Een troostmassage voor Pleun

Pleun heeft via vriendinnen over mijn massages gehoord, dat het fijn is om een afspraak bij mij te hebben, dat het heerlijk is om op de massagetafel te liggen en daarmee tijd voor jezelf te creëren en even niets te hoeven doen. Je alleen maar over te geven aan de massage waarvan vriendin Denise zegt dat dat al heel wat is. Dat het een goede oefening is in loslaten en overgave. Dat je er zomaar van mag genieten, omdat je die afspraak hebt gemaakt.

Andere vriendin Marga zegt dat het haar veel ontspanning geeft, dat ze de aanrakingen zo fijn vindt dat ze haar lichaam op een andere manier voelt.  En nu is Pleun er, bij mij in de salon. Omdat twee vriendinnen die haar goed kennen zeggen dat het haar goed zal doen.

Met trillende knieën
Een paar dagen geleden heeft ze met lood in haar schoenen een afspraak gemaakt en er was precies een tijdstip waarop het voor ons allebei goed uitkomt. Voor Pleun is het heel fijn dat ze snel kan komen, want ze vindt het heel erg spannend. Ze zit in een lastige fase van haar leven met verlies en heeft veel verdriet. De vriendinnen hebben haar vol overtuiging getipt om deze afspraak te maken. “Nu sta ik hier met trillende knieën” vertelt ze me eerlijk. “Ik doe het een keertje, zodat ik weet wat het is, wat het voor mij betekent, maar het kan een eenmalige actie zijn” voegt ze eraan toe.

Ze wilt ontdekken wat een massage voor haar betekent
Het is nu aan mij om haar op haar gemak te stellen. Met een kopje thee vertel ik over massage en vraag aan haar wat ze graag wil, waar ze behoefte aan heeft. Wat aarzelend zegt ze dat ze dat niet zo goed weet, maar dat ze de aanrakingen op haar rug graag wil voelen. Ze wil ontdekken of het voor haar ook zo ontspannend werkt. Ze vertelt over het verlies van haar echtgenoot, dat hij zo plotseling en veel te jong is overleden. De tranen biggelen over haar wangen. 

Troost 
Ik ga haar een troostende massage geven, besluit ik. Zachte aanrakingen, rustige pulsen en lange strijkingen om haar hele lichaam te voelen. Na overleg besluiten we dat ze nu alleen de achterzijde van haar lichaam laat masseren. “Dat ijkt me een mooi begin, ik voel me nu al beter dan toen ik hier binnenkwam. Misschien is het inderdaad wel goed voor mij” zegt ze voordat ze op de tafel stapt.

Diepe zuchten
Ik leg een mooi lang doek over haar heen, zet een muziekje op en start met de massage. Haar ademhaling zit eerst nog heel hoog, maar zakt langzaamaan dieper naar haar buik. Na een kwartier slaakt ze een hele diepe zucht en voel ik dat ze steeds meer ontspannen op de tafel ligt. De massage doet haar zichtbaar goed. Aan het einde zeg ik haar dat het klaar is, dat ze nog even mag bliijven liggen om bij te komen. Wederom hoor ik een diepe zucht, maar deze klinkt anders.

Geen woorden meer
Pleun komt langzaamaan rechtop zitten. Ze slaat een doek om haar rug, laat haar benen naast de tafel bungelen en pakt met een hele grote glimlach het glaasje water aan. “Wát een heerlijkheid, wat superfijn, dit had ik niet verwacht! Ik heb er even geen woorden voor.” Ze drinkt haar glas water leeg en staat rustig op om zich aan te kleden. Ik zeg dat er nu geen woorden nodig zijn, dat het goed is zo.
In stilte kleedt ze zich aan, kijkt me aan en gaat zitten.

Aandacht
“Ik kom terug” zegt ze “want dit doet mij nu al goed. Al is het maar om de aandacht die je mij geeft. Wat was ik hier aan toe!” Ze wil meteen een nieuwe afspraak. En dan verlaat Pleun stil en rustig mijn salon. Ik voel me dankbaar. Ik geniet van het compliment en wat ik heb gezien aan haar lichaam en haar reactie in woorden. Ik ben heel blij met vrouwen zoals Pleun.

1 thought on “Een troostmassage voor Pleun”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: