De kracht van een zachte massage

Ze schrijft zich in voor een massage, daar heeft ze wel behoefte aan. We hebben elkaar een paar dagen eerder ontmoet, ze is een van onze gasten op de body en mind reis. Bij aanvang van de massage vertelt ze dat ze met regelmaat een bindweefselmassage ondergaat. Omdat haar lichaam zo hard aanvoelt weet ze dat deze stevige, beetje harde massage goed voor haar is. Het heeft ook een positief effect op haar zegt ze.  

Diepere ademhaling
Ze gaat op haar buik op de tafel liggen. Ik leg een warme doek over haar heen en maak contact met mijn handen op haar rug. Bij mijn eerste aanrakingen ga ik haar meteen pulsen, zachtjes heen en weer wiegen. Ik voel direct dat ik haar geen harde, maar een zachte stevige massage kan geven en in het verkennen van haar lichaam wordt dat bevestigd. Ik ga verder met het pulsen van haar rug naar haar benen en voeten. Ik zet haar hele lichaam in een zachte doorgaande beweging waarbij een dieperliggende spierlaag zich makkelijker kan ontspannen. Ik voel dat ze het prettig vindt, hoor en zie haar ademhaling steeds dieper zakken.

Als een beer op haar rug
De woorden rust en zachtheid zingen door mijn hoofd, ik geef het vorm in de massage. De bindweefselmassage is steeds verder weg. Ze laat de zachtheid toe, haar lichaam komt in een steeds diepere totaal rustigere mood. Haar hoofd, nek en schouders ontspannen meer. De stevige grepen, afgewisseld met lange aangename strijkingen, ontvangt ze in ontspanning. Ik vind het mooi om te zien. Ik sluit de massage af met een stevige berepas, alsof er een beer over haar rug en benen loopt. Het is klaar, ik laat haar alleen en zeg dat ik weer terugkom. Ik geef haar even tijd om te blijven liggen en te voelen wat er is.

Trouw aan haar lichaam
Na een paar minuten ga ik weer naar haar toe. We wisselen uit hoe het is en hoe de massage was. Er ontstaat een mooi gesprek over haar lichaam. Ze vertelt me over haar ziekte die haar lijf getekend heeft. Dat ze blij is met haar lichaam, ook nu nog, of misschien juist wel nu nog! Hoe de ene geamputeerde borst nu een kunstmatige borst is geworden met weefsel uit haar eigen lichaam. Waarom dit belangrijk is en hoe ingrijpend dat is. Ze vertelt er open over, op een mooie en krachtige wijze. Ze is een een goed voorbeeld van trouw zijn aan je eigen lichaam met alles wat er is. Nadat ze de disbalans heeft omgezet naar nieuwe balans is ze nu blij met haar lichaam.

“Ik stuur mijn dochter ook naar je toe”
Ik vertel haar over mijn woorden zachtheid en rust. Dat ik voelde dat daar behoefte aan is. Ze knikt. Ze neemt het aan. Ik ‘zie’ haar zoeken naar een vorm om dat te vinden. Ik adviseer haar om een goede masseur te vinden, iemand die haar zacht en aandachtig masseert om op die manier de zachtheid van aanrakingen te ervaren. Ze knikt, kijkt, lacht en stapt van de tafel af. Ze neemt de woorden aan. “Ik stuur mijn dochter ook een keer naar jou toe, die kan ook wel wat zachtheid gebruiken” zegt ze.
Fijn! Want hoe meer mensen de zachte positieve aanrakingen van massage ervaren, hoe beter!

Met een warme handdruk nemen we afscheid van dit moment en gaan weer verder. Het was mooi, ik vind het fijn dat ik haar deze andere zachte  kant van masseren heb laten voelen.

Wil jij ook een massge die bij jou past?
Of meegaan op de body en mind reis?
Kijk eens rond op www.mazzaze.nl en vind wat je zoekt.

2 thoughts on “De kracht van een zachte massage”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: