Hoe helpende kleuren jouw richting bepalen

Het moment van vertrek is aangebroken. Mijn liefdevolle partner zwaait me uit, enigszins onzeker stap ik voor het eerst alleen op de douanecontrole af, in gedachten verlang ik al naar zonnige dagen waarin alleen ikzelf aan mag geven hoe het dagelijkse ritme zal zijn.

Aandachtig luister ik naar de veiligheidsinstructies van de stewardess. Ik checkt nog even mijn riem, m’n telefoon zet ik uit en met een diepe zucht voel ik me ineens enorm trots. Wat een wauw-gevoel, de lef, de overwinning om dit alleen te doen. Een hele week naar een luxe villa, even geen planning, geen stress, geen geregel, alleen puur alle aandacht in het moment voor mij en mijn lichaam op een zonovergoten plek in de natuur.

Mijn persoonlijke nieuwe verlangens onderzoeken
Na een korte vlucht ben ik al in Spanje, het is nog vroeg en volgens afspraak stuur ik een whatsappje: ‘Ik ben geland hoor.’ Net zo blij als het icoontje stuur ik meteen mijn naaste familieleden hetzelfde bericht. Zo, vanaf nu alleen bereikbaar voor dringende zaken…. Ik wil tenslotte verstillen, afstand nemen om weer eens te voelen hoe het met mij is. Nee, niet alleen de buitenkant, maar in alle rust inzicht, onderzoeken, voelen naar mijn persoonlijke verlangens. Misschien ook de tijd nemen om het een en ander te verwerken.

Zelfonderzoek tijdens een retreat
Tijdens een retreat – wat zo goed als jezelf terugtrekken betekent – kies je bewust voor een soort zelfonderzoek, het tot rust komen op meerdere fronten. Het is een bijzondere ervaring die je helpt betekenis te geven aan jouw leven. Door tot rust te komen op meerdere fronten kom je weer dichterbij jezelf. Wat heb je nodig? Wat is belangrijk voor je, zodat je weer de juiste richting kan bepalen. Richting… zoals een kompas je kan wijzen om niet te verdwalen en om zeer gericht een nieuwe weg in te slaan. 

Gegroeid in kracht dankzij kleur
Ook in mijn leven heb ik de tijd genomen om dichterbij mijzelf te komen, om een ingrijpend trauma te verwerken, om een nieuwe richting te bepalen, om te onderzoeken wat ik nodig had, om verder te kunnen waar mijn wereld op zijn kop stond.

Alles waar ik goed in was – mijn passie, mijn drijfveer – was in een klap anders. 

Als ik nu reflecteer, ben ik zo gegroeid door de kracht van mijn kleurenkennis, heb ik een nieuwe richting genomen en bewust gekozen voor een nieuwe opleiding. Kortom, ik heb stappen gezet die het verschil maken, stappen die ik jou ook zo gun, die klein beginnen, maar die ertoe doen. 

Kompas in kleur
Deze persoonlijke groei en ontwikkeling staan garant voor mijn inzet waarmee ik jou kan helpen en motiveren in beweging te komen. Daar waar jij zelf ervaart stil te staan of vast zit qua werk of gezondheid, of gewoon je hart wilt volgen. Daar op dat kruispunt wil ik jou kennis laten maken met Kompas in kleur. Door inzicht te krijgen in welke kleuren jij mooi vindt, die kleuren die je ook regelmatig draagt. Je krijgt weer aandacht voor je persoonlijke eigenschappen en kwaliteiten. Natuurlijk zijn ook de kleuren waar je juist niets voor voelt of niet meer draagt ook belangrijk om te onderzoeken hoe of waardoor dat zo gekomen is.

Regie in je leven
Het is wetenschappelijk bewezen dat kleuren een betekenis hebben en van invloed zijn op jouw denk- en levenswijze. Hoe fantastisch lijkt het je dat jij jouw persoonlijke kleurkennis kan inzetten om weer met volle energie de regie in je leven te nemen? Of juist die belangrijke nieuwe baan kan binnenslepen? Een nieuwe route inslaan met het juiste gevoel omdat alles klopt, het voelt opeens anders en zo ontzettend goed!

Kleurretreat in Spanje
Kies jij in 2020 voor ‘kompas in kleur’ en wil je je aanmelden voor een retreat in Spanje? Of meer informatie omtrent het programma, de data en prijzen? Mail dan naar contact.inmocasa@gmail.com en neem vandaag een stap naar jouw nieuwe toekomst.

3 thoughts on “Hoe helpende kleuren jouw richting bepalen”
 1. Monique wat hebt je het weer mooi onder woorden gebracht!en..ik denk .dat je andere mensen hiermee kan motiveren om ook in retreat te gaan in Spanje en met jou begeleiding zal het zeker een succes worden !!

  1. Geweldig!! ( in 1 woord omschreven )
   En ik krijg een heel trots gevoel zoals jij je “kompas in kleur ” in een blog beschrijven kan met zoveel GEVOEL, passie en liefde.
   Dat jij zelf op het persoonlijke en zakelijke vlak ben uitgestegen, jij zelf weer het roer in handen neemt. Heel bijzonder !
   Hoe mooi is het dat je jou eigen ervaringen en jou groei nu kunt gaan overbrengen en delen met anderen vrouwen …
   Ik hoop dan ook dat ik zelf in 2020 in de gelegenheid zal zijn deze mooie retreat mee te beleven in Spanje.
   Met liefs Miranda van der Most

   1. Heel mooi omschreven monique !
    Je hebt echt een persoonlijk verhaal geschreven dat leest fijn en ik vind het erg knap ! Ga door met schrijven je hebt dus ook talent voor schrijven en niet alleen met styling en kleur 🙂

    Groetjes Arthur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: