Ik ben er niet, let maar niet op mij

Op 17 oktober krijg ik een appje van Marije. “Hi Susan, uhm, durf het eigenlijk haast niet te vragen, maar ben je wel blij met je nieuwe website? Je bent zo stil, worden we een beetje onzeker van.” Ik schaam me dat ik niets heb laten horen na de sneak preview die ik kreeg. Natuurlijk zijn er verzachtende omstandigheden: de installatie van zonnepanelen op ons dak waardoor ik twee dagen werkmannen over de vloer heb, een afstuderende zoon en een geplande aankomst van onze tweede adoptiehond. Maar er speelt nog iets, realiseer ik me.

Koudwatervrees
Ik heb koudwatervrees. Mijn oude website voelt veilig en vertrouwd, die is rustig – foto’s in zachte aardse tinten, mooie teksten van mijn hand en weinig Susan. Alsof ik me nog een beetje verschuil achter mijn vak. Als ik vertel over de methodieken die ik gebruik in mijn coaching hoeft het niet over mij te gaan. Ik ben niet zo belangrijk. Ineens valt het me in: dit is hoe ik het altijd gedaan heb. Het is één van de overlevingsmechanismes die ik ook in mijn boek Hartmama heb beschreven: ‘Ik ben er niet, let maar niet op mij.’ Het is de neiging om voortdurend op de achtergrond te blijven, mezelf kleiner (of zelfs onzichtbaar) te maken.

Dus ik schrijf terug: ‘Wat ik ervan gezien heb, vind ik prachtig! En ja, het doet ook iets met mij. In het volle licht gaan staan blijft een thema in mijn leven.’

Fotoshoot in Zeeland
Het is het einde van de zomer als Marije en Ferry naar Zeeland komen om de vormgeving van mijn nieuwe website te bespreken. Heel handig dat Ferry niet alleen de bouwer van mijn nieuwe website is, maar ook fotograaf. Als beelddenker ziet hij zo voor zich hoe en waar hij mij wil fotograferen om op de website te laten zien wie ik ben en wat ik doe. “Het is belangrijk dat mensen zien hoe veelzijdig je bent.”

Mijn unique selling point
Grappig dat ik naar aanleiding van alle boeken, webinars, challenges en wat dies meer zij over marketing ook vaak heb nagedacht over mijn unique selling point. Telkens weer kwam ik dan op hetzelfde uit: het is de plek waar ik woon, mijn mooie Zeeuwse erf, de rust, de natuur, de stilte. Het vakantiehuis dat ik verhuur, mijn schrijven, mijn honden. En o ja, ikzelf – met mijn levenservaring en mijn liefde voor het begeleiden van mensen. Alles is er al.

Ondernemersverhaal
Wat fijn dat er dan mensen zijn zoals Marije en Ferry, die me aanmoedigen dat ‘gewoon’ maar te laten zien. Die tijdens hun bezoek aan Zeeland echt kijken en voelen, het verhaal en de beelden laten spreken. Het voelt als een cadeau. In de maanden erna krijg ik steeds te zien wat er af is, kan ik suggesties geven en vragen stellen. Ik zie vanaf de zijlijn hoe mijn nieuwe website groeit. En nu is hij helemaal klaar! Ik ben er heel blij mee, het voelt als een nieuwe fase in mijn ondernemerschap.

Nieuwe website
Fijn als je een kijkje neemt op www.susanvanderbeek.nl. Laat gerust weten wat je ervan vindt. Ben jij ook toe aan een nieuwe website? Neem dan contact op met Marije en Ferry www.purewebsites.nl. Zij de taal, hij het beeld – een mooiere combinatie kun je niet bedenken.

0 thoughts on “Ik ben er niet, let maar niet op mij”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: