Hoe kleur opnieuw haar creativiteit laat stromen

Hapje voor hapje proef ik heel bewust de vele zaden en pompoenpitten in het stevige bruine brood, belegd met 30+ kaas en rijk versierd met gekleurde rauwkost. Door de vele kleuren gaan mijn gedachten naar eind vorige week, daar waar kleur zoveel inzicht en ruimte bracht voor Jellie. Ze is inkoop filosoof, auteur van het boek ‘Jouw kern van waarde’ en eigenaresse van Opaal. Ze neemt initiatief vanuit visie, ze enthousiasmeert organisaties , medewerkers en leveranciers en bouwt aan duurzame relaties. 

We hebben na lange tijd afgesproken, zij werkt aan haar nieuwe boek en ontvangt mij hartelijk bij Koozie in Rotterdam. Onder het genot van een lekkere cappuccino, kletsen we gezellig bij over de afgelopen periode. Hoe de coronapandemie ons leven heeft beïnvloed in de breedste zin, en waar we nu staan. Onze visie, onze zakelijke besluiten, onze dromen en hartsverlangen komen aan de orde. Tijdens de lunch voelt het prettig om met elkaar te sparren en nuttige tips uit te wisselen.

Kleurcoaching met Colournostics
Natuurlijk vertel ik haar enthousiast over de nieuwe aanvullende coachmethode, zodoende heb ik de toolkit van Colournostics mee en nodig ik haar uit voor een één op één sessie. Ook haar interesse is gewekt en samen benutten we deze middag met de 5 stappen methode. Zij kiest zelf de kleurkaarten, deze representeren haar gevoel, haar gedachten t.o.v. een issue of probleem dat nu speelt. Vol verbazing ervaart ze dat de kleurkeuze zo anders is dan zij had gedacht. Het krachtige van deze coaching is de combinatie van kleur met NLP; deze zorgt voor bewustwording op onbewuste gevoelens en gedachtes. Problemen krijgen een ander perspectief. Ook de blokkades die vooruitgang tegenhouden komen duidelijk naar voren en geven je het inzicht hoe hiermee nieuwe manieren en mogelijkheden te creëren om positief te veranderen. Het helpt je snel de oude patronen te doorbreken en vanuit je kern te veranderen.

Persoonlijke feedback
Vanuit haar kern, haar waarde post ze twee dagen later deze recensie op Facebook. Die woorden, gedragen door haar gevoel, laten mij en iedereen zien hoe kleur opnieuw haar creativiteit laat stromen, in beweging, met flow en op haar krachtige authentieke wijze. 

Roze, wie had dat gedacht!

WIT
Al weken verblijf ik in het niets, de leegte. Een periode waarin ik niet kan beslissen, niet weet wat ik wel of niet heb te doen of welke richting ik op heb te gaan. De geest is leeg. En regelmatig hang ik onderuit in de stoel en voel ik in mijn hoofd een dot watten. Het doet zelfs een beetje zeer in mijn hoofd af en toe. Alsof er nieuwe lijntjes gelegd worden. Ik ben kwetsbaar en gevoelig voor elke energie van buitenaf. En het buiten mijzelf houden van die energie valt niet mee.

GRIJS
Door al die energieën van buitenaf glijd ik af in een poel van onzichtbaarheid. Met een diep gevoel van niet gewaardeerd zijn, niet erkend voor alles wat ik doe en heb gedaan. Door het thuiswerken, het even niet meer onderdeel zijn van de schrijfgroep maakt dat ik ervaar dat ik er niet meer bij hoor. Me geïsoleerd voel en afgesloten. Depressief. Vol verveling en gebrek aan enige stimulans. En dan is het ouder worden ook nog een dingetje. Vetrolletje hier, vetrolletje daar, wat strammer, gelaten, zonder enige kleur, grijs. Zelfs mijn haar is grijzer dan normaal.

Dit is al enkele weken gaande, maar sinds deze week voel ik dat er langzaam weer een kleine beweging komt. Ik zit met Monique van der Most en zij helpt mij een kleur te kiezen met de #colournostics methode. Een kleur die de verandering, de volgende stap kan gaan ondersteunen.

ROZE
Ik pak roze. Zacht roze. Gaat deze kleur mij helpen de verandering die ik zo nodig heb, aan te gaan? En om van die verandering te genieten? Om mijn leven te leven volgens mijn waarden? Waarden die bij mij passen en mij richting geven. Waarden waarmee ik mijzelf kan voeden en ervoor zorgen dat ik op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau de draad weer kan oppakken. Inmiddels zit ik met mijn roze gelakte nageltjes dit blog te tikken. De bestelling voor wat roze bloesjes is onderweg. Ik laat me verrassen de komende weken!

MARINE
Ik pak de volgende kleur. Het wordt marine. Om mijzelf in dit proces te ondersteunen en mijn eigen oordeel en wijsheid hierin te waarderen is de kleur marine een betrouwbare en integere kleur voor me. Laat ik nou net afgelopen week een donkerblauwe broek met jasje gekocht hebben. En laat ik nou in die winkel ook op zoek zijn geweest naar een blouse met een zachte kleur roze. Toeval bestaat niet. Toch?! Deze week heb ik het pak al een paar keer gedragen en ik voel mij dan gerespecteerd, vertrouwd en geloofwaardig. Ik heb een duidelijke visie van wie ik ben en waar ik naartoe wil. Heel langzaam wordt het weer helder in mijn hoofd. 

TURQUOISE
Ik evolueer als vanzelf naar de volgende stap. De tijd haalt mij in. De hele sessie is een bevestiging van de beweging waar ik al in zit en op mag vertrouwen. Ik kies de laatste kleur, turquoise. Deze week heb ik samen met mijn vormgeefster mijn logo gerestyled qua kleur. Turquoise zit er ook in verwerkt. De boodschap van deze kleur is helder ‘vertrouw op je intuïtie en creativiteit’. 

Vijf kleuren, vijf boodschappen. Helderder kon ik het niet verwoorden. Het sluit volledig aan bij mijn boek ‘Jouw kern van waarde’. Waarin de intuïtie en creativiteit als capaciteit van elk individu je weer op weg helpt tijdens uitdagende momenten. Mij helpt het schrijven hierbij. Met het schrijven verwerk ik wat er gaande is en vallen puzzelstukjes op hun plaats. En soms blijf je in volle verbazing achter. Roze, wie had dat gedacht! 

Het boek ‘Jouw kern van waarde’ is te bestellen via www.opaal.nu/waarde.

Met vers brood naar huis
Dankbaar voor onze fijne samenwerking, de openheid tijdens de sessie, en de overheerlijke lunch op het zonnige terras, groet ik haar en ook haar man. Hij die de gehele middag de knusse koffietent runt en tegenwoordig ook veel klanten blijmaakt met het vers gesneden brood van Jordy’s bakery. Met het verse pompoenbrood onder mijn arm ga ik opgewekt op huis aan. 

Ook ontdekken hoe kleur jou verder helpt?
Wil jij ook een één op één sessie ervaren, live of online? Je kan kennismaken met deze unieke methode van Colournostics door mij een mail te sturen naar contact.inmocasa@gmail.com. We plannen samen een passende datum, zodat ook jij kan ontdekken hoe kleurcoaching  jou verder helpt.

2 thoughts on “Hoe kleur opnieuw haar creativiteit laat stromen”
  1. Was weer een fijne blog om te lezen Monique, ook vooral het schrijven van Jellie dat zij daar weer mee geholpen is met jou kleurencoachen het stimuleert wel heel erg voor vele mensen om daar ook mee aan de slag te gaan !Je bent ook zo ’n goed voorbeeld om hoe je nu in het leven staat zo positief na zoveel verdriet en zorgen te hebben gehad,ja kind ik ben trots op jou! Liefs mama xx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: