Op 26 mei: de volle maan van groei en bloei

De volle maan van de groei en bloei, van volop in het leven staan en het nieuwe leven. Dat is de maan van 26 mei. Wat eerder al aandacht kreeg, mag doorgroeien en bloeien. De tegenstelling tussen zon en maan is er elke volle maan. Nu gaat de aandacht naar het groeien in de buitenwereld gericht op anderen en daar tegenover het groeien in jezelf en verdiepen in wat er zich dichtbij en thuis afspeelt.

Te vroeg voor pioenrozen
Afgelopen week liep ik over de markt. Vol verwondering stond ik bij de bloemenkraam; nu alweer pioenrozen? Voor mijn gevoel veel te vroeg. Het is nog helemaal niet warm en dagenlang zonnig geweest. Geen markten met bloemetjes in overvloed, kermissen of lekker lang in de zon op een terras zitten. Het is er nog allemaal niet geweest. Voor mij zijn dat de kenmerken dat de lente in de stad is doorgedrongen. Vaak gaat deze periode van het jaar gepaard met lekker weer. Maar dit jaar niet.

Zomaar ineens in vol ornaat
Vandaag liep ik mijn tuin in, benieuwd of ik met grondig wieden ook per ongeluk de pioenrozenstruik had verwijderd. Het was even droog en zelfs de tegels waren gedroogd door de kracht van de zon. Terwijl ik verder liep naar de plek waar ik de pioenroos verwachtte, zag ik her en der nieuw groen. Eerder deze week nog niet zichtbaar, maar nu in vol ornaat en met allemaal nieuw blad en hier en daar een bloem. Bij het hoekje aangekomen, keek ik en ik geloofde mijn ogen niet. De pioenrozen hadden zelfs al knoppen waarbij er een beetje roze zichtbaar werd. Wat geweldig en de plant is groot geworden! Anderhalf tot twee weken geleden niet zichtbaar is de struik nu uit de grond gestampt. Dat is precies wat zich in de natuur afspeelt momenteel. Het is net of er eerst niets was, wat je met het blote oog kan zien en nu ineens staat er een plant of struik. 

Dan ineens wordt het zichtbaar
Zo gaat het rond deze volle maan ook. Eerst is het helemaal niet zichtbaar. Tot er voldoende mee of aan gedaan is. Dan ineens wordt het zichtbaar. Vaak eerst beetje bij beetje. Uiteindelijk, als er een tijdje overheen is gegaan en er dezelfde inspanning is verricht, is het zichtbaar, voelbaar. Dat kan overkomen als dat er ineens resultaat is. Wat ogenschijnlijk zo overkomt omdat je er minder bewust mee bezig was of even niet goed hebt opgelet.

Vieren in het groot of in het klein
Volle maan is een moment om resultaten te vieren, tenminste dat is het altijd geweest. Het vormt het hoogtepunt in de maan(d). Wat er allemaal bereikt en gelukt is én wat er nog in het vooruitzicht is, in het groot of in het klein. Het levert je heel veel op om juist bij volle maan een moment stil te staan en even de tijd te nemen om na te gaan hoe het nu gaat. 

Volle maan met de zon in Tweelingen
Deze volle maan staat de zon in Tweelingen en is naar buiten gericht, wat diverse uitwerkingen heeft:

 • behoefte om over diverse onderwerpen te praten
 • meningen uitwisselen
 • carrière en werk spelen een belangrijke rol
 • zichtbaar zijn in de buitenwereld
 • een brede interesse, belangstelling voor diverse onderwerpen
 • belangrijk wat de ander vindt

Maan in Boogschutter
Daar tegenover staat de maan in Boogschutter. Deze is veel meer gericht op de wereld thuis en het innerlijk:

 • innerlijk onderzoeken hoe het zit
 • grondig alles van alle kanten bekijken
 • meer gericht op verdieping
 • interesse naar beleving van de ander die dichtbij staat
 • wat zich afspeelt in de familie of het gezin is belangrijk
 • eigen gevoelens en emoties worden onderzocht
 • bezig met het ideale beeld van manier van samen leven
 • meer behoefte aan je eigen ding doen zonder inmenging van anderen
 • moeite om openlijk emoties te tonen

De zon, maan en andere planeten
Behalve de invloed van de zon en maan spelen ook andere planeten, hemellichamen en verschijnselen een rol met volle maan en in de astrologie. Zo is er deze volle maan een supermaan en een maansverduistering te zien. Als het weer tenminste meezit. Op 26 mei geef ik hier een interactieve lezing over. Dan leg ik van alles uit over de volle maan, haar uitwerking op ons en wat andere planeten voor je doen. Zo krijg je een compact inkijkje in de astrologie waarbij je meer duidelijkheid krijgt over de volle maan van 26 mei. Ook begrijp je wat de maan voor jou persoonlijk brengt. Daarnaast komen andere planeetstanden en hun uitwerking aan de orde.

Nieuwsgierig geworden naar wat dit jou oplevert? Druk op deze link voor meer informatie en om je aan te melden:

0 thoughts on “Op 26 mei: de volle maan van groei en bloei”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: