Ik vind het helemaal prima als jij ervoor kiest om klein te blijven

Als je niet zo nodig in de spotlights hoeft. Als je liever onzichtbaar bent – ook als ondernemer. Als dat is waar jij gelukkig van wordt, dan moet je dat vooral zo doen. Ik ken namelijk zat ondernemers die nooit reclame maken en toch barstensvol werk zitten. Ik ken er ook die nooit reclame maken en elke maand aan het puzzelen zijn hoe ze het hoofd nu weer boven water houden. En die dat oké vinden omdat zij vinden dat het leven nu eenmaal zo in elkaar zit. En als je daarin berust, of als je daar zelfs gelukkig van wordt – wie zou ik dan zijn om te zeggen dat het anders moet? Als je er maar gelukkig mee bent.

Maar wat als je eronder gebukt gaat?
Ik zie ook veel ondernemers die onzichtbaar blijven terwijl ze niet weten hoe ze de eindjes aan elkaar moeten knopen en die daar echt ongelukkig van worden. Omdat ze zo graag anders zouden willen. Die ondernemers doen vaak hartstikke mooie dingen, waarvan ik denk: dat mag door iedereen gezien worden! Gooi het de wereld in, laat zien dat je er bent, laat zien wat voor moois je te bieden hebt! En echt – het maakt me niet uit of je dat met hulp van mij doet, of met iemand anders, of helemaal zelf, maar kruip uit je holletje en laat zien waar je voor staat.

Bescheidenheid is een prachtige eigenschap
Bescheidenheid en verlegenheid zijn prachtige eigenschappen. Die hoef je ook niet te laten varen. Je hoeft niet ineens een roeptoeter te worden die schreeuwt hoe geweldig hij is. Wat je wel mag doen, is jezelf laten zien. Jouw verhaal vertellen. Wat is de reden dat je doet wat je doet? Waarom mag dit gezien worden? Voor wie is dit belangrijk? Wat doet het voor een ander als jij die ander helpt met waar jij zo goed in bent? Wat kun je een ander vast meegeven aan goede raad, aan inspiratie, aan nuttige achtergrondinformatie? 

Wat is jouw brandend verlangen?
Mijn brandend verlangen is dat mensen voluit voor hun kwaliteiten gaan staan. Ieder voor zich op zijn eigen manier. Omdat we daarmee met z’n allen de wereld mooier en beter maken. Door elkaar te zien, te erkennen en te putten uit al die kwaliteiten waar we met zijn allen over beschikken. Dat kan alleen maar als je laat zien dat je er bent, voor jezelf en voor een ander.

Laat jij al zien waar je voor staat? Laat jij jezelf al zien?

De Visiegraaf
Ik ben Esther van Berk, de Visiegraaf. Ik maak socialmediavideo’s met ondernemers die de wereld een beetje beter en mooier willen maken. Korte, krachtige kennisvideo’s waarin jij als ondernemer anderen inspireert, motiveert en adviseert. Meer weten? Op 16 februari geef ik een gratis online webinar: Laat zien waar je voor staat in 5 stappen. Je bent van harte welkom om aan te sluiten! https://www.devisiegraaf.nl/webinar/

1 thought on “Ik vind het helemaal prima als jij ervoor kiest om klein te blijven”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: