Kont tegen het warme badwater gooien

Oh ships, al zo laat. Ships, ships, ik heb me verslapen! Dit wordt een vliegende start. Niet zo handig om in deze staat een shiatsu massage te ontvangen. Voor het eerst zo vroeg. Pff, ik ben geen ochtendmens. 

Tijd is gratis en vrij
Ik kijk nog een keer naar de wekker en bedenk supersnel wat ik wel en niet kan doen om stipt om 9 uur daar te zijn. Ik loop snel naar de douche. In een flits komen de mooie woorden terug die ik vannacht van een NLP-trainer las: ‘Tijd is gratis en vrij….lieve Elma.’  Zo krachtig deze boodschap en het landde zo zacht in mij. Ik kan van haar nog heel veel leren.

Besluit op tijdige aankomst
Onder de eerste waterstralen van de douche besluit ik om op tijd op de afspraak te zijn, met innerlijke rust. Mijn lichaam handelt gelukkig snel. Precies om 9 uur klop ik aan met een glimlach. Een warm welkom staat voor me. Ik besef dat een heerlijk uurtje op mij wacht. 

Eindelijk aanvaarden
Ik lig comfortabel op de Japanse mat. De mooie woorden ‘tijd is gratis en vrij’ komen weer bovendrijven. Fijn. Ik voel me verder ontspannen tijdens de massage. Opeens merk ik dat de tijd echt rijp is om te aanvaarden wat ik heel lang ontduik: mijn unieke gaven, die men vroeger niet makkelijk accepteerde. De gaven die me anders maakt en waar ik vaak op afgewezen ben. Maar nu, oh onze tijd is zo fijn. Ik kan nu wel met plezier een blog schrijven over Ondernemen is een spiritueel avontuur. Zelfs als boekhouder.

Anderen zijn ook opgestaan
Is dan de tijd veranderd of heb ik mijn realiteit veranderd door anders tegen de dingen aan te kijken, met meer bewustzijn? Zijn inmiddels meer mensen opgestaan om hun prachtige, unieke boodschap te verspreiden? De boodschap die vroeger niet makkelijk werd geaccepteerd. Die boodschap die als ‘moeilijk’ werd gezien of als ‘jij wilt het altijd anders doen’. “Pas op de buitenwereld” zei mijn moeder, vaak in stilte. En zeker ook, maar dan luid: “Doe maar minder je best, want…..”

Tuurlijk zijn die mensen opgestaan. Zij zijn ook anders gaan kijken, met meer bewustzijn. En gelukkig ontmoet ik ze vaak op mijn pad.

Zo dankbaar en toch gespleten
Ik geniet als ik terugkijk naar mijn proces, waar ik vandaan kom. Hoe ik dingen anders ben gaan zien. Door het leven, het vele lezen en luisteren naar zij die al verder zijn dan ik. Ook door het vele schrijven. Wat er allemaal in mij omging. Ik ben zo dankbaar hiervoor. 

En toch is het nog steeds niet altijd zonneschijn. Nog maar een paar dagen geleden voelde het voor mij dat ik mijn kont tegen het water badwater wilde gooien. Ik voelde me gespleten, alsof ik met mijn voeten op twee zeilbootjes stond. En deze ieder een andere kant op dobberden. Hoe voorkom ik dat ik in een spagaat kom dat eindigt in een grote plons?

Afzetten tegen het oude
Ik wil mezelf afzetten tegen al het oude. Weg ermee, ook in mijn bedrijf, of misschien juist daar. Ik wil mijn nieuwe pad lopen, maar dat heeft een enorme impact. Wat ik heb opgebouwd ga ik niet zomaar weggeven. Het kindje met het badwater weggooien? Nee.

De gespletenheid bleef aanwezig. Totdat ik van de week een schrijfcoaching had. Het ging over een boek schrijven, maar dat ik alle kanten opga, dus toch maar uitstellen?! En vooral voel ik dat ik telkens word teruggeworpen op datgene waardoor mijn bedrijf is gegroeid. Een oude basis die blijkbaar goed is.

Magisch
En voordat ik het weet, overkomt mij iets moois, misschien zelfs wel magisch. Mijn schrijfcoach zet me aan het werk. Het hoofd met chaos aan gedachten, met twijfels en versplintering laat mijn hand een tekening maken en mijn mond praten vanuit mijn hart. Opeens ligt een driehoek met steekwoorden en symbolen voor mijn neus. Alles komt hierin tezamen. De rust keert terug in mijn hoofd en mijn hart maakt een vreugdesprongetje. 

Mijn gaven hebben een plek
Wat zij nog niet weet, is dat ik de driehoek met een extra poot tot pyramide omvormde. De extra poot die staat voor mijn unieke gave waardoor ik mijn hogere doel nog sterker kan neerzetten. Alles in harmonie.

Ging het alleen door het schrijven?
Nee, het ging samen op met NLP-oefeningen. Mijn schrijfcoach is ook NLP- master. Zo’n prachtige combi. En hiervan wil ik meer voelen, proeven en ervaren. En die kans grijp ik in april, onder de schrijfzon in Spanje. Het brengt mij als mens verder. Dus ook als ondernemer, die mijn bedrijf in een nog betere flow brengt. Een flow die bij mij past en oude dingen loslaat. Zonder wrijving, zonder frustraties en zonder het kind met het badwater weg te gooien. 

Het maakt me nu al dolblij, want: 

#schrijfzon
Samen delen
Samen verder groeien
Ieder voor zich als
ondernemer

14 thoughts on “Kont tegen het warme badwater gooien”
  1. Dank lieve vrouw. Zo mooi verwoord. Tijd is niet alleen gratis en vrij…. het staat zelfs ook even stil voor ons in de Schrijfzon. Om te delen te leren en te doen!
    En wat ik zo extra mooi vind in dit blog is hoe jij jouw en-en-en strategie vindt. Zonder compromissen.

  2. Ik wens je een waardevolle reis Elma. De reis is de weg. En met al je ervaringen wordt jouw unieke gave verrijkt tot iets bijzonders. Mooi! En het maakt nieuwsgierig.

  3. Dank voor het delen Helma. Zo mooi om af en toe een stukje mee te mogen wandelen op jouw pad. Wat schrijf je toch leuk en luchtig. Blij dat we af en toe contact hebben via fb. ?

    1. Fijn dat je het zo ervaart. Dankzij FB blijft het goede uit het verleden telkens een beetje geprikkeld om in een nieuw jasje te verschijnen in het nu.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: