Ook jij kunt je belemmerende overtuigingen transformeren

In onze vroege jeugd krijgen we vaak verwijten naar ons hoofd geslingerd: ‘je doet het niet goed, je kunt het niet, hier ben je veel te jong voor’. Of zoals in mijn geval: ‘jij had nooit geboren mogen worden’. Die verwijten stoppen we diep weg wanneer we ouder worden. Maar deze negatieve inprentingen hebben echter nog steeds invloed op ons. En oude overtuigingen – ik kan het niet, ik ben niet goed genoeg, ik ben lelijk, te langzaam, te dom – houden ons in de beperking. Oude overtuigingen spelen vaak een grote rol in ons leven. De stroom van onze gedachten is moeilijk te kraken. En toch… wanneer je je belemmerende overtuigingen weet en je kunt ze ombuigen, heb je de sleutel tot verandering binnen handbereik. 

Overtuigingen transformeren
Uit onderzoek blijkt dat je hersenen reageren op je gedachten. Wanneer je vaak negatieve gedachten hebt, is de rechter frontaal kwab sterk ontwikkeld. Ben je positief en optimistisch, dan is de linkerkant groter en sterker ontwikkeld. We noemen dat ook wel de plasticiteit van het brein. Het is heel belangrijk dat je je omringt met mensen die positief in het leven staan en je motiveren om dit ook te doen. Je kunt je laten aansteken door hun positieve energie. Wanneer er mensen zijn die in je geloven, die overtuigd zijn van je kracht en die je talent zien, dan komt dit heel diep bij je binnen. Je pikt hun gedachten en gevoelens feilloos op.

Jouw gedachten zijn toverkrachten
Alles is energie; de materie om ons heen, de mensen, de dieren, de natuur, gedachten. Energie kun je sturen. Wanneer je jezelf richt op het positieve, op iets waar je blij van wordt, heeft dit meteen effect op jezelf. Het geeft je positieve gedachten en een goed gevoel in jezelf. Wanneer je naar een levend wezen kijkt en je stuurt het positieve liefdevolle gedachten, zal het hierop reageren. Er ontstaat een interactie, een energie-uitwisseling. Dit werkt ook in het negatieve. Je hebt een keuze: gebruik je de kracht van je gedachten in je voordeel of nadeel?

Wees jezelf
Kinderen voelen meteen of je oprecht bent, of datgene wat je zegt klopt. Het is belangrijk om oprecht te zijn en geen slecht geleerd kunstje van je leven te maken. Het maakt je niet gelukkig en het manifesteren komt niet op gang. Hier heb je het geloof in jezelf voor nodig. Het vertrouwen dat het klopt, luisteren en ingaan op de signalen om je heen. Dit kun je alleen maar wanneer je jezelf kunt voelen. Wanneer je in het eeuwige denken blijft hangen, beperk je jezelf enorm. De kracht zit in je hart, versterkt door gedachten van positieve aard. Je bent goed zoals je bent.

Positieve verandering
Wanneer je de belemmerende overtuigingen loslaat, komt er ruimte voor iets nieuws. Je kunt dit o.a. bereiken door positieve affirmaties op te schrijven. Maak een moodboard van je mooiste leven. Wat wil je ten positieve veranderen? Maak het niet klein, dat is nergens voor nodig. Alles is mogelijk. Schrijf eens op waar je dankbaar voor bent. Datgene wat je aandacht geeft, groeit. Zo verdwijnen belemmeringen die verbonden zijn met negatieve gedachtepatronen. 

De cirkel van ontvangen en doorgeven
Elke natuurwet is verbonden met een afname en een toename. Net zoals we de volle maan hebben en de nieuwe maan. Van niets naar vol en van vol naar niets. Wees dankbaar voor alle ervaringen en materie die je hebt gekregen. Geef ze vervolgens weer door. Koppel er liefde, dankbaarheid en zo nodig vergeving aan. Geef het door aan de mensen, de aarde of het universum. Zo blijf je verbonden met het ontvangen en doorgeven. Houd het niet vast en laat je belemmerende overtuigingen los, zodat de positieve energie kan blijven stromen binnen de cirkel van ontvangen en doorgeven. Wanneer je het laat stromen, komt het op een positieve manier naar je terug in een vermenigvuldigende vorm.

Wat kan ik voor je doen?
Wanneer je hulp wilt bij het loslaten van belemmerende overtuigingen nodig ik je uit om contact met me op te nemen. Ik heb een effectieve methode ontwikkeld waar je systeem onmiddellijk op reageert. Je merkt meteen het verschil wanneer je verbonden bent met de cirkel van ontvangen en doorgeven. Vul het contactformulier in en verrijk je leven op alle gebieden: www.anna-smit.nl

0 thoughts on “Ook jij kunt je belemmerende overtuigingen transformeren”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: