Hoe geniet je volop van de zomer?

Heb jij ook het voornemen om deze zomer goed en intens te genieten? Van de lange, warme avonden, lekker eten en drinken met fijne mensen om je heen, strand, zwemmen, wandelen, de natuur in! Hoe heerlijk is dat?

In de zomer staan je zintuigen wijd open en tijdens de vakantie kijk je vaak met nieuwe ogen naar de dagelijkse dingen. Je kunt verwonderd raken door details zoals kleuren, geuren, vergezichten en smaken. Hoe kun je hier optimaal van genieten? Ik geef je alvast drie adviezen.

Daal af naar je zintuigen
Wat ruik je? Wat zie je? Wat hoor je? Wat proef je? Welke geuren, smaken en geluiden vallen je op? Schrijf erover! Zintuig voor zintuig. Want dan ben je pas echt in het hier en nu. Je wordt je bewust van al die details waar je normaal nooit bij stilstaat.

Fotografeer
Neem je fotocamera (niet je smartphone) vaker mee als je op pad gaat. Dan kijk je gerichter en bewuster naar alles wat je ziet. Leg het vast. Ook dan geniet je van het moois en ben je in het hier en nu. Natuurlijk kun je foto’s maken met je smartphone, maar die heb je (waarschijnlijk) altijd al bij je; je fotocamera maakt het extra bijzonder, want die behoort niet tot je standaard uitrusting.

Neem de landkaart mee
Als je naar het buitenland gaat: neem de landkaart mee en bestudeer deze. Ook als je naar een gebied in Nederland gaat dat je nog niet goed kent, koop dan de kaart van die regio. Net zoals onze ouders vroeger deden, voor het TomTom-tijdperk. Je zult zien dat je veel bewuster en intenser geniet van het land of de regio als je je kunt oriënteren, als je weet in welk deel je precies bent, welke plaatsen er omheen liggen, hoe ver het is van de hoofdstad, enz. Ook zie je op de kaart de bergketens, bossen, meren en rivieren. Zo gaaf is dat!

Veel mensen stappen uit het vliegtuig en laten zich door de transferbus bij de vakantielocatie afzetten; ze hebben geen idee waar ze precies zijn.
En we rijden toch allemaal op de navigatie naar onze vakantiebestemming? Ideaal natuurlijk, maar heb je enig idee in welke omgeving je bent? Koop een landkaart! En voor de kinderen kun je bij de ANWB (gratis voor leden) een landkaart ophalen, vol met leuke quizzen en spelletjes over dat land. Je kinderen navigeren mee en echt, er gaat een wereld voor ze open.

0 thoughts on “Hoe geniet je volop van de zomer?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: