Energie is persoonlijk

Energie… we hebben het allemaal en het zorgt ervoor dat we gaande blijven en kunnen doen wat we willen. Sommigen smijten het met bakken vol het raam uit, zoals ikzelf. Andere mensen vragen zich af waar ze de energie vandaan halen om de dag weer te volbrengen. Ook je energieniveau wordt bepaald door jouw unieke blauwdruk, je geboorteradix.

Mijn energieniveau is vrij hoog. Er kan heel veel in mijn dag en er kan altijd nog wat bij. Even dit regelen en even dat regelen. Het is allemaal mogelijk. Ik kan eindeloos veel werk verzetten. Dat doe ik lang niet elke dag en het is zeker niet elke dag nodig. Wel is het heel makkelijk om het te kunnen doen als het nodig is.

Ik kan putten uit een grote bak energie. Lang niet iedereen heeft dit. Er zijn genoeg mensen die al blij zijn als ze twee of drie dingen van hun lijstje of voorgenomen plannen kunnen schrappen aan het einde van de dag. Die blij zijn als er die dag niets tussendoor komt wat er nog tussen gefrummeld moet worden. Of dit nou om een belangrijk telefoontje gaat, iets dat vaak binnen vijf minuten is gebeurd, een kind dat gehaald of gebracht moet worden, of er een extra klusje op je bord belandt voor je werk. Je kunt al snel het gevoel hebben over te lopen als er iets bij komt.

Mars en de hoeveelheid energie is verschillend per persoon
Energie… daar besta je uit en alles om je heen ook. Op welke manier het werkt en hoe het voor iemand kan uitwerken is afhankelijk van bepaalde standen in je geboortehoroscoop. De planeet Mars bepaalt voor een groot deel de hoeveelheid energie die je tot je beschikking hebt. Dit wordt door iedereen anders ervaren omdat iedere horoscoop uniek is. Natuurlijk zullen er overeenkomsten zijn tussen jou en anderen. Vaker komt dit voor in dezelfde familie. In het gezin uit mijn jeugd zijn er meer leden die veel energie hebben en veel energie kunnen inzetten als dat nodig is. Hoewel ze het toch allemaal op hun eigen unieke manier doen. De een doet het met meer doorzettingsvermogen, de ander heeft een lange adem en meer ervaring en weer een ander overdenkt iets nog eens voor deze eraan begint.

Planeet Mars en zijn werking bij mij
Bij mij staat de planeet Mars in Ram. Dit zorgt ervoor dat er heel veel behoefte is om aan nieuwe dingen te beginnen, het voortouw te nemen, ervoor te gaan en dit volop te doen met veel inzet en inspanningen. Ik stort me volop in alles waar ik voor ga. Met weinig twijfel en met veel drang om het voor elkaar te krijgen. Hierdoor heb ik veel energie tot mijn beschikking en kan het vaak niet op. Wel kan het soms zo zijn dat ik denk even iets af te handelen en dat het dan meer tijd in beslag neemt dan ik dacht. Dit ervaar ik niet als een probleem, ik heb ermee leren omgaan en wens mijn enthousiaste inzet niet te beperken door er een probleem van te maken.

Vaak begin ik eraan en zie ik wel waar het schip die dag strandt. Net als met dit blog. Die ging ik even snel schrijven om te zorgen dat ik ‘m voor de deadline kon aanleveren, maar helaas lukte dat niet. Man en kind hadden wat van me nodig. De katten, die mee zijn naar de camping, bleven maar miauwen dat ze nog een rondje om de caravan wilden lopen (aan de lijn). Kortom, weer geen juiste tijdsplanning en tijdsinschatting gemaakt en gevonden. En dus helaas weer te laat met inleveren. Nu kijken of dit blog toch nog geplaatst wordt deze week op Blogzinnig. 

Hoe is het met jouw energie?
Wil je weten waarom jij altijd zo weinig energie hebt of gooi jij het, net als ik, met bakken vol het raam uit? Ik kijk graag met je mee, zodat het duidelijk wordt wat slim is om te doen en wat je misschien beter kan laten…

Lijkt je dit wat? Neem dan contact op: www.kailosinzichten.nl/contact

2 thoughts on “Energie is persoonlijk”
  1. Wat interessant Natasia ik wist dit niet. Ik zit waarschijnlijk in het bakje nooit genoeg. En heb daar een oordeel op. Dat kan ik nu beter loslaten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: