Een intiem samenzijn van Jupiter en Saturnus

Op 21 december is het dan zo ver: Jupiter gaat een intiem samenzijn aan met Saturnus. Intiemer dan de laatste 200 jaar het geval was. Tenminste, wat we ervan kunnen zien en zo intiem als je kan worden met een afstand van een half miljard kilometer. Ze neigen vaker naar samenzijn, zo eens in de 20 jaar, maar de afstand die ze nu tot elkaar hebben, is een stuk minder groot dan normaal het geval is.

Een ander element
Behalve dat beide planeten elkaar ontmoeten, is het ook bijzonder omdat ze nu bij hun ontmoetingen naar een ander element gaan. Van het degelijke aarde-element – waarbij realisme en vaak een bepaalde zwaarte en stevigheid aanwezig is – naar een stuk lichter, luchtiger, sneller, minder pakbaar en tastbaar. De uitwerking die het element lucht ons de komende jaren brengt.

Saturnus staat symbool voor tijd en structuur
Afgelopen jaren heb ik talloze keren gehoord dat de tijd vliegt. Met Saturnus in Waterman komt het hier dichtbij. Saturnus staat symbool voor tijd en structuur. Deze krijgt nu als het ware vleugels. Zo ver als mogelijk is. Een tijd van veranderingen die vooraf niet te voorspellen of precies te overzien is, breekt nu aan. De beleving van tijd gaat nog verder veranderen. Een andere energie is voelbaar die minder grijpbaar is. De luchtigheid en het minder grijpbare is waar een gewenningsperiode voor nodig is.

Jupiter voelt groei, bloei en mogelijkheden te over
Voor Jupiter is de Waterman-energie een stuk bekender en prettiger. In de meest ideale situatie halen ze het beste in elkaar naar boven. Idealisme en met enthousiasme aan de slag gaan zijn verbindende factoren. Jupiter voelt groei, bloei en mogelijkheden te over. Juist daarin is het belangrijk om niet een ‘te’ toestand te creëren. Daar is Jupiter heel goed in. Alles dijt uit en wordt groter of neemt toe. Iets leren van wat er gebeurt – ook met name in gelijkheid en tolerantie naar elkaar toe – is kleurend voor deze tijd. En dus al gaande. Hierbij kun je denken aan de Black Live Matters beweging. De komende jaren gaan deze issues vaker spelen, tot het daadwerkelijk gelijkwaardig en toleranter is.

Saturnus werkt als remmende invloed op Jupiter
Saturnus en Jupiter hebben de afgelopen weken flink van stuivertje gewisseld. Dan liep Saturnus voorop en dan weer Jupiter. Uiteindelijk heeft Jupiter op 21 december om 19:30 uur gewonnen. Jupiter leidt en wordt daardoor de kartrekker. Dit heeft tot gevolg dat Saturnus Jupiter afremt en beperkt in groei. Terwijl Jupiter er met open ogen en zonder al teveel bezwaren en vertragingen in wil stappen, is het Saturnus die juist als een blok aan het been van Jupiter kan voelen. Er moet over worden nagedacht. Kan het? Is het mogelijk en haalbaar? Wat onherroepelijk tot vertraging en begrenzing leidt. Saturnus probeert Jupiter in de door hem gewenste vorm te proppen en daar krijgt Jupiter last van waardoor hij trager handelt en tot iets komt.

Remmen van processen die gaande zijn
Beperkingen en regels zijn nu aan de orde van de dag. Alles gaat volgens structuren en wetten wat de eerder genoemde enthousiaste uitspattingen van Jupiter kan afremmen. Dit geeft tegenwind aan een mooi proces dat juist luchtigheid kan gebruiken en nodig heeft. Angst, depressies, verwachtingen en hulpeloosheid met negativiteit remmen processen af. Waardoor het langer duurt voordat deze afgerond kunnen worden. Het is een proces dat al bezig is, kijk naar de tegenstellingen. Het is belangrijk om te kijken of er nog schot in zit.

Keuzes moeten altijd worden gemaakt
Er zijn veranderingen gaande, dat is nu welk duidelijk hier op Aarde. Wat je ervan maakt is altijd een keuze aan jou. Voor mij is de toekomst iets dat groeit met iedere stap die ik zet. Niet iets dat in de verte ligt. Ik zet elke dag een stap in de richting die ik wil gaan. Om zo een mooier en liefdevoller mens te worden die openstaat voor wat er komt en blij is met wat er is in mijn leven. Nieuwsgierig zal ik altijd blijven, evenals de enige ‘te ‘die helemaal goed is: tevreden.

Volg mijn astrologisch weerbericht
Wil je meer lezen over het intieme samenzijn van Jupiter en Saturnus? Lees dan ook mijn astrologisch weerbericht op Facebook.

2 thoughts on “Een intiem samenzijn van Jupiter en Saturnus”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: