Glitterpoes

“Oh, ik zie het al! Jij bent ook een glitterpoes!” Hij staat naast me bij het kledingrek met glittertopjes. Zijn lange blonde haar is rommelig opgestoken en verdwijnt onder een roomwitte hoed die doet denken aan gangsters. Zijn getrimde baardje ligt als een strak gestylde slinger rond zijn roze gestifte lippen. Hij lacht me stralend toe, zijn gezicht is zonnebruin en levendig. Ik schat hem ergens in de zestig, maar qua energie eerder dertig.

Waar is de creativiteit gebleven?
“Oh meid, vroeger gingen ze gewoon in glitterjurk over straat, maar die tijd is voorbij. Het straatbeeld is nu zo saai, waar is de creativiteit gebleven? Ach, ik hou op met mijn ouwe mannen gezeur over de straatglamour van vroeger. Ze hebben geweldige glitterjurkjes hier, achterin moet je even kijken, ik heb hier al zoveel moois gekocht.” Even later vertrekt hij met zijn nieuwste aanwinst, hij zwaait me nog gedag als ik het pashokje in stap.

Uitverkochte show
Ik koop een glitterjurkje voor mijn eerste dansoptreden voor een uitverkochte show in Boom Chicago. Het klinkt nog steeds onwerkelijk, maar ik ga optreden. Dat is nooit een verlangen geweest, maar de afgelopen jaren ben ik van de achtergrond, vanachter het (digitale) canvas en in mijn eentje in mijn praktijk, naar de voorgrond gegroeid. Dat ik zou gaan optreden en voor de klas zou gaan staan stond niet op mijn verlanglijstje, maar werd waarheid. Aan beide beleef ik veel plezier en het heeft me enorm verrijkt. ‘Je schaduw gaan leven en zo integreren’ heet dat in psychologische wandelgangen en ik kan het iedereen aanraden.

Gevoel van timing
De act is een chairdance met nog twee andere vrouwen. We hebben flink geoefend de afgelopen weken, want timing is essentieel, zeker in een groepsact. Mijn respect voor dansers en performers is inmiddels torenhoog! Ik heb ontdekt dat ik best wel kan dansen en dat de verwarring die ik eerst altijd voelde bij het instuderen van pasjes, door volhouden verdwijnt en plaatsmaakt voor een gevoel van timing en een betere coördinatie tussen mijn hoofd en lichaam.

Mijn volgende act is een solo
Het optreden is inmiddels voorbij en ik kijk er met trots op terug, onze act was een succes, de zaal ging plat! Voor ons alle drie was dit ons eerste optreden en het was meer dan fijn om deze ervaring met zijn drieën te delen en te dragen. Mijn volgende act is een solo, waar ik me met knikkende knieën, gierende zenuwen en heel veel zin op voorbereid. Lang leven mijn schaduw!

Onontdekte schatten in jou
Wil je ook gaan ervaren welke onontdekte schatten zich in jou stilhouden? Waar je ruimer kunt zijn en het leven voller mag ervaren? Maak dan een afspraak voor een sessie.

De foto bij deze blog is van mij tijdens het optreden en gemaakt door fotograaf Michael Potts.

4 thoughts on “Glitterpoes”
    1. Ja, daar gaat het ook over, dat is de essentie van het verhaal. We doen dat veel te weinig, leven en ervaren wat niet mocht, kon of onderdrukt werd door angst of schaamte en ga zo maar door. Als je het leeft (ervaart), gewoon als mens hier op aarde, integreer het en wordt je steeds meer heel en de Eenheid die je bent.

    1. Hi Anneke, dank voor je reactie. Volgens mij ben je goed thuis in deze materie, die van mens Zijn in al je facetten. Ik heb je site bekeken en lees dat ook jij het nodige hebt geïntegreerd en de kracht der krachten in jezelf gevonden hebt en niet daar buiten. Mooi!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: