Hoe vang je de opvlieger op?

Als je mij ziet zitten, zit ik meestal stil, maar niet helemaal, want ik wrijf graag met mijn voorpoten tegen elkaar aan. Het lijkt alsof ik op dat moment in mijn handen wrijf van verheerlijking, blij dat je mij niet onder controle krijgt. Jij daarentegen bent gejaagd, geïrriteerd, je wangen zijn rood gekleurd van opwinding, je wilt niets liever dan mij verjagen, verstoppen of dood maken. Helaas voor jou, je kan mij niet vangen.

Mam verzorgt iedereen
Terwijl jij druk bent om het gezinsleven in goede banen te leiden, merk je steeds vaker dat je last hebt van stemmingswisselingen. Om de haverklap vliegt het rood naar je kaken en tot overmaat van ramp lijkt het dat je van de lucht die je inademt ongeremd aankomt in gewicht. Je ontwijkt de weegschaal en bent zo totaal niet blij met jezelf, terwijl je liefdevol voor een ander de zorg op je neemt.

De buikzone
Vooral de buikzone, zowel laag als hoger, het lijkt af en toe net of je een grote ballon hebt ingeslikt, zodat je keer op keer voor de spiegel staat en de uiterlijke veranderingen bemerkt.

Spiegelbeeld
Het beeld, je persoonlijke spiegelbeeld lijkt niet meer bij jou te passen. Je besluit vervolgens ook minder vaak in de spiegel te kijken. Het liefst koop je wat ruime kleding die lekker zit en niet meer zo knelt. Ook de kleuren zijn vaker gedempt en zeker niet te opvallend.

Je hijst je in een afslankende body
En dan die ene belangrijke avond, waar een van je kinderen een presentatie van haar studie geeft en jij als trotse moeder zeker wilt stralen.  Je hijst je in een afslankende body en een soort wielrenbroekje. Het is maar om alle oneffenheden te verhullen, zodat manlief en kinderen hun goedkeuring geven voor vertrek. Wetende dat ze jou uit liefde een knikje geven, je ziet er goed uit.

Hormoonhuishouding in de war
Deze periode, waarin er zoveel verandert, maakt je onzeker, je hebt er geen grip op. Wat je ook probeert qua sport of dieet, het heeft geen effect; je totale hormoonhuishouding is in de war.

Aandacht op positieve punten
De opvliegers komen en gaan. Juist door er niet te veel aandacht aan te besteden, de aandacht en energie te verplaatsen naar je innerlijke verlangens, naar jouw persoonlijke ontwikkeling, daarmee maak je het verschil.

Met souplesse
Net als de vlieg, ze zit even stil op de rand van een placemat, ze vliegt van het raam naar de tafel en bekijkt de kleuren van al het fruit. Ondanks de onzekerheid van het in de kamer zijn, verplaatst ze zich met souplesse door de royale zonnige ruimte. Ze wrijft met haar voorpoten alsof ze al voorpret heeft dat jij zo de vliegenmepper gaat pakken om haar vervolgens achterna te zitten. Ze focust zich op wat voor haar belangrijk is.

Veranderingen
Een achtervolging verder waarbij je jezelf afvraagt: waarom stop ik mijn energie in activiteiten waarmee ik geen verandering zie? Geen vooruitgang, maar eerder stagnatie. Waarbij het lijkt of je stilstaat. Hoe zou het zijn om vanuit een objectieve blik opnieuw naar jouw persoonlijkheid en uitstraling te kijken? Veranderingen in het leven zijn niet altijd even prettig. Dit kan met je uiterlijk, je gezondheid, je gezinssituatie, je werk, echt op zoveel gebieden jou zijn overkomen. 

Overgangsfase
Jouw gevoelens en jouw emoties ervaren vergt enorme veerkracht. Door nieuwe inzichten te krijgen vanuit een andere invalshoek kun je weer kijken naar je leven: waar sta je, wat wil je, waar ver­lang je naar? Je zit letterlijk in een overgangsfase en hebt te accepteren wat er is en daar op een positieve wijze opnieuw mee leren om te gaan.

Hoe vang je de opvlieger op?
De vlieg laten voor wat het is, de opvlieger opvangen door met goede stofkeuzes en laagjes gekleed te gaan. Door kleuren te dragen die jouw uitstraling ver­sterken, door kleuren te kiezen waar je behoefte aan hebt in deze fase van je leven.

Figuurtype en kleuren
Door persoonlijke kleursessies en workshops coach ik vrouwen met inzicht en advies op figuurtype. Met helpende kleuren kiezen we wat jou ondersteunt in het proces van verandering.

Inzicht met kleur
Voel jij dat jij ook toe bent aan de juiste ondersteuning ? Ben je toe aan inzicht in kleuren en emoties? Ontvang dan jouw persoonlijke tools waarmee je jouw zelfvertrouwen en persoonlijke ontwikkeling weer een boost geeft. Met Kompas in kleur stel je jouw richting bij en vlieg je kleurrijker door het leven. Kijk op mijn website en lees het aanbod, voel wat voor jou het beste past en meld je aan via het inschrijfformulier. 

2 thoughts on “Hoe vang je de opvlieger op?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: