Uiteraard ben je ook van harte welkom in mijn praktijk: https://nadinecarter.nl/waarom-therapie-voor-jou/.

0 thoughts on “Spread your wings”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: