Ik wens iedere vrouw een goede borstgezondheid toe

Een subtiele sinaasappelgeur verspreidt zich door de ruimte, de diffuser pruttelt zachtjes en veroorzaakt een rustgevend geluid. Het groen op de muren van mijn nieuwe praktijkruimte straalt warmte en geborgenheid uit. Op de achtergrond klinkt de zachte muziek van de playlist die ik speciaal voor de behandelingen heb samengesteld. De zachte, dikke handdoeken, een warme infrarooddeken en het venenkussen zorgen ervoor dat mijn cliënt behaaglijk en ontspannen op de behandeltafel ligt. 

Een lichte spanning
Ik zucht onhoorbaar als mijn handen de linkerborst van mijn proefpersoon omvatten. Zojuist heb ik de inleidende handelingen, het uitvoeren van de bindweefselstretches, afgesloten. Ik sluit mijn ogen en concentreer me op mijn ademhaling en stem het af op de hare. Zachtjes bewegen mijn handen over de borst om de gebieden waar eventueel stug weefsel of verharding zit, te verkennen. 

Ik besluit te vertrouwen op mijn handen
Een lichte spanning zet zich vast in mijn hoofd. Ik voel me nog ‘bewust bekwaam’ en besef dat dit feit de spanning in mijn hoofd veroorzaakt. Het is de fase waarin je je net buiten je comfortzone begeeft. Het voelt een beetje ongemakkelijk in deze stretchzone. Ik glimlach om mijn eigen gedachte. Het stretchen van mijn eigen comfortzone past prachtig bij het geven van deze VLOW®behandeling. Ik voel dat deze wetenschap ruimte geeft  in mijn hoofd en ik ontspan. Ondertussen ben ik ook ongelooflijk trots en dankbaar dat ik deze behandeling mag geven. Ik besluit om te vertrouwen op het gevoel in mijn handen en vingers en volg, zoals altijd, mijn intuïtie. 

De cyste is voor de helft geslonken
Mijn vingers bereiken de cyste waar we tijdens de vorige behandeling onze focus op hebben gelegd. Na die eerste behandeling is de cyste voor de helft geslonken. Mijn cliënt was opgetogen, omdat ze eerder in het ziekenhuis te horen had gekregen dat er niks aan gedaan kon worden. De cyste zou vanzelf verdwijnen, maar kon ook blijven zitten. Ze moest ermee leren leven. Haar borstweefsel voelt na die eerste keer glad en zacht met minder bobbels en strengen. 

Liefde, aandacht en warmte
Ik visualiseer ruimte in het weefsel en stuur er liefde, aandacht en warmte naartoe. Direct daarna hoor ik haar zeggen dat het weefsel warm wordt onder mijn handen. Ik duw zachtjes onder de cyste waar zich een klein, strak strengetje bevindt. Ik zie de oogleden van mijn cliënt bewegen. Haar mond vertrekt, ze fronst haar wenkbrauwen. ‘Hoe is dit voor jou als ik dit doe?’ vraag ik haar. Een weeïg gevoel nestelt zich in mijn buik. 

Welk cijfer noemt ze?
Ik vraag me af welk cijfer ze gaat noemen en wacht haar antwoord af. Is haar antwoord één, twee of drie, dan gaan we op dezelfde manier met de behandeling verder. Is haar antwoord vier, vijf of zes, dan verander ik mijn werkwijze naar meer oppervlakkig en is het antwoord een zeven of hoger, dan is duidelijk dat de pijngrens is bereikt en stop ik met deze manier van behandelen.

Merk op wat je voelt
‘Nog lang geen zeven’, zegt ze nauwelijks hoorbaar. Toch houd ik mijn vingers stil en leg mijn handen ontspannen om haar borst. ‘Ga maar met je aandacht naar de plek waar de cyste zit en merk op wat je voelt. Is het scherp, begint er iets te tintelen of te kloppen, welke vorm heeft het? Misschien ervaar je sensaties ergens anders in je lichaam.’ Terwijl ik tegen haar praat, houd ik haar borst vast en stretch het weefsel zachtjes tussen mijn vingers. 

Rustig doorademen
Ze vertelt dat ze witte, bewegende spikkels achter haar gesloten oogleden ziet. Ze zegt dat haar vingers tintelen en we horen beiden dat haar darmen beginnen te rommelen. Ze ademt rustig door en zegt even later dat ze kriebels voelt boven haar ogen, alsof ik haar wenkbrauwen epileer. 

Laat het gebeuren
Ineens ademt ze diep in. De witte spikkels worden één groot zwart geheel. Opnieuw verschijnt een frons op haar voorhoofd. Ze geeft aan dat er van alles begint te bewegen in haar lichaam. Rustig zeg ik: ‘Wees maar nieuwsgierig, merk het op, laat het gebeuren. Je mag alles voelen, zonder erover te oordelen, zonder je af te vragen waar het vandaan komt of wat het precies is.’

Een caleidoscoop aan kleuren
Plotseling voel ik me misselijk en draaierig worden. Ik haal diep adem. Ook mijn cliënt zucht diep en hoorbaar. Ik voel mezelf verbonden met haar. Een tijdlang ademen we samen. Ik luister naar de achtergrondmuziek en voel beweging onder mijn handen. ‘Oooh! Nu zie ik een caleidoscoop aan kleuren!’ Een glimlach verschijnt om haar mond terwijl ze het zegt. ‘Ik denk dat de cyste nu weg is, ik voelde beweging en er stroomde iets.’

Warm en ontspannen
Ook op mijn gezicht ontstaat een glimlach en ik slaak een zucht van verlichting. Inderdaad, onder mijn vingers voel ik geen verharding meer. Warm en ontspannen ligt haar borst onder mijn handen.  

Borstweefselbehandelingen in de lingeriezaak
Over twee weken rond ik mijn opleiding tot borstweefseltherapeut af. Ik ben ontzettend trots op het feit dat mijn lingeriezaak dan uitgebreid wordt met een praktijk voor ontspannende massages en borstweefselbehandelingen. Met het advies, de tips en de verkoop van onze lingerie dragen we met het hele team bij aan een goede borstgezondheid voor elke vrouw die bij ons in de paskamer komt. Met het aanbieden en verzorgen van borstweefselbehandelingen kan ik vrouwen, die pijn en ongemak ervaren, helpen om de gezondheid van hun borsten te verbeteren.

Ik wens iedere vrouw een goede borstgezondheid toe
Maak je je zorgen over de conditie van je borsten, neem dan contact met mij op door een mail te sturen, te bellen of binnen te lopen in de winkel. Ik wens iedere vrouw een goede borstgezondheid toe. 

3 thoughts on “Ik wens iedere vrouw een goede borstgezondheid toe”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: