Op 28 maart is er een volle maan van focus, keuzes en balans

Om 19:48 uur op 28 maart is de maan exact vol. In hetzelfde weekend dat de klok verschuift van 2:00 uur naar 03:00 uur. Een week voor Pasen. Het licht neemt verder toe en alles in de natuur begint uitbundig te groeien en bloeien. Het groen komt me bijna tegemoet. Het laten groeien van plannen, ideeën en projecten passen ook goed in dit lenteseizoen waarbij de invloed van de volle maan, zon en planeten, handig is om aan te zetten tot actie en het vol te houden. Hierbij is het maken van keuzes belangrijk. Zo wordt de kans van slagen groter.

Focus… daar draait deze volle maan om. Specifieke gerichtheid zorgt ervoor dat je je op een ding richt. Je aandacht gaat naar wat het beste en meeste aansluit in je leven. Het richten op wat je wil en voor elkaar wilt krijgen. Een doel stellen en plannen maken helpt. 

Kiezen 
Juist doordat er zo veel te kiezen is, kan het lastig zijn om tot de juiste keuze te komen. Keuzes maken kan heel frustrerend zijn; als je voor het één kiest, kan je iets anders niet doen. Daar zeg je als het ware nee tegen. Hierdoor ontstaat een bepaalde gerichtheid die nodig is om vooruit te komen. 

Zon in Ram maakt graag snelle keuzes. Er is rondom deze volle maan behoefte aan actie. Direct aan het werk gaan met iets dat opplopt, uit gedrevenheid. Volop gaan voor iets waar de keuze nu op is gevallen. Er dan helemaal in opgaan en voor willen gaan, dat is typerend voor de zon in Ram. 

Er zijn meer invloeden die meewerken 
Deze periode wordt de zon vergezeld door Venus en Cheiron. Deze invloeden versterken de zon. Wat een grote rol speelt, is het anders inrichten van gewone dagelijkse processen. Onderliggende pijn kan juist de kracht activeren om die veranderingen door te zetten. Met name de vrouwelijke manier van hiermee omgaan – kracht maar toch zacht, ondernemend en onafhankelijk – zet een hoop in gang. 

Voor de lange termijn is een gemêleerde energie handig waardoor er meer een balans ontstaat tussen ervoor gaan en in staat zijn het lang vol te houden. Hierbij is het prettig om dit samen met iemand anders te kunnen doen, te delen. Zo ontstaat er, in de meest ideale situaties, een evenwicht tussen wat mogelijk haalbaar en wenselijk is. 

Beweging en duidelijkheid blijven ook belangrijk, zodat je daadwerkelijk tot stand brengt waar je je aandacht op richt. 

Weegschaal kleurt de maan
Bij elke volle maan is er een tegenstelling waarbij er een evenwicht gevonden wordt. Deze volle maan gaat hier nog meer aandacht naar uit omdat het teken Weegschaal de maan kleurt. Maan in Weegschaal verduidelijkt dat je de balans mag opmaken. Er is vaak behoefte aan:

  • Wikken en wegen
  • Twijfelen
  • Goed gevoel hebben bij keuzes en moeite hebben met het maken van keuzes
  • Samen iets doen en ondernemen
  • Verbindingen en contacten leggen
  • Harmoniemodel

Evenwicht
Evenwicht vinden kan lastig zijn. Het is ook net waar je behoefte aan hebt. Dit vertelt je heel veel over jezelf. Streven naar een perfect evenwicht is echter onmogelijk. Maak er het mooiste en best passende van, zodat je eruit haalt wat erin zit voor jou. Nu op dit moment. En bedenk:

If you wanna go fast
Go alone
If you wanna go far
Go together

Afrikaans gezegde

Rust zorgt voor prettiger en evenwichtiger contact
Rust in mijn hoofd helpt om tot een goede en evenwichtige beslissing te komen en is nodig om in contact te blijven met mijn gevoelens en emoties, om mezelf te begrijpen. Als dat goed voelt, ben ik in staat om weer naar anderen uit te reiken en me met hen te verbinden. Dan kan ik rekening houden met de ander en hoeft het niet perfect te zijn. Contact hebben en tijd doorbrengen met een ander wordt dan prettiger. Zonder mezelf voorbij te lopen om de ander te plezieren blijft het dan een mooi bewegend, organisch geheel. Door het maken van een wandeling schep ik ruimte in mijn hoofd, zodat ik daarna weer vanuit de rust en ruimte kan uitreiken en verbinden. Zo kom ik tot de beste balans van dat moment.

Wat doe jij om ruimte in je hoofd te scheppen? Ik hoor het graag: kailosinzichten@gmail.com

2 thoughts on “Op 28 maart is er een volle maan van focus, keuzes en balans”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: