Last van lekkende energie?

Ken je dat? Dat je zo lekker onderweg bent in je persoonlijke ontwikkeling? Je hebt een fijne cursus, mooie meditaties, je omgeving is opgeschoond en je huis is aan kant. Er staan zelfs vrolijke bloemen bij je voordeur en je hebt een paar nieuwe vriendinnen, van die gelijkgestemde zielen. Wat een verademing nadat je zoveel negativiteit en onbegrip hebt ervaren. Je leerde te werken met kleurpsychologie en ontdekte dat groen bijvoorbeeld een helende en helpende kleur is om negativiteit te weren. De kleur die je helpt te groeien en grenzen te trekken op een respectvolle manier. En je leerde ook dat rood maakt dat je je beter geaard voelt, hoofd in de wolken, dat wel, maar voeten op de grond. Ja, het voelt echt beter in het leven van vandaag. Je hebt er je best voor gedaan en het is je van harte gegund. 

Het zit je niet helemaal lekker dat je nog lekkende energie ervaart 
En toch… als je heel eerlijk bent, en dat ben je tegenwoordig, dan klopt er iets nog niet helemaal. Er lijkt nog iets te zitten dat iets met je energie doet, je positieve energie wel te verstaan. Het lijkt steeds weg te lekken. En hoe je ook blijft zoeken, je kunt het niet te pakken krijgen en dat maakt je een beetje moedeloos. Als dat gebeurt, dan heb je echt je best te doen om je gemoed goed te houden. Dat is jammer, want je doet het eigenlijk hartstikke goed. 

Kleurpsychologie helpt bij lekkende energie 
Het zou zomaar kunnen zijn dat de magie van kleurpsychologie je verder helpt. Ooit weleens gedacht aan de invloed van de kleuren van je kleding? Huh? Jazeker! Kleuren zijn ook energie en hebben invloed op je gemoed. En laat nu je kledingkast vol kleuren zijn. Kleuren die je energie geven of kleuren die iets met je doen wat je eigenlijk helemaal niet wilt, maar wat een gewoonte is geworden. Zoals die zwarte trui die steeds na het wassen bovenop de stapel komt en je graag snel iets pakt. Je hebt er geen erg meer in. Of die grijze joggingbroek, omdat die zo meedeint met je gewicht. Mijn deelnemers en coachees hebben vaak geen idee wat de impact is en ik betrap mezelf er ook nog wel eens op. 

Doe je mee met energiemanagement?
Check de komende dagen maar eens welke kleuren je heel vaak draagt. Heel eenvoudig. Hang een lijstje aan de binnenkant van je kledingkast met de kleuren die er hangen. Elke dag zet je een kruisje bij wat je draagt. Je zult versteld staan van de overdosis van bepaalde kleuren en herkennen wat dat met je doet. 

  • Draag je heel veel rood? Die vrolijke activator? Maar wat als je die vaak draagt? Hoe zit dat eigenlijk met ontspannen? Kun je nu nog een beetje tot rust komen? 
  • Draag je veel donkerblauw? Die fijnerd van regie en de boel onder controle hebben. Hoe is het met je denken? Draai je overuren en ervaar je eigenlijk nog wel ruimte voor jezelf, licht en luchtigheid? 
  • Veel zwart? Hoe sterk moet je eigenlijk voor jezelf zijn? Of zou een beetje kwetsbaarheid en je verhaal vertellen je lucht geven? Of gewoon eens om hulp vragen? 
  • Heel veel wit? Hoe open sta jij? Kan het zijn dat je al je energie weggeeft en andermans energie opslurpt? Hoe voelt dat eigenlijk?  
  • Heel veel groen? Je denkt misschien wel dat het een fijne kleur is om te ontspannen, maar als jij dol bent op groei en ontwikkeling (waar dat fijne lentegroen voor staat) en je blijft maar gaan in je groei… wanneer wortel je dan? Voel je veel onrust? 
  • Veel bruin? Hele fijne kleur om betrouwbaarheid uit te stralen en rust te voelen. De kleur die staat voor warmte en structuur. Of in zijn overdosis toch eerder star. En zou beweging niet geweldig zijn? 

Alles waar ‘te’ voor staat kost je energie 
En zo hebben alle kleuren een betekenis en kunnen ze van betekenis zijn voor jou om het lek boven water te krijgen. Dat waar je geen idee van hebt is zeer waarschijnlijk jouw onzichtbare energielek, je valkuil waar je vanaf wilt. Je hebt er immers lang genoeg naartoe gewerkt. Veel dezelfde kleur dragen kan ervoor zorgen dat die mooie kwaliteiten van de kleuren doorslaan. Net als je moeder vroeger al vertelde: alles waar ‘te’ voor staat, is niet goed voor je. Je verdient het zeker om nu te ontdekken wat de kleuren voor je doen in je zo gewenste lichte en kleurrijke leven. Kom, ik help je verder naar de magie van je volle energie met de kleurpsychologie in Lekker B(l)oeiend.

1 thought on “Last van lekkende energie?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: