Op reis met de godinnen

Mijn interesse in de godinnen is jaren geleden begonnen. Het boek Godinnen in elke vrouw van Jean Shinoda Bolen staat al jaren in mijn kast en regelmatig lees ik er stukjes uit. Ze is een Amerikaans-Japans psychiater in de traditie van Carl G Jung, zo meldt de achterflap van haar boek. Ik heb het ooit vrij impulsief gekocht en al die jaren heeft het telkens weer mijn aandacht. In het boek beschrijft ze veel over de geschiedenis en kwaliteiten die aan elke godin worden toebedeeld. En hoe vrouwen het nu kunnen gebruiken om te relativeren en voor zelfreflectie. De kwaliteiten van de oeroude godinnen zijn ondersteunend.  

Vrouwenkarakters
Alle godinnen zijn potentieel in elke vrouw aanwezig. Elke vrouw kiest haar eigen godin uit om tot uiting te laten komen. Boden heeft met deze godinnentheorie een unieke vrouwenkarakter-benadering. Het is bijzonder fascinerend.

Godinnen spreken tot de verbeelding. Het roept begrippen op zoals: vrouwen, sterk, onafhankelijk, kracht, verbinding en saamhorigheid. Het heeft iets magisch en het is in ons onderbewuste sterker aanwezig dan je denkt.

Kaarten met een boodschap
Ook de orakelkaarten van Doreen Virtue kwamen op mijn pad. Een set  met kaarten van godinnen uit verschillende culturen. Ze hebben allemaal een boodschap over hoe je de kwaliteit van je leven, gezondheid, relaties, financiën, carrière en je spirituele pad kunt verhogen.

Godinnenavonden bij de zomerweken
Juist deze kaarten gebruik ik tijdens mijn godinnenavonden bij de zomerweken van VakantieAnders. Tijdens elke zomerweek wil bijna elke vrouw hierbij zijn. Toen ik na een jaar of vijf geleden met deze avonden wilde stoppen, kreeg ik heftige reacties van vrouwen die er telkens weer naar uitkeken en zelfs speciaal voor die avond een mooie jurk inpakten! Dat raakte me en ik heb de draad weer opgepakt. Het zijn avonden met de drum, meditatie, saamhorigheid, kaarten, dans, gesprekken en massage. Ze zijn enorm verbindend, warm en waardevol.

Isolde, onsterfelijke liefde
Het is heel bijzonder dat er altijd een connectie is met de kaart. Soms meteen, soms later op de avond en soms dagen later. Er gebeurt iets met je als je deze boodschap krijgt, er wordt iets in je aangestipt dat er is, al dan niet in je bewustzijn.

Een mooi voorbeeld vind ik de keer dat Marlou de kaart Isolde pakte. Die boodschap is: ‘De liefde die je samen hebt gedeeld is eeuwig, ongeacht de omstandigheden in de situatie.’ Er ging geen belletje rinkelen toen ze deze kaart pakte en ook na 10 minuten kon ze de kaart nog niet plaatsen. Ze voelde wel onrust in haar lijf, maar kon dat niet benoemen.

Toen we daarna gingen dansen, zag ik dat bij Marlou de tranen over haar wangen biggelden. Na het dansen vertelde ze met een brok in haar keel dat het de onsterfelijke liefde voor haar overleden zus was. Bij het horen van de muziek wist ze het direct, het was een lied dat ze ook op haar begrafenis hebben gedraaid. Ze voelde zich enorm verbonden met haar zus en ze voelde haar aanwezigheid. De onrust in haar lijf maakte plaats voor een vredig, rustig en fijn gevoel. Ik krijg er nog kippenvel van als ik eraan terugdenk.

Cordelia, ga naar buiten
Een ander voorbeeld is het verhaal van Karin, een vrouw die veel verdriet had, omdat haar man na een lang ziekbed was overleden. Ze had veel steun aan haar hond die haar verplichtte om dagelijks naar buiten te gaan. Ze wilde wel, maar durfde niet zoveel te praten over haar verdriet. Bang dat mensen haar een zeurkous vonden. Tijdens de godinnenavond pakte zij de kaart van Cordelia: ‘Je bent al te lang binnen gebleven. Ga naar buiten voor frisse lucht’. Het werd haar duidelijk dat ze met mensen in contact wilde blijven, daar moeite voor wilde doen en haar eigen verhaal daar een plek in had te geven.

En zo zijn er nog veel meer verhalen over deze hartverwarmende avonden.

Godinnenreis online
De godinnenavonden in de zomerweken blijven bestaan. En er komt meer: de godinnenreis online. Om met elkaar de kracht van vrouwen te ervaren, in verbinding te zijn, te groeien en geluk te voelen. De steun van godinnen en elkaar te ontvangen. Om met jouw eigen thema’s bezig te zijn en te onderzoeken en ontdekken welke mogelijkheden het jou geeft. Allemaal in het warme bad van enthousiaste, positieve, krachtige vrouwen met lef.

We starten met een opstap, online elkaar ontmoeten en kennismaken met elkaar, de godinnen en de verbinding met andere vrouwen. Wil je daarna mee verder op reis, dan stap je in voor drie avonden. Ook weer online. Dan gaan we met een vaste groep de verdieping in. 

0 thoughts on “Op reis met de godinnen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: