Hoe je optimaal kunt genieten van jouw badmoment

Hierna voel jij je ontspannen, schoon, vrouwelijk en rozig

Je hebt douchers en je hebt badderaars. Ben jij, net als ik, een echte badderaar? Dan heb ik 4 gouden tips voor je om optimaal te genieten van jouw badmomenten.

Natuurlijk douche ik ook iedere ochtend. Lekker snel wakker & schoon. Het is voor mij alleen geen relaxmoment. Badderen betekent voor mij ‘me-time’. Minstens twee keer per week heb ik een badmoment. Wil jij dat ook? Kondig dan bij je eventuele huisgenoten aan dat jij een uurtje ‘in bad’ gaat en nestel je in je eigen badkamer. De enige randvoorwaarde is dat je een bad hebt. Voor mij zijn de fijnste badmomenten op zondagochtend (vaak is het dan al –middag) en een doordeweekse avond als ik de hele avond langs het sportveld heb gestaan en daarna de kinderen naar bed heb gebracht.

 Alvorens je onderdompelt in het warme bad, tref je wat voorbereidingen:

  • Je neemt een kop thee, koffie of glas wijn (waar je trek in hebt) mee naar de badkamer.
  • Je legt een tijdschrift of boek klaar naast het bad of je zet dat op je badrekje, als je dat hebt.
  • Je legt/hangt een handdoek binnen handbereik.
  • Je zet je wellness benodigdheden klaar; dat kan zijn: badolie, shampoo, conditioner, (haar)masker, peeling, nagellak, scrub spullen, ladyshave, enz. Wat jij wilt.

Nu ben je helemaal klaar voor jouw badmoment. Je laat het bad vollopen en zakt heerlijk weg in het warme, geurende water.

De 4 gouden tips om optimaal te genieten van jouw badmoment zijn:

  1. Lees in bad, minimaal een half uur: een ontspannend tijdschrift of een heerlijk boek. De handdoek om je handen aan af te drogen ligt/hangt binnen handbereik.
  2. Neem tussendoor een nip van je glas wijn of kop koffie/thee en geniet hier van. Je bent namelijk relaxed, je hoeft verder niets.
  3. Pas als je lichaam helemaal ontspannen voelt en je bent uitgelezen, sluit je je ogen en zak je met je achterhoofd en oren onder water. Je lichaam voelt gewichtloos onder water. Blijf maar eens 5 tot 10 minuten heel ontspannen zo liggen. Luister met je oren onder water naar de geluiden, voel het warme water, ervaar de rust en adem maar eens heel diep in en uit. Wie weet lukt het je om te mediteren.
  4. Na jouw meditatiemoment ben je helemaal rozig en wil je nog niet uit bad, maar het water gaat wat afkoelen, dus een uitgelezen moment om je wellness rituelen uit te voeren, in jouw eigen tempo.

Hierna voel jij je ontspannen, schoon, vrouwelijk en rozig. Hoe fijn is dat?

0 thoughts on “Hoe je optimaal kunt genieten van jouw badmoment”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: