Krijg jij ook inspiratie van het volgen van webinars?

Van de week gaf ik weer een webinar. Elke maand één of twee webinars geven is mijn plan voor dit jaar en tot nu toe haal ik dat aardig. Webinars over hoe je geld kunt verdienen met emailmarketing en over hoe je dat dan technisch regelt in Mailchimp. Mega interessant voor veel mensen. Meestal zijn er 30-40 inschrijvingen en ongeveer 70% komt ook echt. Die aantallen kunnen en mogen hoger en ik heb mezelf wat aanlooptijd gegeven om het in de vingers te krijgen. 

Mezelf de kans geven te oefenen
Het gaat natuurlijk niet alleen om de aantallen, ook je voorbereiding, wat je doet in het webinar zelf en hoeveel waarde je geeft tellen mee. Het voorbereiden van het publiek naar het doen van een aanbod en de follow-up, allemaal elementen die ik graag beter wil kunnen en ik ben onderweg. Elk webinar leer ik dingen bij. Over hoe ik meer inschrijvingen krijg, hoe ik interessante verhalen van klanten waar ik mee werk paraat kan hebben. Ik heb ook een aantal mensen om me heen verzameld die me van goede tips kunnen voorzien, die gebruik ik dan weer in het volgende webinar. Een mooie en leerzame manier om het geven van een goed webinar onder de knie te krijgen. 

Het resultaat van je inspanningen
Het webinar van afgelopen week was gepland, ik deed een beetje aan promotie en het aantal inschrijvers was het resultaat daarvan. Er was een handjevol mensen en ik kon hen door een aantal opmerkingen en vragen verleiden tot interactie; ze gaven reacties en stelden vragen. Ook reageerden ze via de chat op elkaar. Altijd spannend of wat je wilt bereiken ook lukt en gelukkig gebeurde dat. Van een van de deelnemers wist ik al dat ze nog niet echt bezig was met e-mailmarketing. Tijdens het webinar kwam ik erachter dat ze bezig is een website te maken en dat ze daar ook een nieuwsbrief aan wil koppelen. Slim idee. 

Hoe buig je lastige omstandigheden om naar iets nieuws?
Ze organiseert reizen naar Nepal en tja, de wereld staat daarin een beetje op zijn kop. De yogareizen die zij organiseert vergen voorbereiding. Je kunt niet vandaag boeken en meteen op het vliegtuig stappen. Hoog in de bergen van Nepal zijn vraagt ook wat van je lijf. Je doet jezelf en je lijf een plezier als je daar van te voren aandacht aan geeft. Ook qua visa en vaccinaties is er van te voren veel te regelen. Nu had ze het plan om die voorbereiding aan te gaan bieden als product. Dus ze wil haar deelnemers in een paar weken meenemen om alle voorbereidingen te treffen voor die specifieke reis. Zij weet veel van verre reizen en is zelf een ervaren reiziger.

En er was opeens een hele serie mogelijkheden meer
Wat een berg aan mogelijkheden zag ik voor me. Een training die ze opneemt met alle te regelen dingen erin die haar deelnemers zo kunnen aanschaffen. Voor de deelnemers die wat begeleiding zoeken en persoonlijke aandacht, dacht ik aan een groep om in samen te komen op bijvoorbeeld Facebook, een live dag of 1-op-1 momenten. Ik schetste haar welke mogelijkheden er in mijn ogen waren. Ik kon het niet zien, maar ik kan me zo voorstellen dat ze ging stralen van de nieuwe kansen die ze kan gaan grijpen. Na afloop zei ze: “Jaaaaah, heel erg bedankt allemaal! Ik heb er vooral heel veel energie van gekregen.”

Wil je zien wanneer het volgende webinar is? Kijk snel op werkenmetnieuwsbrieven.nl/webinar

0 thoughts on “Krijg jij ook inspiratie van het volgen van webinars?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: