Heb jij ook een kaartendeck?

Kaartensets van Doreen Virtue zijn heel bekend, er komen ook steeds meer kaartendecks die zelf ontwikkeld worden. Ooit komt er ook een van mij, maar eerst schrijf ik mijn boek af. Misschien heb je er wel zelf een gemaakt of er plannen voor. Je kunt kaartendecks gebruiken voor levensvragen, voor inspiratie en voor inzichten, zowel privé als zakelijk. Vertrouwen op dat wat voor jou op dat moment gezien mag worden. 

Antwoord van het universum
Een wat meer spiritueel kaartendeck gebruik ik vaak als ik antwoorden wil krijgen van het universum. Een bevestiging van dat waar ik mijn vinger niet op kan leggen en soms ook gewoon omdat ik er zin in heb. Ik weet niet eens meer precies wanneer ik mijn eerste set kreeg of kocht. Nu heb ik er tientallen. Ik geef ook weleens een Facebook live waarin ik kaarten trek voor de kijkers of aanvragers. Via de Facebookpagina https://www.facebook.com/benjijgelukkig.nu kun je mij vinden. 

Familiedingetje?
Mijn dochter deed vroeger nog weleens met me mee bij een live sessie. Dan trokken we samen kaartjes. Mooi om haar pure energie erbij te hebben. Jammer genoeg heeft ze er weinig zin meer in op het moment. Ik kon enorm genieten van samen kijkers een goed gevoel geven. Lekker samen bezig zijn, kijken naar hoe zij het doet, haar energie op beeld is prachtig. Ik krijg nog weleens vragen wanneer ze weer live komt. Voorlopig denk ik niet en wellicht verbaasd ze me binnenkort, het kan allemaal. 

Elke set een eigen energie
Elke kaartenset heeft een eigen energie, sommige zijn heel krachtig, andere meer subtiel. Ik merk dat die energie ook weer uit kan doven. Dat klinkt misschien wat gek realiseer ik me. Ik probeer het uit te leggen. Ik geloof dat je een kaartenset aantrekt die op dat moment bij je past. Die past in die fase van je leven, die je ondersteunt of juist uitdaagt. Die je geeft wat je (onbewust vaak) nodig hebt. Op een bepaald moment is dat weer klaar. Zo ook de energie die daarbij past.

Drakenorakel, enorm krachtige energie
Ik gebruikte een tijd lang een set ‘het drakenorakel’ van Cathelijne Filippo. Aan het doosje is te zien dat het al lang bij me is en veel gebruikt. De hoekjes zijn wat versleten. Het boekje is omgebogen en zichtbaar gebruikt. Ik kan lezen en schrijven met die set. Elke kaart die ik trek voor mezelf of voor een ander is spot on. Toch ligt de set nu vaker in de kast dan erbuiten. De krachtige drakenenergie past kennelijk niet bij deze fase in mijn leven. De kaarten die ik eruit trek zijn wel nog steeds passend en kloppend. 

Energiekaarten
Een vriendin van me zette laatst wat kaartensets waar zij uitgegroeid was online. Een van die sets trok mijn aandacht. Prachtig vormgegeven, blauwgroenige kleur, supermooi om naar te kijken. De grote energiekaarten voor heling en meditatie van Ivoi. De kaarten met een mooie symmetrie die van zichzelf energie in zich hebben. Ernaar kijken laat je veel ervaren. Die kaarten resoneren nog altijd prima, die pak ik er snel bij als ik een vraag heb. De uitleg die erbij zit is kort.

Gegronde energie
Een van mijn andere favorieten zijn de ‘Magische wegwijzers’ van Colette Baron-Reid. Kaarten die grappig genoeg een andere uitleg hebben als ze omgekeerd vallen. Soms komen kaarten op de kop en dan is de verklaring van de kaart anders. Deze kaarten spreken me aan vanwege de link met de indianen. Oeroude energie, tenminste zo voelt het. Gegrond, aards, dat is de energie die ik al een tijd zoek en nodig heb. 

Wat past op dat moment
In het moment dat ik kaartjes trek, voor mezelf of voor anderen, zoek ik de set die daar op dat moment bij past. En elke keer klopt het weer. Dat is een mooie aanname toch, dat het altijd goed is? Op z’n minst met de juiste intentie voor jou getrokken. Ik zoek altijd in de energie wat bij jou past. Mooi en dankbaar om te doen elke, keer weer.

Mocht jij behoefte hebben aan een kaartje dan kun je die aanvragen onder deze post https://www.facebook.com/benjijgelukkig.nu/posts/1695939070598393 op mijn Facebookpagina. Ik probeer dat binnen een dag te doen, bij overweldigende reacties kan het misschien wat vertraging oplopen. 

2 thoughts on “Heb jij ook een kaartendeck?”
 1. Wat leuk om te lezen Judith. Ik herken je verhaal helemaal. Ik heb ook een reeks van kaartendecks en gebruik ze wisselend, De godinnenkaarten van Doreen Virtue gebruik ik wel heel veel. Voor mezelf en tijdens mijn godinnenavonden bij VakantieAnders en bij de godinnenreizen online. Altijd weer verrassend raak!

 2. Hoi judith leuk om jou blog ye lezen ! Ik kwam bij jou nadat ik de blogs van margaret en mijn zus Monique had gelezen 😉

  Zo interessant, Jaaaaaa klopt bij mij dus ook het dek resoneert bij je of niet hihi

  Sinds januari volg ik de opleiding tot Holistisch therapeute en kwam (sinds jaren geleden ) dus opnieuw kaarten in aanraking met decks super leuk , ik was meteen geïnspireerd om er 1 te kopen.
  Maar dat heeft even geduurd want ze hadden er heel veel 😉

  Mijn keuze is tenslotte gevallen op een prachtig deck , op de voorkant dikke krachtige bruine oerbomen met wortels en in t midden een mooi rood hart en alle afbeeldingen zelf geschilderd door een Italiaan
  Hij schildere al heel lang dus intuïtief kunstenaar ( netals ik )
  Zo heeft hij al zijn werk mogen uitdragen , ik was meteen om dit deck heeft me als t ware geroepen haha

  Wellicht Dat ik ook iets met mijn schilderijen moet doen ?? ( het idee is al vaker opkomen borrelen ) best een leuke uitdaging om zelf een mooi kaarten deck te creëren:-)

  Zal je gaan opzoeken op Facebook die heb ik laatst weer geactiveerd en wellicht tot ziens …

  Hartelijke groet,

  Miranda van der Most ♡

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: