Hoe ik met kleurcoaching meer dames kan helpen

Met haar grote krachtige ogen kijkt ze verschrikt naar mijn kleurenwaaier. Het zachte roze ligt nu bovenop, de kleuren hiervoor waren makkelijk te benoemen voor haar. Ze vertelde opgewekt over haar weelderige tuin, met bloemen en bijtjes die de rijkdom er allang ontdekt hebben. Haar tuin is vol met liefde, zorg en overgave voor mens, dier en natuur. Maar ja, hoe is het met de liefde voor haarzelf? Dan moet ze bij roze wel even slikken. “Tja, goh wat moet ik hier nou mee?” Puffend en sputterend staat ze veerkrachtig op met de woorden: “Nou, nog een koffie? Ik heb wel even pauze nodig hoor.” 

Natuurlijk blijf ik kalm en zeg: “Mmm koffie is altijd lekker, neem je tijd, je doet het heel goed, we zijn al bij roze aanbeland en ik heb hierna geen andere afspraken.” 

Voor deze kleursessie hebben wij bij haar thuis afgesproken. Het is een zonnige dag. Mijn coachee van vandaag is mijn eigen zus. Ze weet van mijn opleiding voor kleurcoach en mijn passie voor de kleurentaal. En omdat ik zo graag wil dat ook zij weer happy is met haar leven, haar uitdagingen en nieuwe kansen, heb ik om haar medewerking gevraagd.

Roze peutert ze van de beha af
Het roze, wat voor haar zo lang geleden is, raakt haar. Diep van binnen voelt ze dat het roze haar meer doet dan ze had gedacht. Wat nochalant en enigszins afgeleid geeft ze aan: “Joh, zelfs een heel klein roze bloemetje of een klein petiterig strikje op een pas aangeschafte beha peuter ik er direct af met een scherp tornmesje!” 

Heb je deze kleur de laatste 12 maanden gedragen?
Ik zie dat ze het gewoon raar vindt dat de vraag Heb je roze de afgelopen 12 maanden gedragen?haar zo van slag maakt. Terwijl ze haar zonnebril van tafel pakt, laat ze haar andere hand over de kleurrijke kaft van haar notitieboekje glijden. Haar creativiteit en liefde voor kleuren zie je overal in terug…

Twee kleuren die om aandacht schreeuwen
Ze is met zacht roze gestopt, lang geleden en niet meer gestart. Samen vullen we alle kleuren verder in, met steeds de vraag Heb je deze kleur de laatste 12 maanden gedragen? Zodra alle kleuren aan bod zijn geweest, ligt er een overzicht. Dit zijn haar kleuren, die ze veel draagt en samen kijken we naar het ingevulde formulier. Wat zegt het haar, wat zegt het over haar persoonlijkheid? Er zijn twee kleuren die nu echt om aandacht schreeuwen: het frisse groen en het liefdevolle zachte roze.

Een overdosis lila
We schuiven met de kleurenkaartjes, zodat de kleuren waarvan ze ziet dat ze er veel en vaak zijn wat minder mogen. Bij haar is lila (ook wel lavendel genoemd) een zeer geliefde tint, evenals paars. Ook bruin is favoriet. Door het inzicht over de eigenschappen van deze kleuren, die ik haar vertel, vallen er allerlei kwartjes bij haar. Het is echt een eye-opener. “Ongelooflijk wat een boel eigenschappen de kleuren hebben en welke invloed ze op je hebben als je er een overdosis van draagt. Dat heb ik nooit geweten of beseft. Zo hé, wat raak je mij met die kennis. Pfff, dit komt wel binnen.” 

Ik geef aan dat haar hulpvraag (wat ze graag wil bereiken) – die ze voorafgaand aan de kleurcaching formuleerde – nog steeds centraal staat. Ze checkt nog even en ze voelt eens goed. “Ik ga ermee aan de slag” zegt ze.

Dames helpen met hun zelfontplooiing en ontwikkeling
Sinds ik met kleurcoaching werk en de Colour Comfort methode toepas, help ik dames met hun zelfontplooiing en ontwikkeling. Zo bijzonder hoe de kracht van kleur werkt. Mijn coachees zijn ook stomverbaasd om dit te ontdekken. Zo ook bij mijn lieve zus, ik noem haar altijd vlinder. Haar hulpvraag heeft zoveel te maken met nu eens echt voor haar passie te gaan. Een actieplan te maken en ook doen. Haar nieuwe doel of passie, haar hartsverlangen waar te maken, haar leven weer zo in te richten, zodat ze happy verder kan.

Van vlinder naar creatieve yogajuf
Ze pakt door, ze komt van ver, na teleurstelling en veel verdriet is ze gaan doen wat ze het leukste vindt. Ik ben ontzettend trots dat ze nu een erkende yoga opleiding volgt, al lessen geeft, daarnaast ook nog invulling geeft aan haar geweldige schilderkunst. Ze draagt nu weer roze, in combinatie met meerdere kleuren. Haar leven is weer in balans en heeft ze focus op haar nieuwe uitdaging: @kunstmetpassie.

Wil je ook weten welke kleuren voor jou helpend zijn? 
Wil je weer focus en kracht ontwikkelen om voor jezelf te kiezen? Mail naar contact.inmocasa@gmail.com voor een eerste intake en kies bewust om zelfverzekerd en met een gelukkig gevoel door het leven te gaan.

11 thoughts on “Hoe ik met kleurcoaching meer dames kan helpen”
 1. Hoera alweer een schitterend mooi verhaal geschreven! .. oprecht ook vanuit jou hart en wat bijzonder om te lezen hoe je alles beschrijft over hoe precies onze kleursessie is verlopen.
  Mooie blog en het raakt me opnieuw , bedankt voor je inzet en adviezen lieve zus xxx♡

 2. Zo mooi om te zien hoe alles samen komt, dat jij al die krachtige stappen zelf gezet hebt om te zijn waar je nu bent. Hoe wij ons moodboard in 2017 al maakte…toch magisch hoe wij onze groei doormaken.
  Welcome 2020 ! Een kleursessie, Kompas in kleur helpt je verder xx

 3. Ah de magie van kleur ? Mooi beschreven Monique en heerlijk dat roze er weer mag zijn! Het is zo fijn om ook bij de ander de kracht van kleur te zien en ervaren. Mooie sessie en een mooi blog!

  1. Willy dank je, wat gaaf dat het zelfs een beetje spannend is. Voor haar voelde het wel zo…de kleuren komen binnen en heeft tijd nodig.
   Mooi om haar gister te zien in n knalgele trui, kleurcoaching is echt een aanrader.
   Liefs Mo.2.0

 4. Monique wat heb je dat weer mooi onder woorden gebracht ,zo realistisch en waar ik was er ook van op de hoogte hoe jij dat samen met Miranda hebt gedaan die kleuren sessie en wat is ze veranderd in positieve zin ja ik ben trots op jullie!
  liefs mama xx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: