Het regent madeliefjes

Ik ben dol op madeliefjes. Als kind kon ik zitten in het weiland met de pony naast ons huis. Er stonden wel duizenden madeliefjes in voor mijn gevoel. Wanneer ik mijn ogen sluit, zie ik mezelf nog liggen op mijn rug in het veld vol met madeliefjes. Ik ruik de zoetige geur en voel de grassprietjes in mijn nek kriebelen. Ik zucht en kom weer een beetje thuis in mijzelf.

De vogels roepen me
Het is geen makkelijke tijd. Ik woon bij mijn pleegouders die ik oom en tante mag noemen. Ik heb een andere achternaam dan dat zij hebben. Op school vinden ze dat maar gek, in 1964 zijn ze nog niet veel gewend. Ik ben een stiefkind. Dat vind ik een naar woord. In het kleine dorpje Oud Zuylen, vlakbij Utrecht, ga ik naar de Koningin Emmaschool. Als kleuters mogen we veel buitenspelen. Dat vind ik heerlijk. Lekker de wind door mijn haren en de vogels die me roepen. Ik vlieg in gedachten vaak met ze mee, heel hoog in de lucht. Dan kijk ik naar beneden en zie hoe klein de huizen zijn. En de mensen lijken wel helemaal te verdwijnen.

Mensen zijn niet te vertrouwen
Ik heb niet zoveel met mensen, je kunt er niet op vertrouwen. Ik heb in een kindertehuis gewoond aan de Biltstraat in Utrecht. Dit was geen pretje. De zusters hebben geen tijd en je moet je vooral stil houden. Urenlang zitten met een tuigje in de kinderstoel, ik voel het nog. Slapen op een zaal met allemaal witte metalen bedjes. Een meisjeszaal waar al die bedjes netjes op een rij staan. Het is er kil en ik voel me vaak verdrietig. Het eten ziet er niet lekker uit, je moet in een rij staan met je bord waar je dan een kwak eten op krijgt. Dan netjes zitten en stil zijn, we mogen niet praten onder het eten.

Meestal kies ik rood
Inmiddels is deze ellende voorbij, de fles staalwater en levertraan behoren hiermee ook tot het verleden. Wat is dat een smerige troep. Nu heb ik een eigen slaapkamer en heb ik kleren aan die me passen. Tante maakt ook kleren, ik mag dan de kleur kiezen van een jurkje of trui. Meestal kies ik rood. Dat vind ik een fijne kleur.

Ons geheimpje
Ik weet niet hoe het in andere gezinnen gaat, maar oom wil steeds aan me zitten. Misselijk word ik ervan, maar ik durf niets tegen tante te zeggen. Oom heeft mij heel duidelijk gezegd dat het ons geheimpje is. Wanneer ik het toch zeg dan moet ik terug naar het kindertehuis en oom naar de gevangenis. Ook moet ik aan zijn ‘ding’ zitten. Vreselijk is dat, maar het moet zegt oom. Ik verlies mijn laatste beetje vertrouwen in mensen. Gelukkig niet alle mensen, want tante is lief, die heeft niets in de gaten. Wanneer oom mij in bad doet of ‘avonds nog even naast mij komt liggen, is zij beneden in de kamer.

Ik vlieg weg
Dat zijn momenten waarop ik wegvlieg met de vogels, ik ga heel ver weg. Dan voel ik niets meer van wat er gebeurt. Ik kijk naar beneden en zie alles steeds kleiner worden. Soms lijkt het ook wel heel mistig. Gelukkig weten de vogels de weg. Ze brengen me vaak naar een heel mooi grasveld vol met madeliefjes. Hier speel ik met andere kinderen, er zijn ook veel dieren. Dit zijn fijne momenten, het voelt er zo vredig en veilig. Er zijn daar bloemen die alle kleuren van de regenboog hebben. Er lopen daar ook grote mensen rond. Die zien er heel mooi uit. Ze lijken wel doorzichtig, maar toch kan ik ze goed zien. Ze dragen mooie kleren die lijken te dansen wanneer ze bewegen. Ik ben helemaal niet bang voor ze. Ze stralen veel licht uit, dat is heel mooi.

Ineens ben ik terug
Maar dan komt het moment dat ik ineens weer terug ben. Ik zie mezelf dan in bed liggen met mijn hoofd verstopt onder het kussen. Ik huil zachtjes en wil weer met de vogels mee. De volgende morgen ga ik eerst even naar de pony in de wei. Ook hier staan madeliefjes, ik aai ze met mijn hand en soms eet ik een bloemetje op. Wanneer de pony het kan eten, kan ik het ook.

Ik ben dol op madeliefjes
Inmiddels zijn we 57 jaar verder, ik ben nog altijd dol op madeliefjes. Nu weet ik dat je ze ook kunt eten in de salade of gewoon op een broodje met kaas. In mythologische verhalen staat het madeliefje symbool voor Freya, de godin van de vruchtbaarheid en liefde. Het madeliefje wordt gebruikt in de homeopathie voor kwetsbare en vermoeide kinderen. Het brengt een glimlach op mijn gezicht. Als kind was ik zo gek nog niet. Het madeliefje richt zich altijd naar het zonlicht. Wanneer het donker wordt dan beschermen de bloemblaadjes het hart door zich erover heen te vouwen als een bescherming. Net zolang tot het weer licht wordt.

Je mag zijn wie je bent
Het is simpel en krachtig, vanuit een diep innerlijk bewustzijn mag je zijn wie je bent. Er is bescherming aanwezig die je kwetsbare hart voor te veel donker behoedt. Hoe troosteloos de omgeving ook kan zijn, madeliefjes groeien overal. Het madeliefje heeft een grote connectie met het Universum, juist door haar puurheid en doordat ze in de basis zo is verbonden met de aarde. Zij voelt vertrouwen en de onvoorwaardelijke liefde van het licht.

Bijzondere ontmoetingen
In mijn dromen laat ik me nog steeds meevoeren naar andere werelden. Ik heb bijzondere ontmoetingen in de lichtwereld. Hier krijg ik hele andere lessen dan de aardse lessen. Deze lessen gaan over de ziel en de reis die de ziel maakt. Ontroerende ontmoetingen met zielen die ik al heel lang ken, uitwisselingen vanuit liefde. Er is geen oordeel, het is ook niet zweverig. Het is juist heel aanwezig en concreet.

Vandaag regent het madeliefjes
Vandaag loop ik met mijn kleindochter hand in hand. Ze babbelt er vrolijk op los, mijn hart maakt vreugdesprongetjes. Ik zie een grasveld vol met madeliefjes, we dartelen samen als lammetjes vrij en blij. Ik kan het niet laten, ik ga met mijn hand door de bekende bloemetjes en pluk er een paar. Ik gooi ze met een zwaai omhoog en roep: vandaag regent het madeliefjes!

Wat kan ik voor je betekenen?
Wanneer je durft te vertrouwen dat je goed bent zoals je bent, dan komt er een rust en valt er een hoop energievretende onzekerheid weg. Je mag er ZIJN. Al de oude boodschappen en de maskers die je hebt moeten opzetten om te overleven horen niet bij jou. Jij bent dit niet, al hebben de omstandigheden dit je doen geloven. De weg van het loslaten is niet altijd makkelijk maar zeer de moeite waard.

Als ervaringsdeskundige op vele gebieden help ik je graag. Zo kun je worden wie je wilt zijn. Ik bied je een gratis inzichtgesprek aan van 30 minuten: www.anna-smit.nl

0 thoughts on “Het regent madeliefjes”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: