Een ode aan mijn bloggers

Mijn bloggers… dat klinkt misschien wat bezitterig, maar zo bedoel ik het niet, want de dames die bloggen voor Blogzinnig zijn hele vrije geesten. Ik noem ze ‘mijn bloggers’ omdat ze allemaal uit mijn kweekvijver komen. De Schrijfzin-kweekvijver. Ze hebben allemaal eerst de blogtraining bij mij gevolgd (online of offline) óf zijn door mij gecoacht. Dat ze mij vervolgens hebben geholpen om Blogzinnig zo te laten groeien, daar ben ik ze enorm dankbaar voor.

Schrijfgroei
In januari 2022 bestaat Blogzinnig vier jaar. Ik begon destijds met 17 bloggers; nu zijn het er 38! Ze committen zich voor een half jaar, want dat is belangrijk om in het schrijfritme te komen, zichtbaarder te worden, een trouwe lezersdoelgroep te krijgen en voor mij om hen te laten ontwikkelen in hun schrijfvaardigheden. Die ontwikkeling vind ik fantastisch om te zien. De bloggers die al vanaf het eerste uur (vier jaar dus) schrijven voor Blogzinnig, hebben een enorme schrijfgroei doorgemaakt. Waar velen het in het begin nog reuze spannend vonden om hun verhalen te publiceren, moeten ze daar nu om glimlachen; ze staan er niet eens meer bij stil.

Titels en foto’s
Sommige bloggers vinden het moeilijk om pakkende titels te bedenken, daar help ik ze uiteraard mee, en dan zie ik dat het ze steeds gemakkelijker afgaat. Of het zoeken naar geschikte foto’s, daar is de één natuurlijk veel handiger in dan de ander. Ik deel altijd mijn favoriete free stock fotowebsites en stimuleer ze om er echt even de tijd voor te nemen. De foto bij het blog bepaalt namelijk, samen met de titel, of iemand erop klikt.

Call to actions
Veel dames zijn erg bescheiden met het plaatsen van call to actions onderaan hun blog. En tja, bescheidenheid siert de mens niet altijd. We willen toch allemaal dat onze blogs uiteindelijk zorgen voor meer klanten en dus eerst meer websitebezoekers? Ik hamer dus enorm op die call to actions en na een tijdje zie ik dat het vanzelf gaat bij de bloggers.

Verbinding
We delen in een besloten facebookgroep van alles met elkaar: onze twijfels over het ondernemerschap, nieuwe logo’s, titels van boeken, workshops en events die we organiseren… Echt van alles. We vragen elkaar om hulp, zijn elkaars ambassadeurs en worden zelfs klant bij elkaar. Sommige dames bloggen zelfs nauwelijks, maar blijven bij de groep vanwege de verbinding. De gunfactor is heel hoog en dat maakt zo’n vertrouwde, veilige community enorm fijn. We staan niet alleen in ons schrijver- en ondernemerschap.

Boekenschrijfsters
Sommige bloggers leer ik nóg beter kennen omdat ik ze mag coachen met het schrijven van hun boek of websiteteksten of ik doe de eindredactie van hun manuscript. Wat een cadeautjes zijn dat. Ook dan ben ik met alle liefde hun ambassadeur. Zo promoot ik hun boeken ook op mijn website, via social media en in mijn blogs.

En dan de expertise… we hebben allemaal een ander beroep en leren daardoor ongelooflijk veel van elkaar. Weet je wat? Ik zet ze even voor je op een rij.

Video & fotografie
Een cross media designer, een videograaf en een fotograaf

Kleurpsychologie
Drie kleurcoaches/-trainers met hun eigen specialismen

Psychotherapie
Drie psychosociaal therapeuten

Onderwijs
Een onderwijsexpert, een NT2-docent en een opleidingskundige

Jongerenwelzijn
Een psychosociaal coach voor jongeren & studenten en een consultant jeugd & onderwijs

Lichaamswerk
Een masseur, een Dr. Hauschka therapeut en een borstweefselbehandelaar (met eigen lingeriezaak)

HSP-experts
Een coach voor hoogsensitieve moeders en een trainer leiderschap & hoogsensitviteit

Gezondheidsdeskundigen
Een leefstijl-/vitaliteitscoach, een gezondheidscoach en een veerkracht- & mindfulnesscoach

Energiewerkers
Een kristallencoach & levenscounselor, en healer & Quantum Touch behandelaar en een energetisch adviseur (feng shui)

Filosofen
Een filosofische boekhouder en een inkoopfilosoof – ze zijn beide auteur

Trainers/coaches voor professionals
Een consultant/coach voor professionals en een NLP & mBIT trainer

Psychisch welzijn
Een intuïtief coach & psycholoog en een coach/counseler voor narcisme

Kunstenaars met eigen atelier
Een kralen- en sieradenontwerper en een creatief therapeut

Astrologie
Een coach in geboortehoroscoop en een astroloog & hypnotherapeut

Marketing experts
Een business supporter en een e-mailmarketing expert

Rouw en verlies
Een ritueelbegeleider en een coach/systemisch werker jongouderverlies

Vakanties
Een vakantie-organisator, een eigenaresse van een appartement in Spanje en een verhuurder van een vakantiehuis in Zeeland

Bloggenootschap
De aanmeldingen van nieuwe bloggers vanaf januari 2022 stromen alweer binnen. Ik ben zo dankbaar voor dit bloggenootschap en ontzettend trots op wat we bereiken, want al onze blogs geven inzicht, bewustwording en helpen onze lezers en volgers op weg op hun eigen pad van bewustwording.

Story & Blog voor ondernemers
Wil jij ook toetreden tot dit bloggenootschap? Schrijf je dan in voor de online training Story & Blog voor ondernemers. Daarna ben je van harte welkom en ontvangen we jou in een schrijflustige en warme bedding.

6 thoughts on “Een ode aan mijn bloggers”
  1. Dankjewel voor deze mooie ode, Marije!
    Ik denk nog even terug aan hoe het is begonnen, een paar jaar geleden aan zee… en een paar maanden geleden mijn eerste blog…zo spannend!
    Jouw platform is me heel dierbaar geworden inmiddels en ik voel me hier helemaal thuis. En daarvoor: hulde aan jou!

  2. Wat mooi, Marije, hoe je dit doet en wat fijn om te lezen. Het schrijven voor Blogzinnig is fijn, het warme bad met elkaar, de hulp onderling, maakt het nog fijner. Dank voor dit initiatief.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: