Op tv bij ‘Het roer om’, over onze emigratie vertellen

‘Mijn haar zit stom… Ik wil mezelf op tv niet terugzien als dik monster met veel te veel coronakilo’s, dus dan moet ik de hele tijd maar mijn buik inhouden… Ik heb geen leuke kleren om aan te trekken… Als ik de nacht voor de opnames maar goed slaap, anders zie ik er zo verlept uit…’

De nacht van de uitnodiging droom ik erover. Allemaal heel wezenlijke dingen, voor mij op dat moment. Het zorgt voor extra spanning. Bovenop alle stress die we al hebben, de afgelopen maanden. En ik ben bang dat dat de komende 46 dagen ook zo blijft.

Leuk voor later en mijn ego gestreeld
Ja, natuurlijk is het geweldig als het hele proces van emigreren op beeld wordt vastgelegd. Supergaaf, zo mooi krijgen we dat zelf niet voor elkaar. Natuurlijk is het leuk om gevraagd te worden om mee te doen aan het tv-programma ‘Het roer om’. Ons nieuwe uitzicht vanaf ons balkon met de hele wereld delen. De sfeer van ons dorpje Meiringen delen. De tv-ploeg de mooie omgeving laten zien.

En ja, dan vertel ik natuurlijk ook dat het bij het bepalen van nieuwe woonruimte voor mij belangrijk was dat er voldoende ruimte is voor mijn hobby’s: spinnen en weven. Dan Vertel ik trots en enthousiast over mijn creatieve uitspattingen. Superleuk idee.

Meer dan emigreren alleen
Maar ons hele immigratieproces wordt overschaduwd door een paar andere zaken die niet alleen tijd, maar vooral veel van onze energie vragen. Het put ons uit en we lopen regelmatig op ons tandvlees. We zijn vaak erg moe en overprikkeld.

Gewone verhuisdingen
Het hele huis is rommelig. Half lege kasten. Stapels dozen. Open dozen, waar nog wat bij moet. Kasten en rekken die nog uit elkaar moeten. Spullen uitzoeken: wat gaat mee, wat doen we weg.

Leuk idee, maar…
En dan zou er binnenkort ook nog een tv-ploeg komen? Ik moet er niet aan denken! We gaan het dus niet doen.

En jij? Zou jij meedoen aan zo’n tv-programma als het je gevraagd zou worden? Wat zouden jouw overwegingen zijn?

20 thoughts on “Op tv bij ‘Het roer om’, over onze emigratie vertellen”
 1. Wat leuk dat je gevraagd ben en je blogs dit effect heeft. En wat enorm goed dat jullie grenzen aangeven en eerst zorgen voor jullie zelf.

  Ik denk dat ik te weinig geduld heb en mijn partner helemaal, om stil te staan voor een mini interview voor de camara of even wachten tot de camaraman klaar staat of uit de weg is omdat hij weer in de wegloopt. En vooral geen tijd voor overleg: ” wat gaan jullie vandaag doen?”

  Oke dat is mijn beeld wat er achter de schermen gebeurt en misschien gaat het anders, maar ik denk dat ze mij in de weglopen LOL

 2. Wat grappig, ik ben een paar weken geleden ook gevraagd voor een tv programma (een item van 5 min over Styling) en ik heb ja gezegd! De opnames zijn achter de rug en 25 april wordt t uitgezonden. Maar dit is een héél ander verhaal dan dat van jou! Daar zou ik ook niet op ingaan. Liefs en succes met het proces

 3. Heel begrijpelijk Sonja! Ik zou er ook niet aan moeten denken. Je zou er nog meer van in de stress raken. Deel je hobby’s met ons híer op FB als je eenmaal gesettled bent! Hopelijk vind je daar ook weer mensen waarbij je je aan kunt sluiten wat betreft spinnen, weven etc. Groetjes en veel succes gewenst daar in die Schweiz!

  1. De laatste maanden weinig tot niets creatiefs gedeeld, maar dat ga ik zeker weer doen als we eind mei goed en wel geland zijn in het o zo mooie Zwitserland. En ik heb er alle vertrouwen in dat ik leuke en fijne mensen en plekken vind om met elkaar te spinnen en te weven…

 4. Nee, dat zou ik echt niet doen. Zij bepalen wat ze uitzenden. Het is iets van jullie en niet van de wereld ik al volg ik je bloc graag.
  Maar daarin bepaal jij wat je laat weten en aan wie.
  Succes met de laatste loodjes. Ik ben natuurlijk ook benieuwd hoe je spinnenwiel het daar vind en of hij daar vriendjes kan vinden.

  1. Wat leuk dat je mijn blog graag volgt 🙂 En ja, die schrijf ik graag, juist omdat ik zelf bepaal wat ik schrijf.
   Ik ben al op zoek naar inspirerende en wollige plekjes! Genoeg schapen in Zwitserland, dus komt vast goed…

 5. Je eigen grenzen aangeven en perfectie loslaten… Ja, dat is zo zeker gelukt. Denk ik zo. Genietse van een periode die afgerond wordt, hoe chaotisch deze nu ook lijkt en voelt. Geniet van de nieuwe stappen terwijl de Nederlandse deuren dicht gaan en de Zwitsere steeds meer open.

 6. Nee geen tv waarbij de ander zit te smullen van jouw stress en dan vervolgens zegt: ‘dat zou ik ook wel willen het roer om’. Ze hebben geen idee wat het werkelijk betekent om het roer om te gooien.
  Ik wens je een goed vertrek en fijne aankomst Sonja.

  1. Nee. Pfff. Psies. DAT…! Geen idee hebben wat het werkelijk betekent om het roer om te gooien. Hadden wij zelf ook niet haha. Maar dat zijn we straks vast heel snel vergeten, als we eenmaal tussen de bergen zijn

 7. Ik snap eerlijk gezegd de mensen niet die wel meedoen met zo’n programma. Je hebt een goede keuze gemaakt zo te lezen, maar wel leuk dat jullie gevraagd zijn. Veel succes met de verhuizing!!

 8. Ik ben al zo vaak gevraag mee te doen aan tv-programma’s en/of libelle acties. Of het was gratis voor je naamsvermelding ergens in het klein, waar ik een maand 30 uur voor zou moeten werken. Met de spullen en winkels die zij aandragen. Of het was meedoen tegen betaling. Als ik aan een programma mee zou doen, zou ik iets willen toevoegen als een redactioneel verhaal. Zodat mensen er echt beter ervan worden met kennis. Dat zou ik gratis doen. Dat geeft energie en ook kansen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: