Er is geen betere piloot dan de zwaluw

Ik zie het afgelopen jaar voortdurend vogels om me heen. Of ze vallen me nu meer op. Valken, reigers, kraaien, eksters… overal kom ik vogels tegen. Met als klap op de vuurpijl de zwaluw, enkele weken geleden. Eén zwaluw maakt nog geen zomer? Nou ik vind van wel hoor. Wat wil de zwaluw mij duidelijk maken?

Eén zwaluw maakt volgens mij wel degelijk zomer. Vooral nu het toch al een groot aantal dagen echt Nederlands weer is en de vakantieperiode is aangebroken. Tijd om het wat rustiger aan te doen en op adem te komen op een rustig plekje. Een goed boek lezen en mijn focus weer meer op ons samen als gezin. Momenten pakken om iets anders te zien en te beleven, lekker samen genieten. 

Rondvliegend zomaar in de woonkamer
Terwijl ik in de keuken met mijn hoofd in de koelkast sta, wordt mijn aandacht ineens richting de woonkamer getrokken. Zomaar uit het niets lijkt er daar ineens iets rond te vliegen. Het gaat best snel, dus ik moet moeite doen om te kunnen zien wat er vliegt. Ik stap dus het keukenblok achterin de caravan uit, en zet een stap richting de woonkamer. Dat kan toch niet waar zijn wat daar vliegt? Mijn ogen worden steeds groter. Boven mijn hoofd en rondom me vliegt een klein zwart vogeltje met de vleugels in de bekende v-vorm. Mij zo bekend van het doosje lucifers dat deze afbeelding draagt. 

Rond en rond vliegt de zwaluw
Verrukt kijk ik nog eens omhoog en roep, terwijl het vogeltje rondjes blijft vliegen: “Ronald kom eens kijken.” Mijn man ziet mij verwonderd omhoog kijken terwijl er met grote snelheid een zwaluw om me heen vliegt. Rond en rond en rond. Hij was wel in staat om naar binnen te vliegen, door de open buitendeur, maar het lukt hem nu niet meer om door diezelfde deur naar buiten te vliegen. Door een insect te volgen, naar binnen toe, vliegt de zwaluw nu rond in onze woonkamer. Ik ben zo verwonderd dat het wel een paar minuten duurt voordat ik reageer. 

Luchtkunstenaars
Al een aantal jaar weet ik waar de zwaluwen nestelen en welke routes ze vliegen om hun jongen te voeden hier op de camping. Ze scheren over het meer en vangen daar muggen, vliegjes en andere insecten. Vaak vliegen ze met hoge snelheid vlak over het water als echte luchtkunstenaar. Hier op de camping vliegen ze veelvuldig rond en nestelen in de bijgebouwen. Ik volg ze met veel plezier als ze langs scheren.De zwaluwen vind ik bijzondere en eigenwijze vogeltjes die mij blijkbaar iets te vertellen hebben dit jaar. Er is geen betere piloot dan de zwaluw. Met zoveel precisie, gerichtheid en ogenschijnlijk zonder moeite, pal langs objecten vliegend.

Gewoon een zwaluw
Zoekend naar een uitgang vliegt hij rond in de woonkamer. De deur ziet hij blijkbaar niet meer. Ronald is ondertussen ook binnen in de caravan en loopt naar het raam achter in de woonkamer. Hij haalt de hor eraf en opent het raam. De zwaluw vliegt nog een rondje en daarna door het wijd geopende raam naar buiten. “Wauw” zeg ik, “wat kwam die me vertellen?” Waarop mijn man broodnuchtere man reageert: “Het was gewoon een zwaluw.”

Op onderzoek uit
Ik vind zwaluwen niet zo gewoon en het blijft me de dagen erna toch bezighouden. Benieuwd naar de symboliek van het vogeltje besluit ik op onderzoek uit te gaan. Aangezien ik een halve bibliotheek heb thuis, neus ik daar eerst in rond. Al snel vind ik wat ik zoek en begin met lezen.

Wat vertelt de zwaluw?
De zwaluw blijkt een geduldig vogeltje te zijn. Gereed om de sprong te wagen na gewacht te hebben op het juiste moment. Rijpen, broeden en kijken tot het moment daar is. Veranderingen, vernieuwingen, een tijdje geduldig wachten. Blijven bouwen aan waar je aandacht naar uit gaat. Op weg naar iets nieuws met een mooi eindresultaat. Er komt van alles aan. Al een tijdje zit je te wachten tot het moment daar is. Loslaten en innerlijk verder rijpen is nu aan de orde. Vertrouw dat het goed komt en op wat komen gaat. Volg de stroom van het leven verder…. Laat je intuïtie haar werk doen. Het rijpt en komt, heb er vertrouwen in. 

Geduld is nodig
Zo samenvattend wil de zwaluw me blijkbaar heel veel vertellen. Ik ben benieuwd wat ik over een paar maanden hierover kan melden. Voor nu overheerst vooral de nieuwsgierigheid. Zal er in mijn leven iets gaan gebeuren de komende tijd dat terug te leiden is naar de zwaluw? Ik mag dus nog wat geduld oefenen en afwachten.

Verdere stappen op mijn pad
Zo is het leven voor mij een steeds groter avontuur, omdat er zoveel niet zeker is en vaststaat. Veranderingen horen bij het leven, net als beweging. Verder kijken en uitdiepen wat er voor mij werkt, helpt mij om de volgende stap te zetten. Hierbij kijk ik geregeld in mijn horoscoop om te zien wat zich daar afspeelt.

Welke stap mag er in jouw leven nader worden bekeken? Graag lees ik wat jou bezighoudt: www.kailosinzichten.nl/contact

1 thought on “Er is geen betere piloot dan de zwaluw”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: