Krijg meer fans op YouTube met deze 4 tips

Je bent begonnen met je YouTube kanaal. Dat is helemaal te gek. Je hebt al een aantal volgers en dat smaakt naar meer. Met deze 4 tips kun je beginnen met het laten groeien van jouw YouTube community.

1. Hoe doen anderen het?
De beste leerschool die je kunt hebben, is door naar populaire creators te kijken. Bestudeer hoe ze hun content structureren, hoe ze hun opnames maken en hoe ze hun video’s beginnen met uitnodigende zinnen. Je kunt kijken wat er nu ‘trending’ is op YouTube en pas dit toe op je eigen unieke stijl van filmen.

2. Maak het kort en lief
Een goede video hoeft niet lang te zijn. Populaire video’s zijn ook video’s die in het moment zijn gemaakt. Je kunt daar heel goed de optie ‘Live gaan’ voor gebruiken. Ongemonteerde, verticale opnames van onder de 60 seconden om nieuw publiek aan te trekken. Deze video’s kun je gebruiken als trailer voor toekomstige langere video’s.

3. Zorg dat je fans terugkomen
Herinner je kijkers door op de abonneer- en like-buttons te klikken. Doe dit al aan het begin van je video en meerdere keren in je video. Stel interactieve vragen aan je fans om te beantwoorden in de reacties. Vergeet vervolgens niet om te reageren op deze reacties door een snelle ‘duim omhoog’ en een reply, zodat ze zich gewaardeerd voelen. 

4. Bepaal een contentstrategie
Geef je kijker een goede reden om terug te komen, steeds maar weer. Een goede manier is door het creëren van een serie. Denk hierbij aan een specifiek thema en maak een aantal video’s die daarbij passen.

Vergeet niet dat heel veel creators zijn begonnen met waar jij nu staat, maar hun doorzettingsvermogen heeft zich uitbetaald en de jouwe gaat dat ook doen! Wil je graag feedback op je YouTube kanaal? Neem dan contact met me op voor de YouTube Quick Scan. Ik geef je direct 3 tips voor verbetering.

4 thoughts on “Krijg meer fans op YouTube met deze 4 tips”
  1. Wat een heldere tips. Ik doe nog niet veel met you tube. ik heb er een aantal mooie reviews staan maar na jou bericht ga ik zeker meer meedoen

    1. Top Anne Lies,
      Door het te combineren met je blogs vergroot je je bereik en verbeter je de SEO van zowel je video’s als je blogs 🙂
      Als je hulp nodig bent voor een slimme aanpak, let me know 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: