Na narcisme de echte jij worden – Het kan

Je hebt lange tijd in het donker vertoeft. Het donker waar je terecht bent gekomen door het gedrag van je ex-partner. Gedrag waarbij je wel voelde dat er iets mis was, maar waar je je vinger niet op kon leggen. Je deed wat je het beste kunt: relativeren, naar je toetrekken en vooral zelf heel hard proberen alle problemen in je relatie op te lossen. Maar hoe je ook je best deed, het was nooit goed genoeg. Ondertussen ben je jezelf aardig kwijtgeraakt en zit je er doorheen.

Wat een erkenning!
Dankzij een tip van een vriendin ben je erachter gekomen wat het is en wat het met je heeft gedaan. Het kreeg een naam: narcisme. Wat een herkenning en erkenning. Maar ook, wat een pijn. Je relatie, jullie liefde, was niet echt, het is gebaseerd op leugens. Terwijl jij alles, meer dan alles hebt geïnvesteerd. Je twijfel of je het wel goed zag, is inmiddels voorbij. Toen je aangaf te willen scheiden, gingen alle trossen los bij je partner. Het narcisme kwam overduidelijk naar boven. Ook nu is hij nog bezig met dwarsliggen, met treiteren.

En nu jij
Je hebt je ingelezen in narcisme. Dat helpt je enorm, want juist bij narcisme is kennis macht. Je vertrek heeft je rust gegeven. Nu de scheiding voorbij is, komt er nog meer ruimte voor jezelf. Langzaam maar zeker kom je van het donker weer in het licht. Je bent eraan toe voor jezelf te gaan staan. Je te richten op je herstel, jezelf weer te ontdekken. 

Weer genieten
Het is nu tijd om nog meer in het licht te gaan staan, om nog verder op te bloeien. Te gaan staan voor jezelf. Het narcisme nog meer achter je te laten en het leven te leiden zoals jij dat wilt. Het leven waar jij van geniet. Waarin je weer plezier en blijdschap voelt. Waarin je rust vindt. Waarin je jezelf mag zijn en kunt leven vanuit jouw waarden. Je grenzen aangeeft als mensen daar overheen gaan.

Van het donker naar het licht
Je beseft dat je dat niet alleen kunt. Met mijn hulp ben je onderweg om, zoals een lotusbloem alleen maar groeit vanuit modder, nog veel mooier op te bloeien dan je ooit was. Van het donker naar het licht. Je bent onderweg naar de echte jij, je leert jezelf beter kennen dan ooit. Hoewel het je soms zwaar valt – tot nu toe stopte je je gevoelens weg door heel hard te werken – geniet je van dit proces. Je realiseert je steeds meer dat je er alleen maar mooier en rijker van wordt. Dat je leven er mooier en rijker van wordt. 

Het laat je stralen
Er vindt een verschuiving om je heen plaats omdat jij verandert. Je krijgt steeds meer betekenisvolle en gelijkwaardige relaties. Mensen die nog in het donker leven, vallen langzaam maar zeker af. En hoe meer je opbloeit, hoe meer je beseft dat je weer iemand naast je in je leven wilt. Een relatie gebaseerd op liefde, respect, gelijkwaardigheid, wederkerigheid, openheid. Alleen al dit besef laat je stralen. Het is er tijd voor.

Van stress naar groei
Zoek jij ook begeleiding in de weg naar je echte zelf na narcistisch misbruik? Wil je ook de overstap nemen van posttraumatische stress naar posttraumatische groei? Super! Ik help je er graag bij. Plan een focussessie bij me in, dan kijken we samen wat je daarvoor nodig hebt. Ik kijk ernaar uit je te mogen ontmoeten.

0 thoughts on “Na narcisme de echte jij worden – Het kan”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: