Een godinnenreis die zo klopt!

Ik heb met een groepje vrouwen een prachtige godinnenreis gemaakt. We hebben de archetypische kernmerken van de Griekse godinnen onderzocht en gekeken hoe we ze in ons eigen leven aanwezig laten zijn. Welke kwaliteiten hebben we, wat willen we versterken en welke valkuilen zijn er? Vooral: wat herken je bij jezelf? Wat hoort bij welke godin en hoeveel godinnen zijn er actief op dit moment, in deze fase in je leven? Het was een hele persoonlijke en mooie reis met als uitkomst dat het zo klopt. Dat het herkenbaar is en een nieuwe kijk geeft. Ontdekkingen over welk pad te vervolgen, wat meer aandacht te geven om een obstakel aan te kunnen of een wens in vervulling te laten gaan.

In het licht zetten
De reis bestaat uit vier etappes en elke keer beginnen we met een kaart uit de orakelset van Doreen Virtue. Het raakt meteen een thema aan waar je mee bezig bent. Iets wat jouw aandacht heeft. Elke kaart zet iets van jou in het licht. Die kaarten zijn de opwarmer van de avonden en telkens heel passend. Daarna gaan we de verdieping in met voorbereide opdrachten en info over de Griekse godinnen.

Een verandering thuis
Bij Karin is het heel duidelijk dat er thuis iets is wat heel belangrijk is, waar ze verandering in wil en geduld voor nodig heeft. Ze trekt tot twee keer toe de kaart van godin Vesta, de Romeinse godin die gelijk is aan de Griekse godin Hestia. Ze is de godin van huis en haard. Ze is de minst bekende godin, omdat ze zich graag terugtrekt. In de situatie van Karin is deze kaart belangrijk, want het brengt haar naar zichzelf; wat kan zij doen om zich zo goed mogelijk op te stellen om voor alle leden van het gezin goed te zijn en zeker ook voor zichzelf? 

Concentreren zoals Hestia
Hestia is een maagdelijke godin die goed voor zichzelf kan zorgen. Ze gaat voor haar eigen doel en is graag alleen en concentreert zich op wat zij belangrijk vindt. Karin ontdekt in deze reis dat dit is wat ze moet doen. Als ze goed voor zichzelf zorgt, straalt ze kracht uit naar de andere gezinsleden en kan ze heel gul zijn. Dat geeft haar een inzicht waar ze mee verder kan. Het geeft haar het vertrouwen dat ze nodig heeft en het geduld kan opbrengen dat hier ook nodig is. Deze ontdekking heeft ze gedaan in de hele reis, op elke avond wordt een klein stukje van de puzzel helder en op de laatste avond komen alle puzzelstukjes samen.

Heldere doelen van Artemis
Giselle heeft een zware tijd met haar puberdochter. Ze heeft een fijne relatie met haar man en is daar heel blij mee. Artemis, de godin van de jacht is sterk in haar aanwezig. Ze heeft heldere doelen, weet wat ze wil en is zelfstandig. Ze wil haar doelgerichte acties wat verder ontwikkelen en de valkuil van woede iets beter onder controle krijgen. Allemaal eigenschappen die bij Artemis horen. Ze wil sterker staan in de moeilijkheden met haar dochter en zich meer richten op de band met haar partner. 

Sensualiteit van Aphrodite
Gaande weg de reis ontdekt ze ook dat ze de kwaliteiten van Aphrodite weinig inzet. Haar wens om haar sensualiteit te ontwikkelen hoort bij deze alchemistische godin. Giselle onderzoekt wat dat kan zijn en wat zij ermee kan. Geuren, aanrakingen en genieten zijn manieren die haar helpen. En het idee om massages met haar man te gaan uitwisselen, spreekt haar enorm aan. Ze houdt al van massage, maar ze realiseert zich dat dit een mooie manier is om haar verlangen naar meer sensualiteit te vervullen. Ze houdt ook van dansen, dat is in deze coronatijd lastiger. Het idee om samen thuis te gaan dansen en daarmee ook aan de sensualiteit te werken is een mooi inzicht voor haar.

Relaties
Gwen gaat aan de slag met Hera, de godin van het huwelijk om door die bril eens te onderzoeken hoe ze met relaties/partners omgaat. En Wilma wil de kwaliteiten van Aphrodite inzetten om meer te genieten in het leven.

Waardevol
Aan het einde van deze reis zijn er supermooie inzichten. Waardevolle ontdekkingen en ideeën om mee verder te gaan en vorm te geven. We hebben samen genoten van de verbinding en de openheid van elkaar. Het is fijn dat we deze reis samen hebben mogen doen. Deze reis heeft verbinding, inzichten en vrouwenkracht gebracht.
Heel waardevol.

Wil jij ook meedoen aan een intense en mooie godinnenreis-online?
Op 23 maart start er een nieuwe reis van 3 avonden online. Kijk eens op https://mazzaze.nl/voor-vrouwen/

0 thoughts on “Een godinnenreis die zo klopt!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: